tiistai 6. syyskuuta 2016

Tee-se-itse: Puikotin.

Kun mielessä rassaa kesken työn kriittisessä vaiheessa pudonnut puikko ja karanneet silmukat, sitä voi vain todeta: mä niin tartten puikkosuojan! Ja sitähän sitten tekee, puikkosuojan. Kaupoissahan on vaikka minkälaista muovista ja puista tuppia, johon voi puikot tökätä, mutta kaikista malleista mieluisin minulle on Ullakon puikkosuoja nimetään Puikotin (ks. ullakkopuoti.com). Se on nerokas, päissä taskut ja välissä kuminauhaa - helppo käyttää, helppo valmistaa.
Tee-se-itse-version tein näin: leikkasin pätkän leveää kuminauhaa. Poltin sen päät sytkärillä etteivät lähde repsottamaan. Leikkasin kuminauhan leveyden mukaan kaksi suikaletta tekonahkaa/vinyyliä (vanhasta laukusta) ja ompelin ne ensin kuminauhan päihin. Arvioin ja kokeilin sopivat taskujen syvyydet (että puikot saa helposti taskuun ja pois) ja ompelin taskujen sivut. Ja valmista tuli! Eipä enää putoa kesken kaiken puikot matkasta.

9 kommenttia:

 1. Kätevä puikkojen suoja. Katsoin kans tonne myymälän puolelle, aika kallis. Noin kuten sinäkin osaat tehdä tuli varmasti halvempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) tarvikkeet olivat kierrätysjämiä muista töistä et kuluja ei tullut yhtään :)

   Poista
 2. Ja taas sain sulta vastauksen ikuisuusongelmaan! Tässä vielä parhautta se, että suoja koostuu yhdestä osasta. Mikä ärsyttävämpää, ostat hintavat puikkosuojat ja kadotat sen toisen pään. Kadotan mieluummin koko höskän :-D. Kiitos x 1000!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :) mallista tietty kiitos alkuperäiselle keksijälleen :) tää on kyllä hyvä, ei tosiaan pääse toinen pää hukkaantumaan :)

   Poista
 3. Haa, joululahjaidea omalle äidille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oikein hyvä idea lahjaksi neulovalle ihmiselle :) lisää pakettiin vaikka uutta lankaa ja käsityölehden tms niin varmasti ois mieluinen ja käytännöllinen :)

   Poista
 4. Hei pakko sanoa! Ullakkopuodin tuotteet on kyllä aivan yltiö söpöjä ja ihania🙈 Saattaa vaikuttaa mielipiteeseen seki että ullakkopuodin omistaja on isäpuoleni täti:o Aivan huippua että "piirit" on näin pieniä :D En ois koskaan uskonu että lemppariblogin sivuilta löytyypi linkki ullakolle:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, katsos vain! On maailma jälleen pieni :) mutta ei ihmekään, kun on niin nerokas tuote puodissa. Kerro faniterkut! :) (iih, "lemppariblogi", tässähän punastuu! Kiitoskiitos<3)

   Poista
  2. Miepä kerron ihan henk kohtasesti ku hän tänne Lappiin eksyy seuraavan kerran:) no pitää vähän hehkuttaa ku kerranki löytyny semmonen blogi mitä ei unoha!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.