maanantai 5. toukokuuta 2014

Takakevät.

Ehti olla jo niin lämmintä. Ehti laittaa kaikki talvivermeet pois. Ehti luulla, että se nytte se kesä oikiasti jo tullee! Muttei, ehei. Universumi sanoo, että petyttävä on. Toisin sanoen, vielä on ajoittain niin kylmä, että neuloksia tarvitaan. Sen tähden tein vielä tälle keväälle uuden pipo-hanska-kombon kylmettymisen estoksi (no, okei myönnettäköön, että pipon tein jo aiemmin..mutta leikitään, että tein sen ihanjustnythetivasta?).
Case: kylmät kädet. Inhoan, kun näpit jäätyy. Kevyetkin lapaset tuntuu liian talvisilta, mutta ihan ei pelkät haskatkaan aina riitä. Otetaan välietappi ja pistetään kämmekkäät hanskojen päälle! Ja koska virkatut ja kudotut versiot näytti nahkahanskojen kanssa vähän vaan junteilta, tein neulepaidan jämäpaloista uudet. Pienet putket sivusaumalla ja reikä kylkeen. Vähän huolittelua ja siinäpä se. Oujee, nyt saa tuulla, ei pure kylmyys läpi rystysiin!
Case: pää paleltuu kesälläkin. Kumma homma, penskana sitä ei pistänyt päätä minkään hatun alle, nyt sitten pidän pipaa päässä ympäri vuoden. Pipo päähän tai järki jäätyy, näin sanottiin, mutta oppi iskostui takaraivoon vasta aikuisiällä. Ja tämän aikuisen pipo sisältää helmiä. Neulos on ommeltu poolopaidan helmasta ja myös helmet ovat kierrätettynä puretusta korusta. Tätä onkin tullut jo pidettyä oikein urakalla! Inspiraation antanut helmipipo löytyy täältä: Studs and Pearls / Pearl beanie.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.