maanantai 14. toukokuuta 2012

Kuparisydän.

Edellisessä äitienpäivä-postauksessa vilahti metallinen sydänkoriste. Ihastuin jälkikäteen sydämeen ja sen tekemiseen (niin helppoa ja simppeliä!), joten tein toisen itselleni. Samalla tuli kuvattua tutoriaali:
Tee-se-itse metallikoristeeseen tarvitset vain rautalankaa ja leikkurit (älä leikkaa metallia saksilla, sakset ei tykkää) sekä palan tahtomaasi lankaa, nyöriä tai nauhaa koristeen ripustamiseen.
Vaihe yksi: leikkaa rautalankaa pitkä pätkä ja niputa se yhdeksi pötköksi. Isoon koristeeseen tarvitset pitemmästi ja paksummasti, kun luonnollisesti pieneen koristeeseen riittää lyhyempi ja ohuempi pötkö.
Vaihe kaksi: kierrä rautalankaa pötkön ympärille. Kun pääset pötkön toiseen päähän, kierrä uudelleen toiseen suuntaan. Jos tahdot jämäkän koristeen, kierrä pötkö useampaan otteeseen päästä päähän.
Vaihe kolme: muotoile pötkö tahtomaasi malliin (sen ei tarvitse olla sydän) ja yhdistä pötkön päät. (Äidille lähetetty sydänkoriste oli pitemmästä pötköstä, jonka taitoin keskeltä kahtia ja kiersin yhteen.)
Vaihe neljä: kierrä rautalankaa ristiin ja rastiin täyttäen koristeen "sisuksen".
Vaihe viisi: kun olet kiertänyt rautalankaa koristeeseen tarpeeksi, pujottele rautalangan pää piiloon.
Vaihe kuusi: liitä koristeeseen ripustusta varten nauhaa tai lankaa.
Vaihe seitsemän: valmista! Ripusta ikkunaan, taulun nurkkaan, kaapin oveen, seinälle..ihan minne vain.
Loppuun sydämellinen kiitos Kreativ Blogger award-tunnustuksesta Lorainnelle! Tunnustuksen tehtävänä oli kertoa seitsemän satunnaista faktaa itsestään. Ihan vasta tuli toisen tunnustuksen alaisena kerrottua seitsemän asiaa, joten en nyt lähde toistamaan itseäni (hohhoijaa no olenpas tylsä).

EDIT// Versatile Blogger-tunnustus posahti myös tuplana, nyt toistamiseen Aika kivoja!-blogista. Kiitokset Anniinalle ja Katariinalle, tekin olette aikas kivoja!

2 kommenttia:

 1. Onpa hieno! Sinulle on tunnustus blogissamme: http://aikakivoja.blogspot.com/2012/05/tunnustuksia.html.
  Tajusimme vasta tätä lukiessamme, että oletkin tällaisen jo saanut, mutta nyt sulla on kaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin kommentista kuin myös tunnustuksesta :) Tuplana tuli, mutta lisätäänpäs vaikka tähän vielä maininta teillekin :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.