maanantai 13. helmikuuta 2012

Viime hetkellä.

Olen varma, etten ole ainut, joka "unohti" ystävänpäivän. Olen varma, että myös lukijoissani on paljon sellaisia, jotka ajattelivat tekevänsä vaikka mitä ystävänpäivään liittyvää, mutta joille myös kävi se klassisin: aika tulla tupsahtaa ja mennä ohi vierähtää. Käsi ylös hep ne, jotka sortui samaan ja keillä ei ole vielä tehtynä yhtikäs ainoata ylläripylläriä? Tässä teille 14 mini-ideaa, jotka ovat kaikki toteutettavissa yhden illan pikaprojekteina. Tee itsellesi, ilahduta läheistä tai kiitä ystävää!
Mini-idea 1: kirja ja siihen sydän-kirjanmerkki. Esim. tutoriaali Martha Stewart: Heart Bookmark.
Mini-idea 2: miten olisi perinteinen ystävyysranneke? Tein ensimmäiseni neljännellä luokalla, yläasteella näitä oli kyynerpäähän asti ja viime kesänä rannekkeet tekivät diy-maailmaan comebackin. Perustutoriaali täällä esim. wikihow, mutta inspiroidu myös erilaisimmista kuvioista: the Purl bee.
Mini-idea 3: pieni maskotti. En tiedä vielä vihaanko tuota mulkonappisilmäistä pöllöä vai onko se jo niin ruma, että se lähenee jo ihastuttavan söpöä? Mallia otin täältä: Cut Out and Keep, Branda D: Owls.
Mini-idea 4: säärystimet. Kierrätä villapaita leikkaamalla paidan hihat lämpimiksi jalkojen lämmittäjiksi. Hyvät ahkerille liikkujille tai vilukissoille. Rennot trikoiden kanssa, nätit saappaiden kanssa. Ompele leikattu reuna kaksinkerroin joko käsin tai koneella, ettei reuna purkaannu. Kavenna tarvittaessa.
Mini-idea 5: tyyny. Kierrätä vanhan tpaidan printti tyynyksi. Mikä malli vain käy, käytä printtiä hyväksesi. Leikkaa kaksi samankokoista kappaletta, ompele oikeat puolet vastakkain, käännä ja täytä vanulla (tai neuletilkuilla). Sulje täyttöaukko ja näin olet valmis pieneen tyynysotaan!
Mini-idea 6: pannulaput. Joskus se kaikista tylsin idea on se paras idea. Pannulaput - etenkin kauniit sellaiset, kuten nämä tätini minulle tekemät - tulevat aina tarpeeseen. Ja pannulaput ovat hyviä tilkkujen pois kuluttajia ja uusien ompelutekniikoiden harjoituskappaleita.
Mini-idea 7: säilytyspussukka. Virkkaa, kudo tai neulo. Tee pussukka kännykälle, laseille, musiikkisoittimelle, meikeille, koulu/työtarvikkeille.. Ja voihan sitä käyttää lahjankäärenäkin!
Jos joku tunnistaa pussukkani inspiraationlähteen, niin vinkatkoon sen minulle. En löydä sitä enää, nyyh.
Mini-idea 8: korvakorut. Tai mikä vaan koru. Kipase Tiimariin ja osta vaikka tällaiset sydänkoristeet (1,99 e) ja ripusta kaulaketjuun, yhdistä rannekoruun tai pujota korvakorukoukkuihin.
Aion niin huomenna heiluttaa sydänkorvakoruja korvissani! Iloitsee hän nimimerkillä Korvisfriikki.
Mini-idea 9: mukin lämmitin. Virkkaa tai kudo putki, jonka yhdistät päistä jättäen laitaan rivan mentävän aukon. Koristele: tikkaa, liimaa, kirjo. Päästä mielikuvituksesi valloilleen! Itselläni luovuus ei kantanut paksuja viiksiä kauemmas. Tahdoin viikset, jotka näyttää toisinpäin käännettyinä pusuhuulilta.
Mini-idea 10: käsien lämmitin. Tai jäähdytettynä "cooler" esimerkiksi silmille. Käy muuten normaalilämpöisenä myös stressilelusta. Inspiraatio ja tutoriaali: Wild Olive: Hand Warmer. 
Mini-idea 11: kaikenlaiset koristellut pinnit. Et tarvitse kuin pakan pinnejä ja helmiä/ nappeja/ rusetteja/ kukkia/ muita koristeita sekä koristeista riippuen pikaliimaa, ompelutarvikkeet tai rautalankaa ja pihdit.
Mini-idea 12: kaikenlaiset muut hiushärpäkkeet (ja miksei myös rintakorut). Menetelmät ovat taas vapaat, itse virkkasin pitkän suikaleen, jonka ompelin ikäänkuin sivuttain rusetiksi. Alla on pieni solki (pinnitkin käyvät). Huomenna aion läntätä tuon tyttömäiseen kuontalooni.
Mini-idea 13: virkatut tiski- ja pölyrätit. Olen tehnyt näitä ennenkin, nyt taas yhden lisää. Ovat niin hyviä aivot narikkaan-virkkausta iltaisin. Valmistuu nopeasti ja samalla kuluu jämälankoja pois. Ja on ekologista siivousta. Pölyrättiinkin tarttuu useammin, kun se on kiva ja rakkaudella valmistettu.
Mini-idea 14: kaikenlaiset taulut. Valokuvaa, piirrää, maalaa. Liimaa, leikkaa, printtaa, sommittele. Valitse valokuvia, inspiraationlähteitä tai nättejä sanoja. Runoja, fraaseja, lainauksia, mietelauseita.
Today is a new day - ja huomenna on ystävänpäivä. Onneksi on nyt monta uutta kivaa juttua tehtynä niin itselle kuin myös pari ylläripylläriä muille annettavaksi huomenna annettavaksi (ja esiteltäväksi).

Eikö löytynyt viime hetkeen mitään miellyttävää? Tsekkaa myös esimerkiksi seuraavat kategoriat: lahjat, tutoriaalit ja asusteet - jos niistä löytyisi jotain nopeaa ylläripylläriä rakkaillesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.