tiistai 13. toukokuuta 2014

Lehtikassi.

Viime aikoina eteisessä silmään on pistänyt ongelma nimeltä kierrätyspapereiden paikka. Meillä oli ennen hyvässä paikkaa lehtikori pois heitettäviä varten, mutta minimalismin myynti-innossa möin sen pois. Oli se vähän iso ja liian kömpelö. Sittemmin papereiden hylkypaikkaa on pitänyt satunnaiset paperikassit, jotka sinänsä oli aina hyviä, kun pystyi heittämään ne sellaisenaan paperinkeräykseen. Mutta ei niitäkään kasseja nyt aina ole hollilla, joten..
..tein sitten ihan oman lehtikassin paperinkeräystä varten! Mulla oli kassille kriteerit: a) sen on oltava pieni ja näppärä, jotta sitä tulee tyhjennettyä usein b) sen on oltava taiteltava tai muuten sellainen, joka kädessä kehtaa kulkea roskakatoksesta muuallekin kuin takaisin sisälle ja c) sen on oltava ulkonäöltään mahdollisimman yksinkertainen. No tämä on näitä kaikkia! Minimalistinen, pieni ja vieläpä niin kassimainen, että tekisi mieli lainata kassia muuhunkin käyttöön. Mietin ensin tekeväni laukun huovasta Iittalan Meno-kassin tyyliin, mutta nahka tuntui sitten kuitenkin omaan makuun sopivammalta - etenkin, kun se on kierrätettyä nahkaa vanhasta sohvasta.
Kassin tutoriaalia itsessään ei varmasti kukaan tarvitse, mutta tässäpä varalta koot (mitat ilman saumavaroja), joiden mukaan palat leikkelin. Ompelin palat yhteen oikeat puolet vastakkain ihan vain suoralla tikillä, oli nopeasti valmista. Hihnat olisi voinut ommella myös ns. kassimaisesti vahvistaen, mutta liitin ne noin reunaan, jotta käyttämättömänä hihnat automaattisesti lössähtävät sivuille ja pysyvät poissa sullottavien papereiden tieltä. Pitää seurata kestävätkö hihnat käyttöä vai pitääkö ne vielä sitten kuitenkin vahvistaa.

Etu- ja takakappaleet: 32cm x 24 cm, kaksi kappaletta
Sivukappaleet: 32cm x 10cm, kaksi kappaletta
Pohjakappale: 10cm x 24cm, yksi kappale
Hihnasuikaleet: 4cm x 24 cm, kaksi kappaletta

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno, ton kassin kanssa kehtaa todellakin liikkua muuallekkin kuin sinne roskiksille.

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.