lauantai 23. huhtikuuta 2016

Suomalaista mukin alle.

Kun kevätrutto jyrää ja kuppi kuumaa on vähän väliä vieressä jelppimässä oloa, on kiva saada jotain suojaa pöydän ja kupin väliin. Onhan noita mukinalusia meillä useampiakin, mutta tahdoin omat uudet uudelle sohvapöydälle.
Rapean vuoden oli musta metallinen naapurimaan puolelta tuotu apupöytä sohvapöytänä. Tason tarjottimainen reuna alkoi rassamaan. Ja olihan se kovin pieni, joten pistettiin Jyskistä TAPS-pöytä tilalle. Metallinen siirtyy kesäksi parvekkeelle.
Mutta niihin mukialusiin! Edelliset keittiönpöydän korkkiset aluset tein ihan vasta maalaten (ks. postaus), nyt liimaten. Oli kahdet saa ottaa-laatikon keraamiset aluset ja kahdet jo moneen kertaan itse päällystetyt puiset aluset. Jälkimmäisiin liimalakkasin Design District Helsinki -esitteen kuvitusta.
Näistä tuli aika makeat kaikessa mustavalkoisuudessaan ja leikkisässä graafisuudessaan!
Keraamiset aluset päällystin Marimekon Ursula-printillä (vanha leike Marimekon kuvastosta/lehdestä). Tuo on ihana printti! Toimi erityisesti kankaana. Harmi, ettei kangas taida olla enää tuotannossa.
Nämä Ursulat ovat vähän kepeämmät ja jäävät odottamaan kesäsempiä päiviä. Siinä on muuten kaupan halppisjääteetä kristallilasissa. Hienommasta lasista juominen on pieni tapa saada sokerikurastakin jotain vähän parempaa.
Mutta nämä on kyllä veikeät! Kiitos sille, joka on printin suunnitellut. Nyt inkivääriteetä nassuun!

6 kommenttia:

 1. Nämä toimisi meilläkin hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Hei, tulinpa vastavierailulle ja liityinkin lukijaksesi. Selailin noita sinun askartelujasi, koska askartelu on minulle kaikki kaikessa. Kaikkea ihanaa olet tehnytkin. Nämäkin lasinaluset on tosi kauniit. Terveisin Liisa ( Liisan kotona -blogista.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Toivottavasti löytyy jatkossakin kivoja juttuja ja ideoita askarteluun :) kiitos! :)

   Poista
 3. Ihania kummatkin! Kestääkö liimalakka siis kuumaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) en voi puhua kaikkien liimamerkkien puolesta, mutta ainakin tämä minun lakka (en tosin muista ulkoa nimeä) on kestänyt, kun olen sitä käyttänyt useamman kerran juuri alusten päällystämisessä :) tietty kestoon vaikuttaa se, että päälle tulee vain tosi ohut kerros lakkaa ja harvoin kupin juoma kiehuvaa on.. :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.