torstai 8. syyskuuta 2016

Sivut vaihtoon.

Olen vihkoihminen (kuinkahan monta kertaa olen sen jo maininnut?). Olen niitä ihmisiä, jotka rakastavat erilaisia muistikirjoja ja tekevät paljon listoja, kirjottelevat ja raapustelevat ylös vihkoihin ja muistilappuihin mitä milloinkin.
Jatkuva muistivihkojen ostelu sotii kyllä ympäristöystävällisyyttä vastaan. Olen varmaan tällä paperin käytölläni tuhonnut jo useamman metsän.. Yritän kompensoida vihkojen kulutusta tekemällä välillä itse muistivihkoja silputuista kierrätyspapereista (ks. esimerkiksi tämä postaus) ja tietenkin pyrin käyttämään vihot huolellisesti loppuun asti.

Jos sisältö ei ole säilyttämisen arvoinen (to-do-listat versus päiväkirjamaiset runoilut), revin sivut irti paperinkierrätykseen (kun oikeasta kohtaa repäsee, lähtee aika hyvin yhdellä kovalla nykäisyllä koko nivaska). Joskus jäljelle jää kivat ja vielä hyväkuntoiset kannet. Mitäs niille sitten? Uudet sivut tilalle?
Nätti irtokansi, siihen uutta paperia pintaan selkämyksen suojaksi ja takakanteen uusi nippu puhtaita sivuja. Sattui olemaan juuri sopivan kokoinen nippu käyttöä odottamassa. (Sivut ovat myös jo "käytöstä poistuneesta" muistikirjasta irroitettuja.)
Huomasitko, että tein myös etukanteen suojapaperista pienen kätevän taskun? Liimaa sivuissa ja teippiä edessä.
Ja niin on taas uutta muistikirjaa valmiina odottamassa vuoroaan. Pitää malttaa käyttää edelliset loppuun, sitten on näiden ihanuuksien vuoro! // Alin vihko Tigerista syyskuun uutuuksista, keskimmäisen sain ystäviltä (aw, tuo kuosi, niin hauska!) ja päällimäisenä on nyt tämä edellä esitelty kierrätysvihko uusine sivuineen.

13 kommenttia:

 1. Tuossahan on hyvä idea. Mä tykkään kans vihoista. On osoitevihkoa, salasanavihkoa, ym. tarvittavia vihkoja. Mä vaan oon enemmän paperi+kynä kannattaja kuin kaikki muistiin IPadille tai puhelimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) joo, ei oo kyllä sähköisistä muistilistoista mihinkään, kyllä pitää paperia ja kynä olla :)

   Poista
 2. Kiva idea käyttää uudestaan kannet.
  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Mie tykkään myös käyttää muistivihkoja. Merkkaan esim mielenkiintoisia kirjoja ylös seuraavaa kirjastokäyntiä ajatellen, sitten on ihan vaan tavallisia muistettavia asioita varten omansa. Ja blogijuttuja varten jne. Hyvä idea tuo kierrätysvihko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) jee, en oo ainut asioiden listailija! :)

   Poista
 4. TOI KESKIMMÄINEN VIHKO! <3 voisitko udella mistä se on, rakastuin! Mä yritin muuten joskus tehdä itse niitä vihkoja sun vinkeillä, mutta meni hermot siihen puuhaan. Sivut vinossa, hirvee epäsymmetria ja koko nippu näytti ihan kamalalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi mieli veikata mututuntumalla et voisiko olla suomalaisesta kirjakaupasta? :) voi ei, mikäköhän meni pieleen, kuulostaa kyllä melko vinkkuralta viholta :D harmi ettei sinulla onnistunut.

   Poista
  2. Voin vahvistaa, että se on suomalaisesta kirjakaupasta ;).

   Poista
  3. Olikin hämärä kuva, että saatoin juurikin tuota vihkoa kesällä jo hypistellä ja ihastella kirjakaupassa..! :D

   Poista
 5. Hyvä idea käyttää kannet uudelleen :) Hyvää viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 6. Kätevää! Minäkin rakastan muistikirjoja. Niitä riittääkin sitten joka hyllyn kulmalla. Yhteen aloitan yhtä, toiseen toista ja sitten menee sekaisin aiheet ja teemat ja en enää muista mitä kirjoitin minnekin. ;) mut kivoja ne on. Mäkin otan yleensä talteen paksut kannet ihan vain varmuuden vuoksi. Jämäkkää pahvia tarttee aina silloin tällöin erilaisissa projekteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on paha, jos menee sekaisin mitä oli missäkin :D minäkin käytän kansia myös vahvikkeina ym :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.