tiistai 1. maaliskuuta 2022

Tulossa: Mandala-tyyny CAL

Vihdoin maaliskuu ja sen myötä nyt tulee jotain jännittävää uutta! 

Mun ensimmäinen CAL!

Kyseessä on virkattu mandala-tyyny ja sen ohje tulee CAL (crochet-a-long) tyyliin neljässä osassa, kerran viikossa. Tyyny virkataan silti yhtenä kappaleena, mutta joka kerros ohje vaihtuu. Matkalla tulee tutuksi niin kohopylväät, puff-silmukat ja kaikenlaiset nyppylät, röyhelöt ja terälehdet. Välillä myös työ vaihtaa muotoaan pyöreäksi ja siitä takaisin neliöksi! Mukaan mahtuu helppoja kerroksia, mutta myös haasteellisempaa virkkausta.

Kiinnostuitko?

Löydät ohjeen täältä blogista perjantaisin ja myös Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebook-sivulta.

Ensimmäinen osa julkaistaan perjantaina 4. maaliskuuta!

Jos haluat varustautua ennalta CAL-virkkaukseen niin tyynyssä on Novita Cotton Rescue -lankaa (100 % kierrätettyä puuvillaa, 100 g:n kerä = 155 m) kolmessa sävyssä. Yksipuoliseen noin 40x40 kokoiseen tyynyyn langanmenekki on alle 1 kerä / väri. Tyynyn voi virkata myös muusta langasta, myös kaikki kutittavat akryyli- ja villalangat käyvät, koska ei tyyny ole muutenkaan sellainen, että sille päänsä voisi laskea torkuille. Ohuen langan voi ottaa kaksinkertaisena. Ja mikseipä tyynyn voisi tehdä myös useammalla värillä jämälangoista, jos lanka vain riittää kerroksen ympäri. Tyynyssä väri vaihtuu vain kerroksittain, ei keskellä kerrosta.

4 kommenttia:

 1. Voi miten mielenkiintoinen tyyny cal. Tähän lähden ehdottomasti mukaan,lankojakin löytyy omasta takaa. Kiitos sinulle jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, eikun mukaan vain! Ylihuomenna julkaistaan eka osa! :) kiitos!

   Poista
 2. Onko tarvetta aiemmille taidoille vai soveltuuko myös taidottomille?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että jos osaa perussilmukat niin varmasti silloin pystyy seuraamaan ohjetta :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.