perjantai 8. huhtikuuta 2016

Teepussit jaloille.

Oletko koskaan miettinyt mitä tehdä vanhalle teelle, jota kukaan ei juo ja joka vain nököttää kaapin perällä vuodesta toiseen? Tai teelle, jota jois, jos vain saisi kurkusta alas  - teelle, joka on niin pahaa, jota ei kehtaa edes vieraille tarjota? Tai teepussin lopulle, joka on jo niin tuhannen pientä, ettei mikään suodatin suodata hippusia juotavasta vedestä pois?
Vastaus on tässä: pistä irtoteepussien jämät yhteen, sekoita ja lusikoi kahvin suodatinpusseista ommeltuihin pusseihin. Yhdestä suodattimesta saa koosta ja muodosta riippuen vähintään 2-3 pussia.
Ja mitä pusseilla tehdään? Pistetään kuumaan veteen (ensin vaikka kiehuvaan lillumaan ja sen jälkeen voi lisätä viileämpää vettä) ja lisätään omat rentoutusta tarvitsevat jalat. Kuulat ovat plussaa, ne pyörittävät ihanasti jalanpohjien verenkiertoa hereille! Jos ei ole lasi- tai marmorikuulia, vaihtoehtoisesti voi uittaa vaikka duploja tai vaikka soikeita luonnonkiviä.
Teestä tulee kyllä huumaava tuoksu! Siinä ne varpulit liilluu ja mieli rentoutuu rankahkon viikon päätteeksi. (Mustalla) teellä on muun muassa myös bakteereja poistava vaikutus..ymmärtääkseni.

Tiesittekö muuten, että varvaskammo on aika yleistä? Että selkäpiitä karmii, jos näkee kuvissa vieraan ihmisen varpaat? Itselläni tätä ei ole, mutta kuulin tällaisenkin fobian olemassaolosta. Ihmisen mieli on kyllä mielenkiintoinen!
Loppukaneetiksi sanoisin, että kierrätetyt jalkakylpy-teepussit kävisivät nätisti pakattuna myös hyvänä pienenä viemisenä tai yllätyslahjana läheiselle. Kunhan muistaa varmistaa saajalle, etteivät pussit ole teekuppiin tarkoitettu!

10 kommenttia:

 1. aivan mahtava idea! ja miten söpöt <3 taitaa lähteä äitienpäivälahjaksi tämmöisiä tekoon...kiitos!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) aivan, voisi ollakin hyvä idea äitienpäivälahjaksi :) ole hyvä :))

   Poista
 2. Vautsi mikä idea! Ihanan näköisiä!!

  VastaaPoista
 3. Hei, miksei noi käy vielä teeksikin? Puhtaat pussit ja tee.... Mutta noi voisi myös tehdä jo käytettyihin pusseihin. Kippaa kahviporot pois ja antaa pussin kuivua. Kierrätystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muissa tapauksissa ehkä kyllä, mutta ei näissä. Jos eivät alussa mainittujen syiden takia tullut juotua teepussien loppuja, ei tilanne parannu sillä, että miksaa jämät yhteen (sekaisin vihreää, roibosta ja mustaa.. Maku voisi olla enemmänkin kuin mielenkiintoinen :D). Jos joku aikois käyttää esim. ensin teenä ja sitten jalkakylpynä, olisi suhteutettava teehötteiden määrä sellaiseksi ettei ole liikaa teeksi (omissa pusseissa jopa 4tl), mutta mikä kuitenkin riittäisi jalkakylpyyn.. Mutta totta, käytetyillä suodatinpusseilla kierrätyksen olisi saanut astetta pidemmälle.

   Poista
 4. Hyvä idea! Vanhentuneet kausiteet menee jalkakylvyiksi. Ja kiva että ne ovat pussissa, niin ei ole saunan lauteet roskaiset, jos siellä niitä jalkojaan sattuu hellimään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aivan, pysyy homma siistinä ja pystyy vielä sellaisenaan heittämään pussin biojätteisiin :)

   Poista
 5. Tämä idea pääsi eilen testiin ja kuinka iloinen olen, että pääsin lopulta eroon pahanmakuisesta teestä, joka on kaapissa lojunut vuosia. Kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij, kiva! :) Mukava kuulla, että vinkki on päässyt testiin :) ole hyvä vain!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.