lauantai 26. marraskuuta 2011

Palapeli-ideointia.

Jos tekee mieli sisustaa ja laittaa samalla huonekalut uuteen järjestykseen, niin kerron pienen vinkin: suunnittele huonekalujärjestys ensin paperilla. Teet sen näin:
Mittaa kaikki huonekalut (pituus x leveys) ja ota mitat paperille. Ota mitat vähän ylikanttiin.
Mittaa myös huoneen koko ja piirrä paperille huoneen pohjapinta-ala päättämässäsi mittakaavassa.
Piirrä ja leikkaa samassa mittakaavassa huonekalut. Mukaa palapelihommaa!
Ja sitten eikun suunnittelemaan: sinulla on tila ja siihen mahdutettavat huonekalut. Siirtele, leikittele ja visioi ilman rehkimistä. Jos sohvan laittaisi tänne, niin minne televisio menisi? Entä pöytä...
Palapelisisustus on mahtavaa, koska näin pystyy näkemään parhaiten miten huone voi muuttua pelkällä järjestystä vaihtamalla. Voi kokeilla hulluimmatkin järjestykset ilman, että huonekaluja tarvitsee siirrellä. Säästyy aikaa ja energiaa. Toimii muuten myös muuton yhteydessä!
Tuijottelin hetken "valmista" ideointiani ja meni tovi ennen kuin tajusin, että sehän on juuri sama järjestys mitä se on tälläkin hetkellä. "Eihän tästä ollut mitään hyötyä!" Oli siitä se, että ainakaan ei tarvitse enää päässä miettiä et siirtäiskö sohvan huoneen toiselle puolelle. Näin sen paperilla: se ei vaan voi toimia yhtä kivasti. Paljon on sohva liikkunut seinänlaidalta toiselle, mutta tuohon se nyt on jämähtänyt ja muut huonekalut saavat elää sen ympärillä. 
post signature

4 kommenttia:

 1. tää on niiiin mahtava idea joka on auttanu muakin monet kerrat huoneeni uudistamisessa. mä vaan aina onnistun hukkaaamaan nää huoneeni "pienoismallit" heti käytön jälkeen. tässä viime kuussa löysin yhteensä kolme kappaletta näitä hukattuja "pienoismalleja" kaapin kätköistä :'D

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  kiva kuulla, että muutkin ovat käyttäneet tätä tapaa :) pistä palat vaikka kirjekuoreen ja kuori siivouskaappiin tai ideakansioon tm niin johan pysyy tallessa :)

  VastaaPoista
 3. kiva nähdä että muutki harrastaa tätä, olen useammankin asunnon kalustanut näin

  VastaaPoista
 4. Niina,
  niimpä! :) äidiltäni keinon olen oppinut ja uskon, että yllättävän moni näpertää paloja sisustusavuksi :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.