torstai 12. maaliskuuta 2015

Kontaktointeja.

Ostin jokuset hetket sitten Lidlistä lisää ns. feikki-dc-fix-kontaktimuoveja. Osottautuivat edellisellä ostokerralla niin hyviksi, että nyt uskaltauduin kokeilemaan mustan ja valkoisen täydennyksen lisäksi myös muita kuoseja.

Ks. aikaisempia kontaktointeja:  Vitriinin listat / Lipastojen muodonmuutos / Pahvista tehdyn nurkkahyllykön päällystys.
Ekaksi kokeilin punaista pilkullista kontaktia. Jep, yhtä hyvää on edelleen. (Mutta hetkinen..haisiko muovi aiemmin näin voimakkaalle? Aika kaamea muovin käry aluksi. Jotain on muuttunut tai nenäni on herkistynyt.)
Uusi pilkkuloota passaa hyvin yhteen lapsuudesta talteen ottamieni muovisalkun ja Disney-purkin kanssa.
Sitten otin toisen haastavamman kontaktoinnin. Kuka arvaa mikä se on? Tai pitäisikö kysyä kuka arvaa mitä päällystin?
Lyön vetoa, ettei kukaan voinyt nähdä tätä! Videokasetteja! Kyllä! Pikaliimasin ja päällystin. Ja sitten seurasi joskin kiusallinen hetki, kun mies astui huoneeseen nyt-se-on-seonnut-ilme kasvoillaan. Epäili hyvin vahvasti, että nyt kyllä menee metsään ja pahasti.. mutta..
..menikö kovinkaan pahasti? Siitä tuli just sellainen mitä suunnittelin. Pieni taso! Tosin tein pienen mokan (jonka kerron siltä varalta, jos joku muu aikoo toteuttaa vastaavaa), koska en osannut ennakoida, että itse VHS-nauhan suojana olevat pitkien laitojen liikkuvat lerpakkeet jättäisivät kontaktin lerpuksi. Tietenkin jättävät, jäähän kappaleiden väliin selkeä rako niin eihän siitä nurkasta silloin napakka tule.. Olisi pitänyt ensin varmuusteipata tai vaikka liimata laidan jättämät aukot umpeen. Mutta onneksi lerput reunat ovat vain tason toisella laidalla. Käännettynä eivät näy noin.
Taso toimii myös pikkuisena hyllykkönä lipaston päällä. Sanokaa mitä sanotte, mutta minä tykkään tästä. Tuota voi käyttää miltei missä vain ja mitenpäin vain. Kontaktikin varmasti tarvittaessa irtoaa, jolloin tuon voi päällystää toisen väriseksi (mustaksi? ei kuultaisi valkoiset osat läpi?). Tai ehkä sen voisi myös vaikka spraymaalata!

14 kommenttia:

 1. Hei vähän parasta! Tää vinkki tuli niin tarpeeseen. Oon ennekin pyöritellyt ideaa vhs-hyllystä, mutta unohtanut sen ihan totaallisesti. Nyt oon sitten viikon verran yrittänyt keksiä yhteen paikkaan hyllykköä, että mistä sen rakentaisi ja tämä idea sopii siihen kohtaan ihan täydellisesti. Kiitos tästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No senhän sattui sitten tosi hyvin :) eikun pistämään hyllykköä kasaan! :)

   Poista
 2. Kätevä hyllykkö. Eipä olisi tullut tällainen idea vhs-kaseteista ekana mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) samaan toimii varmasti monet muutkin vastaavat muoviset "palikat" :)

   Poista
 3. Ihania muoveja, pitääkin käydä Lidlissä!

  Osaisitko sanoa mitään lahjaa, mitä voisi tehdä 8 vuotta täyttävälle serkkutytölle?
  -Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihania muovia! :) Tarjous oli tosin viime viikolla, joten epäilen onko jäljellä.. Jos ei niin Lidl:llä aika hyvin kiertää nuo samat tarjoukset, joten eiköhän niitä taas tuu myyntiin. Seuraa vain mainoksia (ovat myös niiden nettisivuilla).

   Kahdeksan vuotiaalle.. Mitä omiin kokemuksiin tulee, valta-osa sen ikäisistä tytöistä tykkää kaikesta pienestä ja söpöstä. Toimivia juttuja ovat olleet virkatut amigurumit (reppumaskotiksi tai avaimenperäksi), kaikenlaiset pienet kukkarot ja penaalit, kivat kassit, itsetehdyt vihot (ks. tutoriaalit), esim. teipein ja sulin koristellut puukynät, simppelit korut (vaikka kaulanauha tai rannekoru fimosta/cernitistä).. yksi hitti on ollut karkkipaperit, niistä voi tehdä vaikka reissulle tai yökyläilyihin ensimmäisen pienen toilettikassin :) (löytyy myös tutoriaalista sekä päivitetty ohje myös uudesta kirjastani *mainosmainos*).

   Entäpä pirteä ja kevyt kevätpipo ommellen/virkaten/neuloen? Tai lapaset? Tohvelit? Tai jos tyttö tykkää tehdä itse käsillään, koosta joku askartelupaketti, jossa on kaikki tarvikkeet ja valmistusohje? Tai miten olisi aineeton lahja kuten yhteistä tekemistä, jos asutte lähekkäin?

   Toivottavasti olin yhtään avuksi :)

   Poista
  2. Samoja muoveja saa bauhaussista ainakin :) siellä ympäri vuoden 👍

   Poista
  3. Ai niin joo muuten saakin, ja Prismasta myös! Bauhausin valikoimasta en tarkemmin tiedä, mutta Prismassa ne ovat ainakin niitä "aitoja" dcfix-muoveja, mutta niillä onkin sitten vähän enemmän hintaa (à hinta kympin luokkaa vrt. Lidlissä alle 2e).

   Hyvä muistutus ja ostopaikkojen lisäys T! :)

   Poista
  4. Samaa dcfix muovia ne on mielestäni bauhausissakin.Oliskohan ne olleet siinä 10e per rulla ja rullassa tais olla reipas pari metriä tavaraa.Ihan äly kätevä tuote,itse päällystin tv-tason ja parit hyllyt uusiksi :)

   Poista
  5. Kiitos paljon ideoista! :) Toteutan varmasti useammankin, olit todella suuri apu!

   Poista
  6. Ole hyvä! Kiva, jos olin avuksi :) sitten eikun toteuttamaan! :)

   Poista
 4. Tämä VHS-hyllykkö on ihan mieletön. :) Mä oon käyttänyt vanhoja videoita kyllä sellaisenaan hyllykorokkeina silloin, kun ne eivät varsinaisesti näy minnekään, mutta tätähän kehtaisi esitelläkin! Täytynee pistää tuumasta toimeksi, saisin miehellekin pienen kätevän tason perhonsidontahommia varten. Meillä kun koko perhe näemmä askartelee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos June :) Laita ehdottomasti toimeksi, kaseteistakin saa tasoja, jotka ei pistä rumasti silmään ;) voi, askarteleva perhe kuulostaa oikein kivalta perheeltä! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.