maanantai 20. helmikuuta 2023

Negatiiveista punottu kori

Vanhat negatiivit - ah, kuka muistaa ysärin ja vielä 2000-luvun alusta ajan ennen digikameroita, kun aina kuvien kehittämisen mukana tuli kuvat myös negatiiveina?

Siitäpä muista sitten poiki tämä postaus: negatiiveista punottu kori!

Kuinka monet siivoukset ovat nämä negatiivit selvinneet.. 

Alkujaanhan ne tietenkin säilytettiin, mutta 2010-luvun edetessä, kun aloitin kierrätyskäsityöhommailut, siirsin nämä askartelumateriaaliksi. Jokin ihan tosi briljantti idea näille oli, mutta en enää muista mikä! Ehkä se valaisin, ainakin niitä ovat ihmiset tehneet negatiiveista jos minkälaisia. 

Itsekin mietin ensin lampunvarjostimen tekoa, mutta negatiivien ruskea väri häiritsi jo ajatuksena niin paljon, että ei sitä. Instagramista sain sitten vinkin ja inspiraation: entäpä, jos negatiiveja punoisi paperisuikaleiden tapaan?

Ensimmäinen testi!

Kun negatiiviet ovat niin lyhyitä, ne piti jotenkin yhdistää. Kokeilin ensin ihan vaan teippiä. Teippasin ja punoin. Noh, ei siitä järin järeä tullut, ihan löperö. Ja vaikka oli kirkasta teippiä, näkyy ne aika rumasti..

Toinen yritys!

Otin lankaa ja pienen virkkuukoukun - negatiivien reunathan ovat kuin virkkaamisen tehdyt! Laitoin kaksi negatiivia päällekkäin - tuli vahvuutta ja tummuutta - ja jatkoin pituuttakin lähes saumattomasti, kun asetti päät vähän limittäin.

Virkkailin pötköjä ja sitten punoin. Tein tuollaisen matalan korin, reuna on yksi päistään yhdistetty suikale. Klipsit olivat hyvänä apuna, litistivät reunat napakasti.

Lopuksi päät piti jotenkin kiinnittää ja reuna viimeistellä - päätin tehdä senkin virkaten!

Paksu, terävä neula teki pari reikää per negatiivi (jossa ei virkattua reunaa valmiina, josta virkata uudelleen), vähän näyttää haparoivalta laidan sisäpuolelta, mutta ainakin reunasta tuli napakka.

Kaksinkertaiset suikaleet olivat kyllä hyvä veto. Se myös häivytti negatiivien ruskeaa sävyä. Kori näyttää paikoin nyt jopa mustalta. 

Ja yllättävän jämäkkä tästä myös tuli - tai tietenkin tuli, onhan siinä punottuna neljä negatiivia päällekkäin.

Mietin pitäisikö tälle matalalle piensäläkorille tehdä myös toinen, syvempi kori? 

Materiaalihan vielä olisi, laskin, että saisin ainakin yhden syvemmän ja isomman ja toisen matalamman. Tähän matalaan taisi mennä 32 negatiivia. Vähän jään vielä makustelemaan ennen kuin alan tuumasta toimeen. Ei se ihan kovin sukkelaa ollut tämän valmistaminen, vaikka suht nopeastihan sitä virkkasi, kun oli vain kiinteitä silmukoita, eikä niitä edes tarvinnut laskea, sen kun virkkasi valmiisiin reikiin!

Negatiiveista punottu kori - mitä luulet, oliko hitti vai huti?

Ps! Tai jos sinulla on joku muu hauska idea mihin kierrättää loput negatiivit niin kommenttikenttä on vapaa, kuulen innolla, jos on jotain out of the box -ideoita! :)

2 kommenttia:

 1. Ihan mainio idea! Itse en vaan jaksaisi puuhailla negojen kanssa. Eikä niitä taida olla enää tallessakaan. Olen varmaan jo hävittänyt ne ajat sitten.
  Tykkään kyllä katsella näitä sun inspiksejä. Niistä saa usein vinkkejä omiinkin väkerryksiin. Ne ovat niin hienoja. Olet kyllä taitava tekijä! Terkuin Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu :) Mukava kuulla! Useinhan se (ainakin itsellä) jos muiden tekemisiä katselee niin helposti inspiroituu sitten tekemään jotain omaa, vaikka juuri samaa sitten ei tekisikään. Tekemisen iloa ja inspiraatiota! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.