maanantai 25. marraskuuta 2013

Punottu sormus.

Uusi viikko, uusi tutoriaali! En tiedä onko tämä nyt joku ihan vanha juttu, mutta eilen tuli tällainen idea mieleen:
Tee-se-itse: punottu sormus. Vaikeusaste: helppo. Mitä tarvitset: vanhaa lankaa/ohutta nyöriä (esim. paksu puuvillalanka, vahalanka, ohut nahkanyöri - valitse mieluinen, moni soveltuu tähän!), sakset, pikaliimaa, pienen palan nahkaa (nahan voi korvata myös muulla tekstiilillä kuten vaikka huovalla tai kangasnauhalla).
Koko idea perustuu munkinnyöri-tekniikkaan. Jos se ei ole entuudestaan tuttu niin tässä pieni kertaus:
Leikkaa käyttämistäsi nuoreistä neljä yhtä pitkää pätkää (itsellä oli noin 20 cm). Jätä 5-10 cm päät ja aloita punominen. Alku voi olla hankalaa, mutta kyllä se siitä hahmottuu. Paksuilla nyöreillä ja vaikka kaikki eri värisinä voi harjoitella tekniikkaa (ks. myös avuksi tämä: punomo.fi). Aloita aina yhdestä päästä (ei väliä mikä) ja aseta seuraava edellisen päälle. Viimeinen kulkee ensimmäisen alta. Kiristä lopuksi solmu yhteen.
Tee nyöriä vain muutamia centtejä, ihan vain sormesi leveyden verran. (Tai vaihtoehto kaksi on punoa koko sormus kauttaaltaan nyörille ja vain liittää lopuksi nyörinpäät yhteen. Sekin voisi olla aika hieno versio!)
Kun nyöritys on tehty, tipauta pikaliimaa nyörin päihin etteivät solmut löysty. Voit tehdä myös solmut tai letittää ylimääräiset päät, jos se sattuu olemaan enemmän mieleen. Lyhennä päät niin, että ne juuri ja juuri yltävät sormesi ympäri. Pikaliimaa päät pienen nahkapalan reunaan ja liimaa nahka päiden ympärille.
Ja valmista on! Sormus voisi olla kiva myös nelivärisenä, itse viehdyin tähän pelkistettyyn mustavalkoisuuteen. Nyt tekee mieli tehdä sama, mutta rannekoruna - siihen voisi käyttää jo vähän paksumpiakin nyörejä!

6 kommenttia:

 1. Ompas söpö ♥ ..ja ainakaan toisen tekemänä vaikuta kovin mahdottomalta! :D
  Pitääpä laittaa muistiin ja kokeilla joskus. ^__^

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kokeile ehdottomasti, huomaat et se on helppo tehdä myös omin käsin ;)

   Poista
 2. voiskin kokeilla väsätä tällaisen rannekorun!

  VastaaPoista
 3. Hei, kokeilepas tehdä avaimen perä!! Tosi kivoja lahjoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joskus olen avaimenperän tehnytkin, mutta paljon paksummasta nyöristä. :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.