sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Punainen lanka.

Eilen oli Operaatio: iltapuku. Lähtökuvana jumalaisen kaunis iltapuku, joka löytyy myös vasta vaihdetulta inspiration boardiltani.
Oikea inspiraatiokuvani oli tämä mekko, tarkemmin sanottuna mekon yläosa. 
Minulla oli siis valmis osviitta ja kuvitelma millaisen mekon haluaisin saada tehtyä. Suunnitelman toteuttaminen oli kuitenkin aivan toinen juttu.
Kankaat: check! Punaista vahvaa satiinia ja vanha joustava toppi olkaimia varten tuhottavaksi.
Ompelukone valmis toimintaan: check! 
Pirkko riisuttu ja asetettu sovittamista varten: check!
Silitysrauta ja -lauta asemissa: check!
Leikkaaminen suoritettu: check! Meni muuten ilman mitään kaavoja, joten voin sanoa, että mekko on satakolkytprossasesti ihan omaa tuotosta.
Jopa huimat yksi kuva valmistusvaiheesta. En muista milloin olisin päivän sisään kiroillut yhtä paljon mitä eilen. Ärräpää jos toinenkin lensi, kun vetoketju piti ratkoa ja kiinnittää uudestaan kahdesti, laskokset eivät asettuneet, yläosa ei istunut, ompelukone sylttäs ja sormikin aukesi. Päivä oli pitkä ja piinainen. Verta ja hikeä. Teki mieli luovuttaa ja heittää mekon retale harakoille, mutta onneksi en antanut hermoilleni periksi, vaan vedin ompelun sisulla loppuun. Oli sen arvoista.
Valmis yläosa: vyötäröllä muutamia laskoksia ja rintaosissa sivulaskoksia, keskellä muutama aleneva rypytys. Ylöspäin levenevät, joustavat olkaimet vanhasta topista. Salama ei anna armoa satiinille ja mekko näyttää omissakin silmissä ihan joltain en-edes-kehtaa-sanoa.
Kännykän kameralla näpsästy todistusaineisto valmiista mekosta eteisen pimeydessä: hah,
siitäs saitte, tällä kertaa ompelu ei jäänyt viimeiseen paniikki-iltaan!
Lopputulos on kuitenkin ihana, istuu päälle kuin valettu. Helma oli puolikelloneva, joten sen kanssa on ihana leikkiä prinsessaa ensi lauantaina. En malttaisi odottaa! Onneksi tämä kutkuttava odottaminen on kuitenkin kivaa. Ensi viikko menee ankarassa järjestelyhässäkässä ja viikon päästä juhlat ovatkin jo ohi.
Aion tehdä ensi viikon kiireiden keskellä vielä pukuun sopivat korut. Tein jo kaksi potentiaalista sulkahiuskoristetta, jotka voisin kiinnittää juhlakampauksen kylkeen. Lisäsin suosikkikampauksiani inspiraatiosivulle.
Tälläisiä niistä tuli. Toinen on melko karnivaalihenkinen ja massiivinen, enkä tiedä sopiiko se sittenkään mekkoon. Noh, onhan tässä viikko aikaa miettiä mitä hiuksiini tuikkaisen.
post signature

12 kommenttia:

 1. Nostan hattua sulle. Mulla ei ehkä hermot riittäisi noin pitkään työhön. Hieno tuli! Muista laittaa kuvia in action. :)

  VastaaPoista
 2. Upea mekko!
  Tuo yläosan malli on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 3. Varpunen,
  kiitos hatun nostosta :) päivä oli pitkä, mutta kuten sanoin, ehkäpäs sen arvoinen :) in action kuvia laitan varmasti sitten kokonaisuudesta :) niitä odotellen!

  VastaaPoista
 4. menni,
  kiitos! :) vaikka hengarissa roikkuminen edes anna oikeutta mekolle! :)

  VastaaPoista
 5. Wau mikä mekko! En malta odottaa, että näen sen kunnolla (siis sun päällä). :)

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on kaunis! Kelpais varmasti mullekin, en ole vieläkään löytänyt mitään, mistä saisin uusiokäytetyksi siksi erääksi mekoksi, jonka olet tehnyt. Kirpparit ovat "avuttomia", kun ei löydä sitä mitä etsii ;)

  VastaaPoista
 7. Upea!
  Sovituskuvia odotellessa :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  kiitos! :) viikon saat odottaa sitä..:D

  Ninni,
  kiitos! :) Kirpparit on kyllä siitä keljuja, että niistä ei kyllä ikinä löydä just sitä mitä etsii..:D

  Sani,
  kiitos! :)

  VastaaPoista
 9. Oliskos muuten tuosta vyötärölaskoksesta saanut näyttävän, jos tekisi "vyön" noista sulista ;)

  VastaaPoista
 10. Ninni,
  hyvä ajatus, mutten voi hyödyntää sitä, koska aion pääjuhlan ajaksi laittaa mekon päälle pienen jakun hartihuivin sijasta. Kyllä siinä piilossa olevat höyhenvyökoritukset musertus :(

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.