lauantai 10. toukokuuta 2014

Dc-fake-fix.

Ostin aikaisemmin Lidl:stä kontaktimuoveja ja nyt vihdoin esittelen mitä lopputuloksia olen saanut tehtyä niillä. Tässä näette yllä meidän senkin eli lipaston eli möhkäleen eli euron huutokaupassa omittu huonekalu, josta tykkään hirmuisesti, mutta..joka puuvärinpoiston myötä on ollut vain väärän värinen.
Mutta ei ole enää! Sitä ensin ajatteli, että eihän se ole kuin vetaista rullaa päälle, mutta sitten huomasin, että etupaneelithan ovat syvennettynä.. ja liuku-ovet muovia leveämmät.. ja kaikkiaan huonekalun kulmat pyöristyneet.. Vähän piti siis kikkailla, luoda terävät kulmat ja leikellä syvennykseen "nauhoja" ja tehdä oviin strategiset saumat - kun ei saa näkymättömäksi, niin siinäpä sitten näkyvät ja kunnolla.
Kikkailuista huolimatta, tykkään muodonmuutoksesta tosi paljon! Ei enää tuo väri hierrä silmää. Plussana vielä se, että muovipinnan (ainakin tässä luullossa toivotaan, aika näyttää) saa otettua pois, jos niin joskus mielii.
Ja kun vauhtiin pääsin niin pistin myös toisen lipaston kansipalan valkoiseksi. Lipasto oli aiemmin eteisessä (ks. diy-vetimet täällä) ja pähkäilin jo silloin tyhmää väriä. Väri häiritsi niin paljon, että siirsin sen "häpeänurkkaan" eteisen paraatipaikalta. Jaksaisikohan sitä siirtää lipaston nyt takaisin, kun värikin on kunnossa?
Pisteenä iin päällä vielä tämä puulaatikko. En nyt ihan tiedä minkä työkalun boxi (se joka tunnistaa värkin: onko se.. öh.. joku saha?) on kyseessä, mutta pyysin isääni antamaan sen sitten kun hän ei enää itse sitä tarvinnut. Ja..
..olihan sekin sitten väärän värinen. Olin jo kerran maalaamassa sitä, mutta onneksi en siihen ruvennut. Helpommin sai kontaktia pintaan. Ja mustahan siitä sitten tuli. Laatikon päällä oleva paperilokerikkokin on muuten kontaktoitu, sekin oli ennen puunvärinen. Nyt valkoinen. Pohjalle laitoin raidallista koristepaperia. 

Mitähän sitä seuraavaksi muovittaisi uuteen väriin?

4 kommenttia:

 1. Onpa onnistuneita muutostöitä. Luulenpa, että laatikko on kuulunut sirkkelille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Sirkkeli kyllä kuulostaisi oikealta! :)

   Poista
 2. Jaha, iski sisustuskontakti:) Hienoja tulikin, ja jos nyt eivät enää häiritse silmää, niin kylläpä kannatti ottaa kontaktia!

  Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä tosiaan kannatti, ei tullut kalliiksi ja lopputulos silmään paljon parempi :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.