keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Postikortista korvikset (+ ohje)

Sadepäivä - hyvä syy siis askarrella sisällä!

Ja minähän askartelin. Kuvasta sen näkee, korvislinjallehan sitä mentiin. Ja tuttua unikkoahan siinä! Mutta kuka arvaa mistä korvikset on tehty? Annan kaksi vinkkiä: otsikko ja kierrätys.

Idea unikkokorvakoruihin lähti tästä.

Sievä Marimekon kortti. Kähvelsin sen töistä. Tai oliko se kähveltämistä vai pelastamista, jos sen roskakorista poimin? Takana kortissa oli jonkun soossisormet. Eli joku sotki toimistolla esillä olleen kortin ja heitti muina muikkeleina sen roskakoriin. Mutta minä näin sen ja tiesin heti: tämän vien kotiin! Finders keepers! 

Ja niin niistä tuli korvikset.

DIY: Postikortista korvikset

Korttikorvikset on niin helppo tehdä! Ohje sopii myös muihin kortteihin. Tai ihan mihin mistä saat leikattua siitä kaksi samankokoista kuvaa.

Näin sen teet:
Leikkaa saksilla kuvat. Kartonki taittuu kulmissa helposti, joten pienet terävät sakset voivat olla paremmat kuin isot sakset. Levitä taustapuolelle ohuesti kosteaa liimaa (vaikkapa erikeeperiä tai vaikka puuliimaa). Paina paksukoa kartonkia vasten ja anna reunojen kuivua. Tee terävällä neulalla reiät ylös lähelle reunaa (ei kuitenkaan liian lähelle reunaa).

Ohje jatkuu alla.

Ja kuinka korviksista saa (sään)kestävät?

Lakkaamalla! Oli se decoupagelakkaa tai mitä tahansa akryylilakkaa, sudi pari-kolme ohutta kerrosta kummallekin puolelle. Pyri tekemään yksi kerros aina samansuuntaisin sivellinvedoin. Lakkaa myös reunat. Anna kuivua ja yhdistä sitten välirenkaat ja korvakorukoukut.

Ja lopputulos?

Kun kortin yhdistää paksuun kartonkiin ja lakkaa kunnolla, on lopputulos melko vahva. Vain valoa vasten lakkapinnan kotikutoisuus heijastuu, muuten pinta näyttää hyvinkin kutistemuovimaiselta. Paksuuskin on vähän sama, ei siis lainkaan minkään ohut!

Näistä tuli ihanan kevyet korvakorut. Ja kerrankin ei haittaa, että korvispari ei ole keskenään täysin symmetrinen. Yleensä tahdon, että ne ovat just eikä melkein, mutta tässä on oikeastaan kiva, että eivät ole juuri samanlaiset. Ihanat kevät- ja kesäkorvikset!

Jos tykkäät unikko-kuosista, saatat tykätä myös näistä:
Maalatut unikko-tennarit / Tuftattu unikko-alunen / Lahjakortista kierrätetyt unikko-korvakorut

6 kommenttia:

 1. Nää on upeat! Mites kierrätys hiuskoristeita saisi tehtyä? Donitsin ohje sulla muistaakseni olikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kaikki hiushommeleihin liittyvät kierrätykseni löytyvät tämän linkin alta - jos löytyisi jotain muutakin donitsien lisäksi :) https://madambc.blogspot.com/search/label/Hiuskoristeet

   Poista
  2. Aivan ihanat, liimataanko takapuolelle siis unikonmuotoinen pahvilaatikko tukemaan?

   Poista
  3. Kyllä :) Kuva kannattaa liimata pohjalle ja leikata sitten vasta kuivumisen jälkeen muotoonsa.

   Poista
 2. Aivan ihanat korvikset, leikataanko takapuolelle liimattu pahvi samanmuotoiseksi kuin unikon kukka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Kuva kannattaa liimata pohjalle ja leikata sitten vasta kuivumisen jälkeen muotoonsa.

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.