sunnuntai 1. elokuuta 2010

Korut järjestykseen (Sisustusviikko 7/7).

Sisustusteeman viimeinen päivä. 
Sisustusviikon aikana kotini kaikki tilat parveketta lukuunottamatta on käyty systemaattisesti läpi, jäljellä on enää vain vaatehuoneeni.

Koska tein jo ihan vasta siivousoperaatiopostauksen vaatehuoneestani, annetaan vaatepuolen olla ja keskitytään siihen vähäpätöisempään seikkaan: miten säilyttää korut ojennuksessa ja nätisti esillä. Pidän ainoastaan arvokorut omissa pikkukoteloissaan, kaiken rihkaman täytyy olla esillä ja silmien edessä näytillä, jotta muistan niitä käyttääkin.

Blogini alussa esittelin kertakäyttöisistä lautaisista ja mukista pikaliimatun ja sitten spraymaalatun "pikkuleipätelineen", jota olen pitänyt hiuskorujeni säilytyspaikkana. Hiusvärkkejä on tullut niin paljon lisää, että oli tehtävä jo toinen teline.
Tällä erää tein telineen oikeista lautasista ja laseista. Ostin kaikki kierrätyskeskusesta yht. 1,80e. Päätin mentäessä, että valkkaan astiat sillä perusteella, että ne ovat yksinäisiä kappaleita ja niiden sävyt sopivat tavalla tai toisella toisiinsa.

Ihastuin enemmän kuin voisi edes luulla alimmaisen lautasen lintukuviointiin. Olisipa noita ollut enemmän niin olisin ostanut ihan ruokailulautasiksi!

Luulen, että minun täytyy käydä hakemassa toinen satsi yksinäisiä lautasia, koska taidan haluta myös toisen telineen ihan oikeasti pikkuleipiä ja muffinsseja varten. Tylsä metallinen teline ei näytä enää miltään tälläiseen verrattuna.

Tein myös erillisen korvakoru-karusellitelineen. Muoviputken päälle pikaliimattu minivinyyli, jonka laidat on porattu täyteen reikiä. 

Toinen samanlaisesti porattu minivinyyli näkyi jo makuuhuone-postauksen inspiraatiotaulussani.

Molkura-rannekorut minulla on päällystetyn talouspaperirullan ympärillä.

Sormukset ovat sormuslaatikossa, joka on tosin ajat sitten käynyt jo pieneksi.. Vielä en ole löytänyt yhtä kivaa avattavaa laatikkoa, joka korvasi pikkuisen Dior-hajuvesilaatikon.

Kaulaketjut riippuvat nauloissa, jotka iskin vanhoihin hyllylevyihin. Hopeinen simpukkarasiani on rippilahjaksi saatu ja se sisältää rannekelloni - kaikki kuusi, joissa ei yhdessäkään kellon viisarit liiku. Operaatio vaihda kellonpatterit on ollut käynnissä jo toista vuotta. Any year now..

Ennen (siis todellakin ennen, kauhea kuvalaatu) korvakoruni olivat kehyksen ympärille kiinnitetyissä vahvoissa langoissa riippumassa kuin pyykit pyykkinaruissa.

Riipukset, avaimenperät, irtokorut ovat pitkässä ja kapessa kehyksessä, johon olen iskenyt pieniä nauloja ja nuppineuloja.

Helmet riippuvat ihan tylsästi oikeassa naulakossa, jottei ne menisi solmuun (ah, mikä kuvanlaatu taas).

Pahvista leikkasin pienen pahvihahmon, johon välillä asettelen esille erinäisiä koruja. 

Mallin hahmoon otin täältä: Design Sponge.

Vasemmalla yläkulmassa näkyvä kaulakoru kirpparilta, vihreät barbikorvikset, muffinssikorvikset sekä ketjullinen kaulakoru plus muffinssi-charm ovat itsetehtyjä.

Hahmoteline lepää lipaston päällä. Naapurissa ehkä kaikkien aikojen innovaatisin korujensäilytyskeksintöni.

Kyseessä on cd-torniteline, joka käy niin korvakoru- kuin rannekorutelineestä. Pieneen tilaan mahtuu yllättävän paljon.

9 kommenttia:

 1. Kiitos tästä(kin) sisustuspostauksesta :) En oo vieläkään saanu keksittyä kaikille koruilleni paikkaa, mutta ainakin korvikset voisin asetella tuommoseen tauluun (siis tuo pyykkinaruversio) samaan tyyliin, ku sulla aiemmin :]Söpö tuo barbikenkäkokoelmasi, ootko laskenu kuinka monet kenkäkorvikset sulta oikei löytyy! Tuntuu että joka kuvasta puskee joku kenkäpari :DD

  VastaaPoista
 2. Puf,
  ole hyvä vain :) tauluista on hyvä aloittaa, niillä kyllä saa jo hyvin järjestystä :) on mulla kaiketi kymmenkunta barbikorvisparia..:D olen tehnyt niitä kymmeniä jokasessa värissä ja sitten myynyt, loput jääneet itselle..osa vielä käyttämättömiä, vois kokeilla uudestaan pois myymistä...:)

  VastaaPoista
 3. Nuo kaikki korutelinetsydeemit ovat kivoja:) Tykkäsin eniten tuosta vinyylilevytelineestä ja pahvihahmosta... saatan kokeilla väsätä sellaisia joskus:D

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit tässä postauksessa oli paljon kivoja juttuja! Mäkin haluan mun koruille tollasen lautanen-lasi -telineen ja tykkäsin kans noista korvisten säilytystelineistä ja cd-tornikin on loisto idea! :)

  VastaaPoista
 5. Minni,
  kiitos :) vinyylevyteline on kyllä tosi kiva! :) tekee mieli tehdä toinen vaikkei sille olisi ainakaan vielä käyttöä..

  Elmeri,
  kiitos, kiitos :) kivaa, että tykkäsit ideoista! :) toteutahan jotain myös itsellesi ;)

  VastaaPoista
 6. Mä luulin että mulla on paljon korusälää... mutta ei sitä taida sitten ollakaan niin paljon :D.
  Juu, tuo sun koruarsenaali on kyllä syytä pitää järjestyksessä tai et löydä mitään mistään :D.

  VastaaPoista
 7. Romulus,
  niin ja ei tuossa edes ollut kaikki....:D noloa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vaan tästä sisustusteemaviikosta :)
  Oli kiva seurata ja poimin täältä vinkkejäkin.

  VastaaPoista
 9. Vikki,
  kiitos itsellesi :) kerrohan, jos toteutat poimimasi vinkit :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.