lauantai 11. kesäkuuta 2022

Vauvamekko lahjaksi

Miniminiminiä! Pienelle vauvalle pieni mekko, mitä kivoin ompelus!

Tapanani on ollut, kun näkee ystävän vauvan ensimmäistä kertaa, vien mukanani lahjaksi ihan jotain pientä vauvalahjaa. Tällä kertaa oli ilo tehdä pikkuruiselle tytölle vauvamekko.

Kaava löytyi omasta takaa, edellisen vastaavan mekon ompelinkin viime syksynä trikookankaasta (ks. postaus). Se oli hihaton, tähän lisäsin pienet röyhelöt. 

Tämä versio on laskeutuvammasta kankaasta ja hiukan pienemmässä koossa, jotta on noin 3-6 kk ikäiselle sopiva. Ensin menee ihan kesämekkona ja myöhemmin vaikka puseron päällä tunikana.

Selässä on soikea halkio ja solmimisnauhat. Ensin ajattelin lisääväni nepparit, mutta päädyin sitten kuitenkin nauhoihin. Ainakaan nauhoissa ei ole sitä riskiä, että menisivät pyykissä tai käytössä rikki neppareiden tavoin.

Ompelin mekon saumurilla (sivu- ja olkasaumat), muut pienellä, joustavalla siksakilla. Ei ihan visuaalisesti nätein ommel vaatteissa, mutta toimi tälle kankaalle parhaiten. Ei tullut sylttyä ja röyhelöiden reunoja ei tarvinnut kääntää tai kantata niin niistä ei tullut liian paksut ja raskaat reunojen huolittelusta.

Tämä printtikangas muuten vain näyttää mustavalkoiselta. Oikeasti se on tummansininen, kuva vain huijaa katsojaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.