perjantai 21. elokuuta 2015

Onnea meille.

Hups, se taas vuosi vierähti. Eilen starttasi taas uusi vuosi käyntiin niin minulle kuin äidillekin. (Kyllä, meillä on sama syntymäpäivä!)

Tässä kortti, jonka tein äidille. Lintuset ovat cernit-massasta. Piti tehdä kukkia, mutta teinkin pikkulintuja!
Tässä on pienipöhkö kortin kylkiäinen äidille. Kirjoitin paperikääreen päällekin, että kyseessä on prototyyppi. Mutta minkä prototyyppi? Siinäpä pulma, ei arvannut äiti ensimmäisellä yrityksellä oikeaan. Arvaatko sinä?

Oikea vastaus on käsitiskin pesupatanen - toisin sanoen tylliä virkattuna sydämen muotoon. Ja koska äiti ihan tykkää käsin tiskaamisesta, on hän oikea ihminen testaamaan miten tylli toimii käytössä. (Ja koska äiti on ainut, jolle uskaltaa hänelle toteuttaa tämmöisiä pikkusia ja hölmöjä ideoita). Paperilla ajateltuna tyllin pitäisi olla kestävää ja sopivan karheaa pesemiseen, mutta ei liian karheaa, että se naarmuttaisi. Yksi kerros voi olla liian vähän, mutta ainakin näin levynä se on helppo "ravistella" puhtaaksi. Ja esim. ripustuslenkkiin ripustettuna kuivuisi erittäin hyvin, eikö? Käytäntöhän voi olla ihan jotain muuta. Odotan täyttä raporttia äidiltä. Jos idea toimii, tässähän olisi loistava kikka jynssäykseen etenkin sellaisille, joilla on esimerkiksi nivelkipua ranteissa, jolloin sienen puristaminen voi olla vaikeaa. Pitääkin tehdä jo toinen omaan käyttöön testiksi. Prototyyppi osa kaksi ja toiseksi viimeinen vuosi ennen kolmeakymppiä, täältä tullaan!

6 kommenttia:

 1. Eikä! Mun miehellä ja hänen isällään on kans sama syntymäpäivä! Onpa siinä muuten haastetta seuraaville sukupolville ;) Ja myöhästyneet onnittelut vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos! :D se ois kyllä haaste :D kiitos Laura! :)

   Poista
 2. Onnea sinulla ja äidillesi <3
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) aurinkoista viikonloppua myös sulle! :)

   Poista
 3. Onnea päivänsankarille, mulla tulee 30 täyteen viikon päästä :)

  Entä jos tekisi tuon pesusienen, kuten nuo tawashit (ohje esim. täällä: http://www.ravelry.com/patterns/library/23-44-tawashi), mutta virkkaisi puuvillalangan sekaan tylliä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ennakkoon onnea sinulle! :) hyvä, kun linkitit tuon ohjeen! Samaa testasin ja epäonnistuin :'D vois toimia, jos keksis sopivan paksuisen lankayhdistelmän. Ne mitä kokeilin, eivät jotenkin toimineet..

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.