sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Pikkuhyllykön muodonmuutos

Sunnuntaihommana yhtäkkiä päätin pikkuhyllykön muodonmuutos!

Aikani kattelin hyllykköä ja mietin kyllä jaksanko alkaa projektiin (ja puolivälissä havahduin pienesti nousevaan ärsytykseen: oliko ihan pakko ruveta taas tähän hommaan?), mutta niin se muodonmuutos starttasi. Tämä on lahjoituksena opiskeluaikoina ystävältä saatu pikkuhyllykkö. Se on jo muutaman muodonmuutoksen saanut, tämä on nyt ainakin kolmas!

Lähtötilanne on tässä.

Vuonna 2015 pistin tämän marmorikuvioisen sisustuskontaktin hyllykön päälle. Se on ollut aikansa ihan ookoo, nyt tosin on alkanut repsottamaan, halkeilemaan(??) ja alta puskee tietyssä valossa sinisiä ja punaisia viivoja. Kontaktin alla on nimittäin KAAVAPAPERIA. Sekin oli aikansa kiva, mutta sitten ei ollutkaan enää kiva ja nyt ei yhtään sinnepäinkään, kun värit puski muovin läpi. 

Ks. edellinen muodonmuutos ja miltä hyllykkö näytti ennen sisustuskontaktia 

Yhtään dc-fix-rullaa eli sisustuskontaktia ei pitänyt koskaan-ikinä-milloinkaan enää ostaa (koska muovi), mutta pistin vaakakuppiin: kumpi on parempi ja ekologisempi: antaa pikkuhyllykölle vielä uusi mahdollisuus vai ostaa kokonaan uusi hyllykkö? 

Mietin myös onko ekologisempaa nyt vetää uusi kontaktimuovi vai tehdä kunnollinen hionta ja maalaus? Eipä se maalikaan se ympäristöystävällinen vaihtoehto loppupeleissä ole, varsinkaan kun ei olisi ollut kunnollisia hioma- ja maalausvermeitä, joten ne olisi pitänyt kaikki ostaa. Lopulta päädyin yhteen kontaktirullaan. Olkoon se viimeinen ostamani sisustuskontaktirullani.

Hiomahommiin jouduin kyllä tässäkin. Oli pakko yrittää saada kaavapaperin jämiä pois, jotta ne eivät puske edellistä vielä vaaleamman kontaktin läpi. Aika hyvin vanhaa kontaktia poistaessa lähti liimapinnan mukana paperijämiä, mutta kyllä sai hioa hiki hatussa karkealla hiekkapaperilla. 

Ja tällainen siitä tuli!

Paljon parempi. Tämä kontaktimuovi oli jotenkin paljon paksumpaa, joten pylvälliset (jotka tietenkin kiinteät) tasot ja pyöreät etukulmat tuottivat haasteita. Ei passaa katsoa kulmia läheltä (sopivasti kamerakin blurrasi pahimmat kurtut), mutta kauempaa katsottuna aika hyvä! Kontakti on kyllä melko aidon puupinnan näköinen kieltämättä.

Otetaan vielä kuvat ennen ja jälkeen rinnakkain.

Kyllä tuota taas katselee, tällä menee helposti vielä monta lisävuotta. Hassua, kuinka monta kertaa olen meinannut heittää hyllykön jo kuikkaan, mutta uudella muodonmuutoksella vanhasta tuleekin taas tosi kiva.

Ei ole iso muutos, mutta silti on kuitenkin aika iso muutos. Eikö olekin jotenkin raikkaampi ja fressimpi? Kyllä kannatti alkaa projektiin. Hyvin käytetty sunnuntaipäivä.

Ks. myös nämä sisustuskontaktilla toteutetut muodonmuutokset:
vitriinin muodonmuutos / väliaikaisen tason muodonmuutos / senkin päällystys / ja postaus: dc-fix: mitä se on?

2 kommenttia:

  1. Hyvä muutos, se on nyt rauhallisempi ja tosiaan raikas. Kyllä marorikin kiva on mutta ehkä siihen on jo silmä kyllästynyt, siis noin yleensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) olen samaa mieltä! Marmorikuviointi tuli... ja meni :D

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.