perjantai 4. maaliskuuta 2022

Mandala-tyyny CAL osa 1

Mun eka CAL!

Ja CAL-virkkauksen eka osa! Ihan vähän jänskittää - mitä mieltä ootte tästä ja kuinka moni lähtee CAL-virkkaukseen mukaan.

Tässä näette sen mitä seuraavassa neljässä CAL-osassa tuleman pitää! Tyyny virkataan yhtenä kappaleena ja joka kerros ohje vaihtuu. Mukaan mahtuu helppoja kerroksia, mutta myös haasteellisempaa virkkausta.

Tämä tyyny on virkattu kolmessa värissä, mutta hyvin voisi tehdä hillitysti yhdellä värillä tai vaikka jämälangoista joka kerros väriä vaihtaen? Tyyli on vapaa! Itse valitsin tyynyyn keltaista, mustaa ja beigeä.

Mandala-tyyny CAL

Lanka: Novita Cotton Rescue (100 % kierrätettyä puuvillaa, 100 g:n kerä = 155 m) kolmessa sävyssä. Langanmenekki: Yksipuoliseen tyynyyn alle 1 kerä / väri. Tyynystä tulee noin 40 x 40 cm kokoinen.
Virkkuukoukku: 3 tai käsialan mukaan.

Ensimmäisessä osassa virkataan työn alkuneliö, kaikkiaan kuusi kerrosta - tämä alkupala virkkaantuu nopeasti ja alkuun ei ole edes haastavia silmukoita. Jos puff-silmukka ei ole entuudestaan tuttu, nyt se tulee tutuksi!

CAL OSA 1

1. krs: Aloita keltaisella langalla. Virkkaa taikasilmukkaan 1 + 8 ks, kiristä ja yhdistä krs ps:lla.

2. krs: *4 kjs (= jatkossa 1 p) + 3 p samaan s:aan, jätä 1 s väliin*, toista *-* yht. neljä kertaa, yhdistä krs ps:lla. Vaihda lanka mustaan.

3. krs: *1 kjs (= jatkossa 1 ks) + 1 ks samaan, 2 ks, 2 ks samaan s:aan, ota langankierto koukulle, vie koukku 2. krs:n väliin jätetystä s:sta ja vedä lanka langankiertojen läpi*, toista *-* yht. neljä kertaa, yhdistä krs ps:lla alun kjs:saan. Vaihda lanka beigeen.

4. krs: 2 kjs, *virkkaa 6 puff-silmukkaa (puff = ota langankierto, ota langankierto alta s:sta, toista tämä yhteensä kolme kertaa, jolloin koukulle tulee 7 langankiertoa; vedä lanka yhtä aikaa kaikkien langankiertojen läpi), tee 2 puffia samaan s:aan*, toista *-* yht. neljä kertaa, yhdistä krs ps:lla ensimmäiseen puffiin. Lopussa voit virkata alun kjs:iden kanssa samaan kohtaan, kjs:t saavat jäädä puffien väliin piiloon. Krs:lle tulee yht. 32 puff-silmukkaa. Vaihda lanka keltaiseen.

5. krs: Virkkaa vain silmukoiden etureunaan: 1 kjs, *1 ks + 1 puolip + 1 p samaan s:aan, 1 p + 1 puolip + 1 ps samaan s:aan*, toista *-* koko krs, yhdistä krs ps:lla alun kjs:saan. Krs:lle tulee yht. 16 terälehteä. Vaihda lanka mustaan.

6. krs: Virkkaa vain 4. krs:n silmukoiden takareunaan: *3 kjs (= jatkossa 1 p) + 1 p + 3 kjs + 2 p samaan s:aan, 7 p*, toista *-* yht. neljä kertaa, yhdistä krs ps:lla.

Tyyny sai alkunsa, kun kipuilin selkäkipuja ja liikkuminen oli tuskallista. Cora ja virkkaus pitivät seuraa sängyssä. Huvittaa, kun tästä kuvakulmasta lankakerä on koiraa melkein vähän isompi!

CAL osa 2 julkaistaan esin perjantaina 11. maaliskuuta! 

Löydät ohjeen täältä blogista perjantaisin ja myös Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebook-sivulta.

2 kommenttia:

 1. Montako silmukkaa työssä pitäisi olla kierroksen 3 jälkeen?
  Minulle tulee 27 kpl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmannen kerroksen jälkeen pitäisi olla 28, jos alun kjs lasketaan mukaan (työssä kun moni kerros alkaa kjs niin se aina lasketaan 1.silmukaksi vrt. toistoss se on ks tms). Eli ps tehdään lopussa siihen kjs:aan, silloin pitäisi tulla 28 s. Jos tökkii ja kerroksellesi tulee vain 27 s niin äläpä mittään, se ei haittaa! :) pidät vain huolen, että saat seuraavalla kerroksella 32 puffia. Vikat tuplapuffit voit tehdä ihan alun kjs-aloitussilmukkaan niin työ ei silti lähde vetään vinoon :) toivottavasti pääset ohjeessa eteenpäin!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.