maanantai 18. heinäkuuta 2022

DIY: Kuvasta korvikset

Kuvasta korvikset? Oi, kyllä - ihan mistä kuvasta vaan!

Kun aiemmin kevään puolella tein Marimekon kortista unikko-korvikset, ajattelin et samalla ideallahan sitä voi tehdä mistä kuvasta vain korvikset. Ja nyt otin ajatuksen toteutukseen!

Ks. postikortista Unikko-korvikset

Homma on vähän sama mitä edellä mainituissa Unikko-korviksissa! Tekniikka: leikkaa, liimaa ja lakkaa. Yllättävää miten vahvat korvikset saa ihan vain paperista ja pahvista/kartongista! Olen näitä nyt jonkin aikaa testikäyttänyt. On kestänyt pyöräilyt tuulessa, pienen tihkusateen (sitten alkoi satamaan enemmän ja siirsin korvikset laukkuun turvaan ihan vain varatoimenpiteenä, heh) ja hikoilun helteessä.

Ja nyt näytän miten sinäkin voit tehdä mistä vain paperille tulostetusta kuvasta omat korvikset!

DIY: Kuvasta korvikset

Tarvitset: 

- mieleisiä tulostettuja kuvia, ihan tavallinen printtaus tavalliselle kopiopaperille (HUOM! Muista tekijänoikeudet!*)
- punch-leikkureita/paperilävistäjiä tai vähintäänkin sakset ja jotain minkä avulla saat piirrettyä leikattavan muodon
- kartonkia/pahvia (sellaista mikä jämäkkää, mutta kuitenkin sellaista mistä saat paksun neulan läpi. Itse käytin korvisten mukana tulleita paksuja taustapahveja, jotka olivatkin vanerin sijaan paksua kartonkia)
- askarteluliimaa 
- askartelulakkaa/akryylilakkaa ja sivellin
- välirenkaita, korvakorukoukkuja ja korupihdit
- paksu, terävä neula

* HUOM! Käytä VAIN sellaisia kuvia, jotka EIVÄT riko tekijänoikeuksia.  Et voi siis printata esim. Marimekon kuoseja, Muumikuvia, Uhanan kangasta, jonkun taideteosta - MITÄÄN mikä ei ole vapaasti käytössä (ja se, että se on netissä, ei tarkoita vapaata käyttöä). Parasta on, jos käyttäisit itse valokuvattua ja printattua kuvaa. Toinen vaihtoehto on käyttää vapaita CC-lisenssin kuvia ilmaisista kuvapankkikuvista, joissa myönnetään vapaa käyttö ja joiden nimeämistä ei edellytetä. 

Tee näin kuvasta korvikset:

Leikkaa tai lävistä tahtomiasi kuvioita, vaikkapa palloja. Yhteen osaan aina per kaksi kuvaa, jotta saat kaksipuoliset korvakorut. Liimaa kuviot kartongille/pahville askarteluliimalla. Käytä vain kevyesti liimaa ja anna kuivua hyvin. Leikkaa pallot irti ja lävistä neulalla reunoihin välirenkaille paikat. Lakkaa kuviot kummaltakin puolelta vähintään 2-3 kertaa. Mitä useampi kerros, sitä parempi. Anna kuivua hyvin aina ennen toisen puolen tai uuden kerroksen levittämistä.

Lopuksi kokoa kuivuneet osat. Tarvittaessa puhko välirenkaiden paikat neulalla uudestaan auki. Pujota välirenkaat, yhdistä osat toisiinsa ja liitä korvakorukoukut. 

Varmista, että osat roikkuvat välirenkaissa vapaasti, jolloin korvakorut roikkuvat korvissa nätisti ilman, että menevät korvissa vinksalleen. Tähän auttaa se, että katsoo neulalla reikiä tehdessä tarkkaan välirenkaiden paikat - ja se, että ottaa oikeankokoiset välirenkaat.

Näistä tuli niin kivat kesäkorvikset! Olenkin kaivannut jotain violettia koruvaihtoehtoihin. Nämä sopivat väritään niin hyvin yhden kesämekkoni kanssa yhteen.

Ja samaan syssyyn tein myös toiset kukkakorvikset! Otin näihin muotokieleksi samat pallot (yritin kyllä neliötäkin, mutta pyöreä pallo oli parempi) ja saman kolmen pallon rytmin. 

Jos kokeilet tehdä, kuulisin mielelläni miten onnistui ja mistä kuvista korvikset teit!

Tässähän on kuitenkin ihan loputtomat mahdollisuudet.. itse jo mietin, että syksyllä olisi ihanat vastaavat korvikset syyslehdistä tai vaikka sadepisaroista tai mikseipä vaikka kärpässienistä! Vielä ihanemmat tulisi, jos tekisi korvikset jostain omasta luontokuvasta.. Hetkinen, miksi puhun ja ajattelen syksyä ja ruskaa - nythän on vielä KESÄ ja kesäkukkasten aika!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kesäkorvikset, tulee ihan mieleen lapsuuden kauniit kiiltokuvat.

  VastaaPoista
 2. Hei, missä vaiheessa puoliskot liimataan yhteen, että kuvat ovat kummallakin puolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat liimataan kartonkiin yhtä aikaa, välissä vain anna liiman ensi kuivata sen verran, että voit kääntää pyörylän ympäri liimataksesi toisen puolen :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.