torstai 30. kesäkuuta 2022

Virkatut pienet lehtikorvikset (+ OHJE)

Tänään oli end of the era -fiilis. Ei huolta: ei blogin suhteen, vaikka tässä blogi onkin vähän kesällä hiljentynyt. Töissä työkaveri lähti uusiin haasteisiin ja oli aika sanoa: kiitos.

Toisin sanoen, kun työkaveri lähtee, joskus on vaikea sanoa se viiminen heippa, jos aina ennen lopetti työpäivän huikkaamalla: heippa, huomiseen! Mutta sitä harmia ja vikaa heippaa helpottaa, kun on samalla jotain mitä ojentaa. Ehkäpä kiitokseksi, ehkäpä kenties mukavaksi muistoksi. 

Pieneksi läksiäislahjaksi siis virkkasin pienet lehtikorvikset.

Suunnittelin nämä työkaveria mielessä pitäen: ei liian suuret, ei mitään liian massiivista. Ja pienet ne ovat - korkeutta (vai pituutta?) on vain noin 4 cm ja pari milliä päälle! Pieni koko, herkkä malli. Yksinkertaiset ja ilmavat. Superkevyet, kuin ilmaa vain. 

Muodoksi valitsin lehden - koska kun kyseessä on työelämässä ns. uuden lehden kääntäminen ja uuteen työpaikkaan siirtyminen niin lehti on siinä mielessä sopiva. Ja myös klassinen muoto.

Ja tässä tulee OHJE!


OHJE: Virkatut pienet lehtikorvakorut


Nämä ovat helpot! Jos osaat ketjusilmukan, puolipylvään ja pylvään niin osaat myös virkata nämä. Kerroksia on vain neljä, joten näihin ei kulu paljoa lankaa eikä aikaa.

Mitä tarvitset? Ohutta virkkauslankaa, pienen koukun langan ja käsialan mukaan (mulla taisi olla ykkönen), korvakorukoukut, välirenkaat, korupihdit, askarteluliimaa kovettamiseen.

Tee näin: 
Virkkaa 15 kjs. Yhdistä kjs-ketju lenkiksi ps:lla ensimmäiseen s:aan.
2. krs: 2 kjs (= 1 puolip), 15 puolip, 1 p, 15 puolip, 1 p. Yhdistä krs ps:lla 2. kjs:aan.
3. krs: 5 kjs, *jätä 1 s väliin, 1 p, 2 kjs*, toista *-* yhteensä 7 kertaa. Virkkaa nirkko (3 kjs ja ps 1. s:aan), 2 kjs ja jatka toistoa *-* yhteensä 8 kertaa. Yhdistä krs ps:lla ensimmäiseen s:aan.
4. krs: Virkkaa 1. kjs-ketjuun 4 ks, kaikkiin seuraaviin 3 ks. Virkkaa myös ennen ja jälkeen nirkon 3 kjs ja niiden väliin uusi nirkko. Virkkaa kahteen viimeiseen kjs-ketjuun 4 ks. Yhdistä krs ps:lla ensimmäiseen s:aan. Venytä lopuksi vähän muotoonsa.

Sitten vielä viimeistely eli kovettaminen:

Sekoita pieneen kuppiin pieni määrä ihan tavallista askarteluliimaa (eli erikeepperiä, myös puuliima tai tekstiilinkovettaja käy - tai vanha kunnon sokeritärkki!) ja vettä noin 50–50 suhteella. Suhde ei todellakaan tarvitse olla tarkka, sinnepäin riittää hyvin. Kasta korvakorut seokseen (voit puristella vähän, että liimaseosta menee varmasti kaikkialle) ja aseta muovin (mikä vain muovi käy, vaikka viilipurkin kansi tai leipäpussi litteänä) päälle kuivumaan. Venytä hiukan muotoonsa. Anna kuivua muutamasta tunnista yön yli, käännä välillä. Tarvittaessa käytä päällä pientä painoa.

Liitä kuivuneisiin korvakoruihin korupihdeillä välirenkaat ja korvakorukoukut.

Leikkasin kartongista kivan pienen kotelon (ks. postauksen ensimmäinen kuva) ja siihen pienen kiitoskortin. Kiitos ja heippa työkaveri!

2 kommenttia:

  1. Alkoi heti tehdä mieli virkata, tosin ajattelin, että voisi tehdä nipun lehtiä joulukuuseen koristeeksi (omalla virkkaustahdilla lienee sopivinta aloittaa heti, että saa ainakin parin valmiiksi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva idea - ja varmasti ehtisit jouluksi virkata melkoisen koristemäärän ihan varmasti ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.