keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Posliinitussilla kuviointia.

Aina välillä sitä kaipailee kivoja pikkukuppeja. Sellaisia söpöjä ja monikäyttöisiä kippoja välipalajogurtille, pikkuherkuille tai muuhun tarjoiluun. Kirpparilla osui kohdille kaksi pientä kulhoa. Jes, tästä ne karkkikulhot tulee! Kiikutin kulhot tyytyväisenä kotiin ja otin heti posliinitussin esiin - pitäähän ne koristella persoonallisemmiksi!
Ylistän jälleen kuinka helppo posliinitussin käyttö on. Omani ostin aikoinaan Sinooperista ja se on ollut hurjan riittoisa! On kestänyt jo vuosia käytössä. Tussin plussia verrattuna posliinimaaliin: ei kuivu kokoon, on heti käyttövalmis, sillä on helppo "piirtää" eikä sen kanssa tarvitse pestä ja puhdistaa pensseleitä ym. Suosittelen kokeilemaan. Yksi tussi on myös melko edullinen ja vie vähän säilytystilaa.
Jatkoin aaltomaisella linjalla (ks. samaan henkeen sisustuskontaktein koristellut koirankupit ja kukkaruukut). Maalarinteipillä oli hyvä rajata tussattavat alueet. Toiseen tein "aaltonauhaa" ja toiseen palloja pötköön. Lopuksi kotipoltin kipot sähköuunissa ohjeen mukaan (maalin kuivuttua kylmään uuniin, lämpö 170 asteeseen ja uunin lämmittyä 10 min "paisto-aika"). Polttamalla maali kestää myös tiskikoneen.
Kyllä tuli kivat ja edulliseen hintaan. Kivasti erilaiset, mutta mätsää kuitenkin hyvin yhteen. Nyt vähän välipalaa päälle niin jaksaa taas!

Muutamia muita posliinitussilla koristeltuja juttuja: muki miehelle / purkit / toinen muki miehelle / tuparilahjamukit.

12 kommenttia:

  1. Ihanat! ♡ Kiitos posliinitussivinkistä! Mistä tietää, kestääkö kippo uunia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) No en vanhaa kippoa laittas (tai jotain todella ohutta), mut kai nyt nykyaikaiset kestää aika hyvin etenkin, kun astia laitetaan kylmään uuniin ja lämpötila nousee rauhallisesti. Olen aika surutta kokeillut ja yksikään lautanen, muki tai lasi ei ole uunista kärsinyt :)

      Poista
  2. Tosi kauniit, en ole ennen kuulutkaan tuollaisesta tussista. Aika jännä kun kestää astiapesukoneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On noita ollut markkinoilla kauankin :) Samaa tavaraa mitä posliinimaali, mutta vain tussiin sullottuna. Kun polttaa ohjeen mukaan sähköuunissa, hyvin kyllä kiinnittyy astioihin :)

      Poista
  3. Nuo on tosi hienot! Muistuttavat Marimekon Räsymatto -astioita, paitsi ihanampia :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nojoo vähän muuten tulee tuosta toisesta se kuosi mieleen :D auts, vaikuttikohan alintajuntaan se, että ostin vasta salaattikulhon "räsymatto"-kuvioinnilla? <3

      Poista
  4. Hieno idea, kiitos siitä. Ja kivan näköiset kipot!! Liisa

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.