maanantai 6. toukokuuta 2013

Käy sisään.

Uusi viikko käynnistyi ja on aika jatkaa tahattomasti keskeytynyttä home tour-kierrosta (ks. Keittiö osa 1, Keittiö osa 2, Kylpyhuone osa 1, Kylpyhuone osa 2.). Seuraavana pikainen kurkistus eteiseen:
Eteisemme on pieni käytävä, toisella seinämällä lipasto ja kenkähyllykkö, toisella taas kiinteät kaapistot. Säilytystilaa paljon, mutta muuta ei sitten olekaan. Nyt kun oli aika pakata talven vaatteet ja kengät laatikoihin ja ottaa kesää esille, oli hyvä sauma pistää samalla käpöstä eteistä hiukan uuteen fiilikseen.
Isän nikkaroima kenkähyllykkö lähti, tilalle tuli avomiehen polkupyörä. Pysyy nyt uusi pyörä voroilta tallessa sisätiloissa ja katosipa samalla katosi eteisen tolkuton ahtaus. Mutta minne menivät kengät?
Eivät onneksi kovin kauas, kun siirrettiin kenkähylly eteisestä käytävälle. Paikalla oli ennen ruma hyllykön ala-osa. Kenkähyllystä sain myös käytävälle nätin tason, kun ennen se oli vain täynnä kenkiä.
Parista pienestä muutoksesta pariin pieneen vinkkiin. Vinkki yksi: teippaa jesarilla matot altapäin yhteen, koska ei ole mitään ärsittävämpää kuin jaloissa pyörivät ja aina vinksinvonksin olevat eteismatot.
Vinkki kaksi: jos käytössäsi on lipastoja, jaa ne pienempiin osiin joko pahvista leikatuilla paloilla tai pienillä laatikoilla. Pieni juttu, mutta tehokas käytännön vaikutus. Pysyy hanskat ja pipot järjestyksessä. Eikä tartte ikinä enää kiireessä myllätä koko laatikkoa läpi etsiessään juuri sitä tiettyä kaulahuivia.
Vinkki kolme: saappaat voi ripustaa myös roikkumaan niin pysyy varret suorassa. Käytä vahvoja pyykkipoikia, isoja paperiklipsuja tai osta iisin pyyheripustimia. Nää on niin söpöjä minihengareita!
Vinkki neljä: sisusta tauluilla. Kestosuosikkini on eteisen Aku Ankka-kollaasini hatturivistöni alla. Laitoin vuosia sitten lasin alle kokonaisia 70-luvun akuankkoja. Taulu tuo kivaa väriläiskää, iloa ja persoonallisuutta eteiseen.
Hattujen ja perustaulujen lisäksi olen ripustanut kehyksen myös ovisilmään Frendit tv-sarjan tyyliin. Ovikin ansaitsee vähän prameutta! Harmi, ettei varmuuslukon takia oveen voinut laittaa isompaa kehystä..
Ja loppuun vielä jotain uutta. Tein legoista pienen avaintaulun niille avaimille, joita tulee harvemmin tarvittua. Eivätpähän pyöri enää tiellä, kun on kaikille oma paikka! Idea: minieco.co.uk: Lego keyholder.

20 kommenttia:

  1. Legosysteemi näyttää näpsäkältä. Juuri siivosin eteisessä olevan korin, joka on täynnä jotain varastonavaimia edellistä edellisesta asunnosta tms.

    VastaaPoista
  2. toi lego-avaintaulu on aivan mahtava!

    VastaaPoista
  3. Toi lego-avainteline on aivan nerokas! En ole ennen moiseen törmännyt (:

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania nuo henkari-klipsut! Pitaa itse hankkia jostain samantyyliset. :) sun blogista saa aina niin ihania ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nisha, tuo oli kivasti sanottu! :) iisin minihengareita on näkynyt monen marketin siivous- ja pyykkivälineiden osastoilla. Tsekkaa löytyskö itsellesi samat tai samanlaiset :)

      Poista
  5. Kivoja ideoita! Toi ovisilmän kehys on super suloinen! :)

    VastaaPoista
  6. Hauskoja ideoita, varsinkin nuo lego-avaimenperät! :-)

    VastaaPoista
  7. Tosi hyviä ja käytännöllisiä vinkkejä, kiitos! Tuo legojen käyttö avaintauluna oli aivan erityisen nerokas idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin on, oli heti pakko kokeilla, kun ideaan törmäsin!:)

      Poista
  8. Heij, mie oon pitkän aikaa etsinyt saappailleni joitain tukevia nipsuja, en tiennytkään, että tuollaisia tankoon saatavia löytyy ihan perusmarketeista! :) Nuo sanomalehtirullat on tosi epäkäteviä pidemmän päälle, ja varsinkin luistinnyörityksellisissä saappaissa ihan toivottomat, kun ei niitä yleensä tule käytön jälkeen enää nyöritettyä uudelleen. Kiitos siis hyvästä vinkistä, taidankin lähteä huomenna etsimään tuollaisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman olen todennut myös, lehtirullista ei ole mihinkään! Aiheeseen liittyen, katso myös uusin postaukseni: http://madambc.blogspot.fi/2013/05/saapaspotkot.html :)

      Poista
  9. Hei! Nuo mini hengarit on IHANAT, netiostä yritin löytää niitä mutta ei löytynyt mistä olet mahtanut ostaa ne??

    Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Muistaakseni löysin nuo Tokmannista (samaa konsernia Tarjoustalon, maksimakasiinin, robinhoodin jne kanssa). Tuota iisi-merkkiä löytyy kyllä monesta muustakin ihan normimarketin siivoustarvikeosastolta. Tsekkaa ainakin halpahalli, jos sieltä löytyisi :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.