tiistai 18. elokuuta 2015

Äänestä idea pitsille.

Varmaan on mahdotonta uskoa, mutta kyllä tämä on totta: löysin kuvassa olevan pitsin joku aika sitten roskakatoksesta. Teki mieli huutaa ärtymyksestä, kun itse näin pitsin jäteastian kannen alla. Anteeksi nyt vain, mutta kuinka ajattelematon pitää olla, että heittää mitä luultavimmin täysin käyttämättömän pitsin roskikseen? Eikö pitsiä voinut antaa jollekin tai viedä kierrätykseen? Ei ole väliä oliko laidassa pari nirhamaa, ei se silti ole kokonaisuudessaan pilalla!

(Älkööt huoliko, pitsi oli suhtpuhtaan pussin päällä ja kotona tietysti pesin pitsin pesukoneessa.)
Nyt ajattelin antaa pitsille uuden mahdollisuuden loistaa. En vain osaa päättää mitä siitä tekisin. Laidan nirhamat rajoittavat, mutta kyllä palasta jonkinlaisen pikkuhamosen, yläosan, huivin tai mekon osan saisi.

Auttakaa päättämään mitä pitsistä teen. Nyt äänestys, heitä idea peiin mitä tästä ompelisin. Toteutan eniten inspiroivan yksittäisen idean tai kokonaisvaltasesti eniten äänestetyn ehdotuksen. Eikun vapaasti ääniä kommenttilippaaseen! Mitä sinä tahtoisit minun ompelevan tästä?

EDIT // "Äänestyksen tulokset" nähtävillä tässä postauksessa. Katso mitä pitsistä lopulta ompelin!

22 kommenttia:

 1. Minihame tuli minullakin ensin mieleen, sitten bolero. Olisi oikein juhlava ja/tai kesäinen. :)

  VastaaPoista
 2. Jokin pusero taikka bolero ois varmasti kiva =)

  VastaaPoista
 3. Mitä ihmettä, jotkut eivät tosiaan mieti mitä heittävät roskikseen :D Tuostahan saa tehtyä vaikka ja mitä ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Juhlavan hameen tai sitten t-paidan tuunauksen (jossa t-paidan kangas pitsin kohdilta leikattu pois, esim. selästä)

  VastaaPoista
 5. Mulle tuli mieleen, kun esittelit sateenvarjojakankaasta ideoita hetki sitten enkä nyt muista, että säilytitkö rungon, mutta ensimmäisenä kuitenkin tuli mieleen pitsinen aurinkovarjo. En mä tiedä onko niistä mitään iloa ja kuinka helppo sellainen on tehdä, mutta onhan ne kauniita :D

  VastaaPoista
 6. Jonkin juhlamekon joko yläpuoliskoon tai sitten helmaan, jotenkin hienosti. P toimisi melkein mikä vaan. TAI sitten pitsipaita.

  VastaaPoista
 7. Semmonen pitsibolero tuli ekana mieleen!

  VastaaPoista
 8. Miten ois joku ihana pitkä harmaa toppi missä liehuvat pitsit helmassa. Sitten sen kaveriksi harmaa huivi ja siihenkin pitsi reunat?

  VastaaPoista
 9. Joustaako se? Pitsitoppi tai useampikin tuosta tulisi. Vaikka semmonenkin, missä vain osa tuota pitsiä. Esim. Kaula-aukon paikkeilla kolmio-muodossa? Less is yessin leeni on tehnyt muuten pitsistä upeita sortseja. Käypä kurkkaan. Vähän vilpoiset jo nyt, mut ensi kesäksi.. :)

  VastaaPoista
 10. Huivi tuli mieleen ensimmäisenä, jonkun kankaan päälle..

  VastaaPoista
 11. Pitsipaitaa minäkin kannattaisin :)

  VastaaPoista
 12. Haloween ei ole kovin kaukana joten noidan hattu ja jos vielä jää niin yhdistää mustaan perus mekkoon osia,
  nyt kun aloittaa niin ei tressaa kiire.

  VastaaPoista
 13. Roskiksissa on ihan liikaa käyttökelpoista tavaraa! En ymmärrä miten meidänkin taloyhtiön roskakatoksessa roskia viedessäni on joka kerta jotain minkä olisi voinut vaikka lahjoittaa viereiselle kirpputorille, myydä ellei käytä itse. Olen saanut sieltä mm. hyvän ja siistin jalkalampun, kymmenen litran ämpärin, kangasta myös, kirjoja, astioita, vaatteita yms. Kahvinkeittimiä ja pannuja olisi myös ollut ja paljon muuta, mitä en itse käytä, mutta jollekkin muulle olisi hyvää tavaraa. En vain voi käsittää miksi ihmiset haaskaavat niin paljon. En ikinä saa tarpeekseni tästä asiasta pauhaamisesta, kun en vain ymmärrä.

  Mutta niin, hame tuosta voisi olla tosi nätti! Paita voisi olla myös kiva, mutta niitä näkyy enemmän luulen, niin hame voisi olla jotain erilaisempaa. :) Mä oon ommellut ihan vastaavan näköisestä kankaansta mekon. Sellanen missä on tiukka yläosa ja pienet pyöreät kaulukset, 3/4 osa hihat ja kellomainen lyhyehkö helma. Alla käytän mustaa pitkää toppia Tykkään siitä tosi paljon, vaikka en mustaa kauheasti puekkaan muuten. Siinä myös yksi idea, jos kangasta riittää. :)

  VastaaPoista
 14. Joo tee joku paita tai sit tee tosta pitsistä vaikka jotain kotisteluja vaatteisiin.

  VastaaPoista
 15. Äänestän hametta tai pitsipaitaa! Itselläni on tämän tyylinen vähän lyhyempi pitsipaita, ja on ihanan hempeä mekon tai topin kanssa;

  http://cdn.cichic.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/1/11135275394-1/apricot-hollow-out-flowers-collarless-short-sleeve-lace-t-shirt.jpg

  Vaihtoehtoisesti juhlamekon yläosaan. Itse tekisin kaapista löytyvästä hopeisesta satiinista kellohelmaisen juhlamekon, ja laittaisin pitsin yläosaan.

  VastaaPoista
 16. Joku oli netin syövereissä tehnyt pitsistä hedelmäpusseja kauppareissuja varten niin ei tarvii käyttää muovisia.

  VastaaPoista
 17. Sellainen mekko, jossa osa on pitsiä.

  VastaaPoista
 18. Tumma pitsi pääsee ehdottomasti oikeuksiinsa noin, että alla on jotain vaaleaa. Niin kuin tuo sun valkoinen seinä kuvissa osoittaa. Miten ois hame tai mekon alaosa vaalealla aluskankaalla? ☺

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Pitsinen crop toppi. Ja jotain muuta yläosaa jossa pitsi ainoastaan tehosteena.

  VastaaPoista
 21. KOLLEKTIIVINEN KIITOS kaikille kommentin jättäneille! :) "äänestyksen tulokset" nähtävillä täällä: http://madambc.blogspot.fi/2015/08/pitsin-tulokset.html

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.