torstai 10. marraskuuta 2011

Ja näin heiluu laukku olalla.

Minulla - kuin varmasti myös monilla lukijoilla - on laukkuja, jotka ovat kivoja, mutta niissä vain jotain mikä haittaa. Tässä yksi sellaisista näppäristä laukuista, joita tekisi mieli käyttää, muttei kuitenkaan tule oikeasti käytettyä. Tulee eteen kysymys: voisiko laukkua fiksata kuntoon?
Esimerkiksi tässä laukussa on väärän pituinen hihna. Se ei riitä pään yli kannettavaksi ja on aivan liian pitkä yhdellä olalla roikutettavaksi. Se ei vain toimi käytössä yhtään.
Laukussa on myös turha koristeläppä, joka on aina vetoketjun tiellä! Ja mikä on tuo metallipallukka?
Taskujen ylimääräiset lärpäkkeet antaa sekaisan kokonaisilmeen. Laukussa on liikaa yksityiskohtia!
Ensiksi päätin poistaa koristeläpän edestä. Ratkoin sisävuoreen aukon, jonka kautta poistin edestä metalliklipsin. Sitten vain ratkoin pois itse läpän ja ompelin käsin ratkotut aukot umpeen. Vinkki: nahkaa ommeltaessa käytä vahvaa neulaa ja vaikka tikkauslankaa. Jos neula ei kulje nahan läpi, käytä pihtejä apuna. Niillä kun pukkaa ja vetää neulan nahasta läpi niin johan ompelu sujuu.
Otin kaikki soljet ym talteen - nämä tulee varmasti johonkin käyttöön enemmin tai myöhemmin.
Klipsi jätti eteen reiän, joten pikaliimasin peitoksi pätkän läpästä. Poistin myös taskujen läpistä soljet ja liimasin ylimääräiset päät taitokselle. Solkien alla olleet klipsit liimasin uudelleen oikeisiin kohtiin.
Poistin edellisen hihnan ja sain uuden eräästä toisesta miltei samanvärisestä nahkalaukusta. Käytöstä poistettu hihna oli tosin kahdessa osassa, joten peitin liitoskohdan koristepalluraisella palalla.
Ja näin on laukku uudistettu! Kokonaisilmettä häiritsevät tekijät on poistettu ja hihnaa pidennetty.
Olen jo kohta viikonpäivät testikäyttänyt laukkua. Hihna on ollut hyvä ja ei ole osoittanut hajoamisen merkkejä. Laukkua ei koskaan ennen puhuteltu, mutta tästä olen jo saanut hyvää palautetta. Sitä luultiin kunnon merkkilaukuksi. Haha, sain aikaan siis hyvin huijattua tee-se-itse-meininkiä!
post signature

6 kommenttia:

 1. Oi tuo solki mikä jäi tuosta laukusta on ihana. Se sopis niin hyvin väriltään konjakin väriseen nahkaan tai mokkanahkaan, ihana :)
  Ja laukusta tuli oikeasti hieno. Alunperin oli vähän turhan bling bling mutta sait siitä todella tyylikkään näköisen, hyvin tehty! :)

  VastaaPoista
 2. Todella onnistunut muutos! Tykkäisin kyllä tuollaisesta laukusta! :) Minullakin on pari sellaista laukkua, sattumalta saman merkkisiä kuin tuo sinun laukkusi, joita ei juuri tule käytettyä joidenkin häiritsevien yksityiskohtien takia. Pitääkin katsastaa omaakin laukkukokoelmaa nyt uudesta näkökulmasta... :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen ihan hulluna laukkuihin (meillä hukutaan niihin ihan lähiaikoina) ja tosiaan tuota voisi luulla ihan joksikin kalliiksi merkkilaukuksi. Upea tuli!!

  VastaaPoista
 4. Hi-hi:) Hyvää tuunausta, minuakin ärsyttävät huonosti suunnitellut tavarat juuri esim. tuollaiset hihnat jotka ovat pituudeltaan epäkäytännöllisä.

  VastaaPoista
 5. On kyllä parempi yleisilmeeltään nyt. Ärsyttää usein kun laukut tungetaan täyteen liikaa juurikin yksityiskohtia, turhia vipuja, nauhoja ja härpäkkeitä, että moni laukku jää hankkimatta, kun ovat niin ylitsepursuavia. Minun makuuni laukun tulee olla hillitty muodoltaan, mutta värissä ja materiaalissa saa olla pilkettä silmäkulmassa. Kiva tuunaus!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi,
  kiitos :) ajattelin joskus tehdä siitä jonkinlaisen vyön. Samanlaiset pienemmät soljet jäi talteen taskuistakin :)

  Saara,
  kiitos :) eikun turhat koristukset niistäkin pois niin sitten laukuista tulee lemppareita! :) tästä laukusta ainakin tuli nyt selvä arkilempparilaukkuni :)

  Nokkonen,
  haha, kiitos! :D hintaa oli 3e kirpputorilla ;)

  Lea - kiertoidea,
  kiitti :) tuntuu aina vähän kummalta..miten ihmeessä ne on oikein mitottanu ne hihnat..?! :D

  Nafisan,
  kiitos :) olen täysin samaa mieltä, yksinkertaisuus on välillä vaan niin paljon parempi - etenkin laukuissa :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.