tiistai 31. maaliskuuta 2015

Vinyylit spiraalilla.

Monelle on varmasti vinyylikulhoset tuttuja juttuja. Monelle on varmasti tällaiset rannekkeetkin vuosia sitten jo nähtyjä. Minä taisin tehdä ekan vinyylirannekkeen jo ennen tämän blogin perustamista eli mitä todennäköisimmin vuonna 2008 (jösses sentään, 2008?!) ja sen jälkeen on tullut uusia rannekkeita, sormuksia ja muita malleja..
..sittemmin olen tehnyt myös statement-kaulakoruja (kuten tämän) ja viime vuonna tällaisen aaltoilevan version, joka oli ensimmäisiä töitä, joita tiesin tahtovani ehdottomasti mukaan Itte tein ja kierrätin-kirjaani. Vinyylikorut ovat yksi kivoimpia ja helpoimpia kierrätysideoita ja niitä on niin hauska työstää!
Kuva: R. Lillemägi
Kirjaa varten ideoin ja testasin myös muita malleja vinyylikoruista. Esimerkiksi ohjeeseen nostin pari "tuttua ja vanhaa suosikkia" ja niiden rinnalle muutaman uuden onnistuneen kokeilun.
Itselle lemppariksi nousivat nämä spiraalikorvikset! Niin kevyet ja niin näyttävät ihanassa yksinkertaisuudessaan.
Kuva: R. Lillemägi
Spiraalikorvisten ja muiden vinyylikorujen ohjeen sekä monen muun kierrätyskorun idean löydät Itte tein ja kierrätin-kirjasta, jota saa jo aika monesta (kuudesta!!) verkkokaupasta klikattua itselleen ihan jopa koti-ovelle asti tuotuna.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) näyttäviä ja silti muodoltaan hyvin yksinkertaisia :)

   Poista
 2. Mulle on uusi idea tuo. Tosi kivoja koruja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, aina on jollekin uusi juttu! :) Kiitos! Ohjetta ja kuinka onnistuu parhaiten-vinkkejä löytyy kirjasta ;)

   Poista
 3. Kirja muuten löytyy jo kirjaston kokoelmastakin, ainakin täällä Helsingissä, odotan varausjonossa sitä :)

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! Älä H turhia jonottele, nopeammin saat sen kotiin kannettuna - ja ihan omaksi! :)

   Poista
 4. Kerran kokeilin tehdä kulhoa noista, mutten tykännyt, kun keräsi kaiken lähellä olevan pölyn itseensä. Miten koruissa, onko niin sähköisiä kun ovat pieniä pinta-alaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, samaa muistelen kyllä kulhojen suhteen. Koruissa en ole vastaavaa huomannut :)

   Poista
 5. Onko totta että vinyylilevyt sisältävät jotain syövälle altistavaa ainetta eikä niistä tehtyjä juttuja saisi pitää ihokosketuksessa? Tällaista kuulin epämääräiseltä taholta aikoinaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut koskaan vastaavaa, joten en tiedä faktaa sanoa.. Muistan ainakin lukeneeni juttua, jossa oli Työterveysviranomaisen kommentteja mm. muovin sulattamisesta uusiokäyttöön. Jutussa käsiteltiin myös vinyylilevyjä ja viranomaisen mukaan kovettuneesta vinyylistä ei pitäisi siirtyä terveydelle haitallisia yhdisteitä :)

   Poista
 6. Sitä minäkin mietin kun hedelmäkulhoja ym. noista tehdään niin luulisi että jokin virasto jo olisi asiaan puuttunut jos syytä olisi :D Itse aioin koruideoita toteuttaa kun aika sallii ja niitä myös käyttää :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tässä virastojen maassa joku olisi kyllä jo älähtänyt, jos kyseessä olisi terveydellinen riski. Aivan voi siis varmasti tehdä turvallisesti vinyylistä koruja! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.