perjantai 18. maaliskuuta 2022

Mandala-tyyny CAL osa 3

Se on perjantai ja on jälleen aika startata viikonloppuun mandala-tyynyn CAL*-virkkauksen kanssa!

*Ai mikä CAL? Katso alkupostaus / CAL osa 1 / CAL osa 2.

Mustien kohopylvästkerroksien jälkeen voi vähän huokaista - nyt ei tule mitään yhtä haastavaa. Nyt voi vähän rallatella menemään, tämä osa on melko iisi jopa! 

Työ etenee nyt uudessa CAL-osassa kuuden kerroksen verran. Mutta äläpä huokaise vielä ennen kuin koukku tipahtaa käsistä, vaikka kerroksia on "vain" kuusi, silmukkamäärä lisääntyy toki joka kerros, joten kyllä siinä silti virkaamista riittää! Joten eikun koukku liikkeelle!


Mandala-tyyny CAL osa 3

Aloita keltaisella langalla. 

16. krs: *2 kjs (= jatkossa 1 puolip), 4 puolip, popcorn (= virkkaa 4 p samaan silmukkaan, mutta jätä niiden viimeiset läpivedot tekemättä, vedä lanka lopuksi kaikkien 5 lk:n läpi), 18 puolip, popcorn, 5 puolip*, toista *–* yhteensä 4 kertaa, yhdistä krs ps:lla. Vaihda lanka mustaan. 

17. krs: *4 kjs (= jatkossa 1 pitkäp) + 1 pitkäp samaan s:aan, 1 pitkäp, 2 p, 2 puolip samaan s:aan, 20 ks, 2 puolip samaan s:aan, 2 p, 1 pitkäp, 2 pitkäp samaan s:aan*, toista *–* yhteensä 4 kertaa, yhdistä krs ps:lla. Vaihda lanka beigeen. 

18. krs: *1 kjs (= jatkossa 1 ks), 8 ks, **virkkaa piikki = 1 ks kerrosta alempaa 16. krs:n puolip:iden välistä, jätä 1 s 18. krs:lta väliin, 1 ks normaalisti 18. krs:lla**, toista **–** yhteensä 8 kertaa, virkkaa loppuun vielä yksi pelkkä piikki, 9 ks, 3 kjs*, toista *–* yhteensä 4 kertaa, yhdistä krs ps:lla alun kjs:aan. Vaihda lanka keltaiseen. 

Ohje jatkuu alla.

19. krs: *3 kjs (= jatkossa 1 p), 8 p, 15 ks, virkkaa 2 ks yhteen, 9 p, virkkaa kjs-ketjuun: 2 p + 3 kjs + 2 p*, toista *–* yhteensä 4 kertaa, yhdistä krs ps:lla. Vaihda lanka beigeen. 

20. krs: *2 kjs (= jatkossa 1 puolip), 1 puolip, popcorn (ks. ohje 16. krs:lla), 4 puolip, popcorn, 18 puolip, popcorn, 4 puolip, popcorn, 4 puolip, kjs-ketjuun: 2 puolip + 2 kjs + 2 puolip*, toista *–* yhteensä 4 kertaa, ja virkkaa loppuun 2 puolip. Yhdistä krs ps:lla. Vaihda lanka mustaan. 

21. krs: 3 kjs, virkkaa 1 p jokaiseen s:aan ja virkkaa kulmien kjs-ketjuihin: 2 p + 3 kjs + 2 p. Yhdistä krs ps:lla.

Ja lopuksi koko mandala näyttää tältä! 

On skarpit kulmat, viistoiset mustat värialueet kakkososan pyörylän jälkeen, popparit siellä täällä (eli popcorn-silmukkapalloset).

Ja sitten on enää neljäs osa jäljellä! Lopussa kasvatetaan tyyny lopulliseen kokoonsa ja saapa tyyny myös vielä röyhelöreunaa ja muuta kivaa ennen viimeistelevää reunusta.

CAL osa 4 julkaistaan ensi perjantaina 25. maaliskuuta!

Löydät ohjeen täältä blogista perjantaisin ja myös Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebook-sivulta.

6 kommenttia:

 1. onko kukaan koe-virkannut tätä mallia .Olis kannattanut,ois ohje muuttunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse koevirkkasin ja Kauneimmat Käsityöt -lehden toimituksessa on ohje tarkistettu. Virheet ovat aina mahdollisia (yksi tähän osaan korjattukin), se on inhimillistä. Etenkin kun olen harrastelija enkä ammattilainen :) Kerro toki, jos olet huomannut korjattavaa niin korjaan tietenkin ohjetta :)

   Poista
  2. krs 20 alkaa 2kjs=puolipylväs,1 puolipylväs,popcorn......kerros loppuu 4 puolipylvästä ja kulma,kuvien perusteella ennen ja jälkeen kulman on 4 puolupylvästä

   Poista
  3. Totta! Eli lopussa pitää olla "ja virkkaa loppuun 2 puolipylvästä" (ne 2 on jo kerroksen alussa tehtyjä). Kiitos tämän yhden numeron heiton korjauksesta, hyvä kun huomasit korjata minulle tämän! :)

   Poista
 2. Hei!
  Mielestäni popcornien virkkaamisen kohdalla kannattaisi mainita, että virkataan pylväät samaan silmukkaan. Sopivan haastava ohje :D Joutuu purkamaan ja laskemaan, että kaikki osat osuu kohdalleen.
  Terv. Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, lisään ohjeeseen! :) sitä jos ei ole ennen tehnyt popcorn-silmukkaa niin ilman tuota kohta voi olla kyllä haastava ymmärtää. Kiitos! Ja mukava kuulla, että ohjeesta on löytynyt haastetta :) eihän kaikki saa olla liian helppoa ;) (myöskään ohjeen tekijälle, heh :D)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.