sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Oudot kierrätykset: 5 ideaa (osa 7)

Kuka muistaa oudot kierrätykset -postaussarjani? 

Tai ei se mikään sarja ole, lähti liikkeelle pöhköstä kierrätysideasta x ja sitten teema on satunnaisen epäsatunnaisesti saanut jatkoa - ja tässä taas viisi ideaa lisää! Koska pitihän nyt tälle teemalle saada jo jatkoa ennen kuin tätä vuotta on neljäosa kulunut.. Tai oikeastaan tämä postaus on huttupakkaus-kategoriaa, mutta mennään nyt pöhköily-kärjellä. Ja lopussa sitä vasta pöhkö kierrätys on. Outo juttu, mutta siitä tuli niin nerokas!

Ks. muita outoja kierrätysideoita mm. näistä: postaus 1 / postaus 2 / postaus 3 / postaus 4 / postaus 5 / postaus 6 (zero waste -edition: 10 ideaa)

Oudot kierrätykset 1/5

Mikä homma? Vanha puhelimen pahvipakkaus löytyi toisen vanhan laatikon sisältä. Kas, mitä roskaa. Vai onko? 

Kun laatikon purkaa osiin (aah sisällä edelleen niin ihanan turha paperinivasta turhia ohjeita), huomaa et sisällähän on ihan kiva, täysin valkoinen laatikko. Plus pienempi suljettava pahvilaatikko. Harvinaista, että olivat ihan logottomia, tarrattomia, tekstittömiä. Käyttöön! Pienempi meni lahjapaketointimateriaaleihin jemmaan, isompi käyttöön sellaisenaan. Lipaston laatikko tarvitsikin sopivasti uuden pikkulaatikon.

Oudot kierrätykset 2/5

Mikä homma? Edellisestä vanhasta laatikosta aasinsilta uuteen laatikkoon. Oli ostettava langattomat nappikuulokkeet ja kas, taas turhaa pakkausmateriaalia! Niin pieni esine, niin paljon silti huttua ympärillä.

Laatikon päällystin käyttöön. Muun paperin, pahvin ja muovin lajittelin roskalaatikkoihin.

Korkkikontaktilla siitä tuli aika kiva! Meni printit piiloon ja korkkikontakti toi mukavaa pehmeyttä laatikkoon. Päällystin laatikon kauttaaltaan. Leikkuujämät kuten pois leikatut nurkkapalat korkkikontaktista talletin askartelu- ja korttimateriaaleihin.

Oudot kierrätykset 3/5

Mikä homma? Pakkauksesta toiseen. Tablettikotelon suoja. Siinäkin pahvia ja paksu huttulevy sisällä. Eikö ole hassua, että esine, joka on tarkoitettu suojaamaan asiaa x, vielä paketoidaan pehmusteilla? 

Pahvikotelo pahvinkeräykseen ja suojalevy (mikäs tämä nyt oikealta nimeltä materiaalina onkaan..?) roskiin - ei vaan talteen! Tämä vinkki on vilahtanut vuosien varrella ennenkin blogissa: tästä saa leikattua erittäin hyviä, taipuvia leimasimia joko paperin tai kankaan painantaan!

Oudot kierrätykset 4/5

Mikä homma? Jättikokoisen konvehtilaatikon suojalevy. Sekin roskaa, vai onko? Ei ole, jos tarkastelee vähän uusiokäyttömahdollisuuksia. Leikkasin neljään palaan(säilytyksen kannalta itselleni sopivin koko) ja aion jemmata palat. Nämä levyt ovat hyviä kaikenlaisessa suojaamisessa. 

Muutama idea:
Käytä vaikka säilytyksessä lasikehysten välissä. Muutossa lautasten tai tarjottimien välissä. Pienen postipaketin tai kirjeen pehmustamisessa. Myös monessa askartelussa hyvää materiaalia. Olen nähnyt esimerkiksi 3D-korteissa kappaleiden välissä kohotarran sijaan (eli siis pala vaikka pahvikuvion ja korttipohjan väliin liimattuna, jolloin kuvio nousee korttipohjasta koholleen).

Oudot kierrätykset 5/5

Mikä homma? Tämä on vähän outo roska ottaa käyttöön, mutta niin vain keksin tälle käyttöä! Kyseessä on litteiden magneettien kehys. Tai tästä siis on otettu magneetit tarrojen tapaan pois ja jäljelle jäi aukkoiset magneettilevyt. 

Kaveri kysyi otanko ja keksinkö hyötykäyttöä. Ensin ajattelin, että en ja että, apua jäävät kuitenkin käsiin kuleksimaan. Mutta sitten hoksaisin: levyistä saa reunoista leikattua pitkät, täysin valkoiset liuskat magneettinauhaa! Ja mikä siitä tulee? No magneettikehys tietenkin!

Kas näin! Leikkasin suikaleet kortinkokoiseksi. Yksistään magneettipinta ei ole kovin vahvaa eikä jaksaisi paksua korttia edes pitää kiinni, mutta neljällä liuskalla pysyy oikein hyvin paikallaan.

Siinä on myös keltaiset pallomagneetit ja keskarikoira myös allekirjoittaneen käsialaa.

Ks. pallomagneetit fimo-massasta / tussattu keskarikoira

4 kommenttia:

 1. Erittäin hyvinä kierrätysideoita! :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja ideoita taas! :) Meillä on ollut vuosien saatossa muutama ostoslista magneettitaustalla ja aina paperin loppuessa olen ottanut magneetit talteen uusiokäyttöön. Ne ovat niin ohuita, että niistä on helppo leikata tarvittavan kokoinen palanen, tosin kovin vahvoja magneetit eivät yleensä ole olleet. En kylläkään enää en aio ostaa kyseisiä ostoslistoja, ne ovat aivan liian isoja ja muutenkin ostoslistoihin on parempi käyttää jämäpapereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva et tykkäät! totta, jämäpaperit sopivat hyvin ostoslistoiksi! Itse käytän myös kirjastoista varattavien kirjojen väliin laitettavia kuitteja ja kaupan ostoskuitteja, joihin voi hyvin kääntöpuolelle kirjoittaa listansa ja heittää sitten roskiin jo kaupassa (kun versus jämäpaperi pitäisi tuoda kotiin, jotta sen saa paperinkeräykseen) :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.