maanantai 27. helmikuuta 2023

DIY: Superhelpot korvisrenkaat makrameella

Oho, helmikuun loppumetrejä viedään jo.

Tuntuu ettei ole ollut tämä kuukausi käsityöystävällinen. On ollut vähän jähmeää käsillä tekemisen aikaa, ei ole oikein mikään inspiroinut ja blogikin on ollut sitä myötä hiljaisempi. 

Mutta nyt iski pikainspis! Tein korvakorut (kappas, mitkäs muutkaan). Makrameella - näköjään jo toiset makrameekorviset kuukauteen (alla linkki)! Että jos ei muuta tullut tehtyä niin ainakin kahdet makrameekorvikset.

Ks. Makrameella sydänkorvakorut

DIY: Superhelpot korvisrenkaat makrameella

Tarvikkeet: Vahattua nyöriä tai muuta paksuhkoa ja muotonsa pitävää lankaa/narau, korvakorurenkaat ja koukut, tarvittaessa välirenkaat väliin, pihdit, pikaliimaa, pari klipsiä.

Aloite tekemällä leivonpääsolmu renkaaseen niin, että toinen pää jää ihan lyhyeksi. Sitten tee pitemmällä langalla yksinään vaakaan leivonpääsolmua, eli..

..eka lanka renkaan ali (tai yli, riippuen aloititko leivonpääsolmun ns. nurin vai oikeinpäin) silmusolmu ja jätä lanka löysälle eli jää tuo lenkki tuohon. Kiristä ja tee sama toisinpäin! Eli jos eka meni ali niin seuraavana renkaan yläkautta. Nyt ei jätätä lenkkiä vaan kiristetään.

Tein kumpaankin renkaaseen kaksitoista lenkkiä. Sitten liimasin päät paikoilleen ns. korviksen nurjalle solmun viereen. Klipsit litistivät hyvin paikoilleen. Kun olivat liimautuneet, leikkasin ylimääräiset pituudet pois.

Sitten lopuksi korvakorujoukkujen kiinnitys. Ihan superhelppoa!

Idea ja inspiraatio korviksiin tuli tästä Macmare jewellery -kirjasta. Kirjassa on 20 helppoa makrameekorua ja idea tuli nahkanyöristä tehdystä kaulakorusta. Ihan näppärä kirja, suosittelen! 

Tuo kaulakoru ollut itsessään tyyliäni, mutta ihastuin tuohon malliin, joten tein oitis siitä korvakoruversiot - ja mustana tietenkin. Vaikka on mustat, ovat korvikset silti kevyet, ilmavat ja sirot.

Näen näissä jotenkin auringon - olkoonkin sitten musta sellainen. Ehkä se on se tämä lähestyvä kevät ja päivänvalon lisääntynyt määrä mikä puhuttelee. Vai ovatko nämä sittenkin kukat? Pitsinen piparkakkureuna on kyllä aika hurmaava kukkasenakin.

Ks. myös nämä yhden solmun superhelpot korvisrenkaat makrameella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.