perjantai 29. huhtikuuta 2016

Massalla päällystetty tarjotin.

Kierrätin tarjottimen. Ei sille kyllä ollut varsinaista tarvetta tai edes paikkaa, mutta se pyöri tiellä ja ilman uusiokäyttöä olisi kyllä jo joutanut vaikka suoraan metallinkeräykseen silloisen kuntonsa puolesta.
Voisikohan sanoa, että kierrätin tämän tarjottimen jo ännännen kerran? Ostin sen vuosia sitten kirpparilta. Vuosia sitten liimasin päälle Monkin nätin kuitin ja reunustin rajat pitsillä (ks. millainen tarjotin oli vuonna 2013). Sittemmin revin pitsin pois ja nyhräsin kuitin osittain pois. Jäljelle jäi kammottava liimasotku ja homma jäi siihen. Ei siitä enää kunnollista saanut. Aika kauan mietin millä ihmeellä sitä päällystäisi ruman ja epätasaisen pinnan piiloon.
Nyt sen sitten oivalsin: levitän pintaan huoneenlämmössä kuivuessaan kovettuvaa massaa (DAS-merkkistä). Massan pinta jäi vähän savimaiseksi ja rakoilevaksi, joten maalasin siihen vielä mustalla akryylilla kuviota. Onko nuo nyt niitä inka-, tribal-, atsteekki- vai folk-kuvioita? Jotain sinnepäin. Samalla rennolla asenteella myös sudin kuviot. Röpöseen pintaan sopi rösöinen pensseli. Annoin mennä vapaalla kädellä ilman pilkuviilausta. Epätasaisuus sopii printin tyyliin.
Tarjottimesta tuli kuin uusi. Kun sitä katsoo, ei välttämättä voisi arvata, että päälipinnan alla on metallinen tarjotin!

10 kommenttia:

 1. Ihan uuden näköinen siitä tuli ja sopii hienosti nyt teille.
  Kivaa vappuviikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Vau tosi kivan näköinen! Tykkään erityisesti noista kuvioista, olen jotenkin vallan hullaantunut tuon tyylisiin kuvioihin viime aikoina :) Ei uskosi, että kyseessä on metalli tarjotin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tuollaiset kuviot mitä nyt nimeltään ikinä olivatkaan, ovat myös valloittaneet minut! :)

   Poista
 3. Siitäpä tulikin tyylikäs! Ootpa moneen kertaan jaksanut sitä jo tuunatakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) toivottavasti nyt tämä jäi viimeiseksi ja pysyväksi lookiksi :)

   Poista
 4. Tulipa kaunis tarjotin. :) Liisa

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.