maanantai 2. tammikuuta 2017

Lahjat 2016 osa 4: Lahjoja lapsille.

Hyvää ja inspiroivaa alkanutta uutta vuotta! Kalenteri vaihtui, mutta vielä silti vähän katsellaan tekemiäni joululahjoja lapsille (ks. osa 1: ommellut lahjat / osa 2: virkatut lahjat / osa 3: sekalaiset lahjat) - ihan vaikka sen vuoksi, jos löytyisi jollekin joululomalaiselle tekemistä joko tekijälle itselleen tai sille lapselle.

Tänä vuonna en taas osannut keskittyä yhteen lahjaan vaan lähipiirin lapsia oli kiva lahjoa moniosaisilla puuhapaketeilla. Ostin pikkulisukkeita ja muutamia lahjoja tein itse. Tässä niistä parit ideat teille:
Lahja 1: Tarinakassi

Kun puuhakasseja tehtiin, oli minun tehtävä yhteen pakettiin myös ihan itse kassikin. Ruskeaa puuvillaa ja päällä huovasta puu. Puunrungossa on tasku, johon mahtuu pullea pikkupöllö. Se kurkkii aika hauskasti pesästään.
Lahja 2: Labyrintti

Kankaat yhteen, kulmiin kirkasta vahakangasta. Surrur päältä ja sitten kuulaa siirtelemään. Se on sorminäppäryyttä kehittävä kangaslabyrintti! Inspiraatio tästä blogista - kieltä en ymmärrä, mutta kuvista ymmärtää idean. Labyrinttiin on hyvä tehdä helpompaa ja tiukempaa kohtaa umpikujaa unohtamatta.
Lahja 3: Ompelukuviot

Näitä olin ostamassa kaupasta yhteen pakettiin, mutta kaupassa olikin niiden kohdalla tyhjä hylly. Ei sitten, tehdään itse! Tulostin ilmaiseksi tulostettavia värityskuvia (ihan googlasin satunnaisia sivustoja hakusanoilla free printable colouring pages for kids), jotka paperiliimasin pahville ja sitten puhkoin reikiä kuvien reunoihin hyväksi arvioituihin kohtiin. Kokosin muutamia paksuhkoja lankoja nipuiksi ja lisäsin settiin lasten muovineulat (näitä saa ostettua erikseenkin). Lopuksi tein setille läpinäkyvän pakkauksen ompelemalla kaksi piirtoheitinkalvoa yhteen (ks. kuva alla).
Tein näitä pari settiä. Ja sitten kävi ehkä pieni kämmi, kun kilttien lapsien listalla oli useampi eri-ikäinen ja ajatukset meni ristiin. Vuosi sinne ja tänne. Tajusin liian myöhään, että ainakin toiselle lahjan saajalle ompelukuviot olisivat aivan liian aikaisin tehtyjä. No, tehty mikä tehty, annoin silti. Onpahan valmiina. Ja ei sitä tiedä, kuinka eteviä ja näppäriä lapset aikuisen avulla ovatkaan.. Ja jos ei tule lapsella ommeltua niin ainahan ne kuvat voi vain värittää.
Lahja 4: Dinosauruksen muna

Tämä oli hauska! Se on "aito ja oikea " dinon muna! Tarkoituksena on tutkia ja rikkoa muna - sittne sisältä paljastuu muovinen pikku dinosaurus. Eikö kuulostakin aika hauskalta pikkupuuhalta? Munan ohjeen tein "käyttöohjeen" sillä ehkä ilman sitä ei saattaisi avautua, että mikäs möykky se tämä on. Ohjeisiin kirjoitin myös, että kuori on turvallinen ja että se kelpaa "käytön" jälkeen biojätteeseen.
Idean dinosauruksen munaan sain tästä blogista. Luulin tehneeni just niin kuin linkin tutoriaalissa, mutta ilmeisesti meni tässäkin ajatukset jossain vaiheessa ristiin, koska ekalla yrityksellä dinon ympärille tehtävä massa ei pysynyt kasassa. Ensin vaikutti lupaavalta, mutta kuivumisen jälkeen se meni pienestäkin kosketuksesta jauhoksi. Virheen toistamisen pelossa en lähtenyt tekemään ohjetta uusiksi, vaan tein ympärille vehnäjauhoista, suolasta, vihreästä elintarvikeväripisarasta ja vesitilkasta (eli ilmassa kuivuvasta taikamassasta vai miksi sitä nyt kutsuttiinkin) uuden massakerroksen. Se vaikutti onnistuvan! Jätin yhden kohdan "auki", jotta kuoren saa ainakin siitä kohdasta lohkeamaan, jos muuten olisi liian kova.
Lahja 5: Tupsulakit

Yhden lakin näytin jo aiemmin, mutta oikeasti näitä tuli tehtyä monessa koossa liukuhihnameiningillä. Yritin kuitenkin jokaisesta tehdä erilaisen, saajansa näköisen. Kaava on Noshin ja se löytyy niiden ilmaisesta kaavapankista.

4 kommenttia:

 1. Tästäpä nappaankin idean ja teen tollasen dinosauruksen munan keväällä sukulaispojalle lahjaksi. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) kerrothan miten sinulla onnistui toteutus! :)

   Poista
 2. Upeita lahjoja olet tehnyt. Varmasti olleet saajilleen mieluisia.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.