sunnuntai 29. toukokuuta 2022

DIY: Lattiatyynyjen uusi look

Vihreän vehreä lehtiteema jatkuu! Nyt inspiroi kaikki vihreä ja lehtevä.

Ei siis ihme, että silmät osuivat heti tähän kankaaseen ja tiesin sen heti: lattiatyynyjen uusi look!

Tämä on Eurokankaan gobeliinia nimeltä Lehtien kätköissä - eikö ole ihanan valloittava viidakkokuosi! (Ja tämä ei ole maksettu mainos, ihan omilla euroilla ostin.) 

Menin ihan muissa asioissa kangaskaupoille, mutta en voinut ohittaa tätä kangasta. Yritin kyllä ja menin toiselle osastolle asioimaan, mutta en voinut keskittyä ennen kuin olin hakenut ensin palan tätä gobeliinia. Että se siitä sano-ei-herätehankintoille, mutta perustelin tätä sillä, että varmaan vuoden olen jo aikonut vaihtaa lattiatyynyjen päälliset, joten heräteostos on tähän nyt oikeutettu, kun vihdoin lattiatyynyille löytui a) inspiraatio ja b) just täydellinen kangas!

Edelliset Marimekon Kaivo-päälliset olivatkin jo ihan kulahtaneet. Tahroja, kuluneisuutta, kiertyneisyyttä ja kaiken päälliseksi pienemmän tyynyn vetoketju oli rikki ei yhdestä, vaan kahdesta kohtaa. Sisältä irvisti ihan kauhea fuksia väri. Ai, että - tuo on ihan oikeasti tyynyn eka ja autenttinen päällinen! Se oli joskus kohta 15 vuotta sitten, silloin kaikki oli omassa kodissa kirkuvan fuksianpunaista. Oi aikoja, mutta ei ikinä enää fuksiaa!

Nuo Kaivo-päälliset ompelin muuten vuonna 2015! Hyvin ovat kestäneet, kertaakaan ei ole tarvinnut edes pestä (paitsi nyt menevät kyllä ihan ekana pesukoneeseen ja sitten ehkä johonkin uusiokäyttöön?). Siivotessa ollaan aina imuroitu, sillä ovat pysyneet melko hyvinä vuodesta toiseen.

Ks. Kaivo-lattiatyyny 1 / Kaivo-lattiatyyny 2

Gobeliinin kanssa iski piheys ja ostin kangasta vain yhdet kappaleet per tyyny. Yli yksipuoliset tulivat, muuten käytin kotoa löytyvää mustaa puuvillaa. Nyt ompelin kumpaankin tyynyyn myös sivukappaleet, aiemmin iso tyyny oli pelkkä pussi ja sekös ei ikinä pysynyt paikoillaan vaan lähti ikävästi kiertymään.

Vetoketjuja en näihin laittanut, eipä edellistäkään tullut avattua (kertaakaan?) ja sitten menikin rikki. Ompelin viimisen sivun käsin. Kyllähän sen helposti ratkoo auki, jos tarve sille tulee.

Välissä tuntui, että tuleekohan liian villit viidakkokuosit, mutta eivät ne lattialla liiaksi vilise. Musta puuvilla rauhoittaa kokonaisuutta. 

Ajattelin myös, että saakohan yksistä lattiatyynyistä kokonaista postausta kasaan, mutta näköjään yllättävän paljon saa juttua pelkistä lattiatyynyistä. Heh.

Mustat reunat antavat myös näille aika skarpit kulmat. Ja kas, kun muuten hyvin passaavat sohvatyynyihin!

Kyllä nyt passaa. Meillä lattiatyynyt ovat ahkerassa käytössä. Vanhan koiran kanssa on kiva olla lattialla ja käyttääpä se koirakin usein lattiatyynyjä torkkupaikkana. Päällekkäin toimivat myös jalkarahina sohvalle.

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.