tiistai 8. helmikuuta 2011

Vääränlainen lukulamppu.

Kiinnitin vuoden pohtimisen jälkeen sängyn viereen lukulampun. Lamppu rojotti kesän spraymaalijonossa, muttei ikinä ehtinyt jonon eteen. En pidä tuosta ruskeasta puusta, mutta luovutin sen suhteen jo. Sama se on iskeä lamppu seinään ja katsoa, jos joskus tulee se maalattua valkoiseksi, any day year now..

Jos itse lampun runko on väärän värinen, niin oli kyllä lampun varjostinkin. Vaaleanpunainen yökötti, värille oli pikaisesti tehtävä jotain.
Yritin jos mitä pinkin kiertämiseksi, mutta mikään vaihtoehto ei oikein tuntunut sopivalta. Lopulta päädyin käymään läpi sopivan kokoisia pitsejä ja loppu hyvin, kaikki hyvin.
Valintani peittää oikein hyvin pinkkiä sävyä, mutta kuultaa kuitenkin sen verran sitä läpi, että lamppu erottuu seinästä (kuvittele nyt tähän se valkoiseksi muunnettu lampun runko).
Illan tullen pistin lukulampun hyötykäyttöön. Tuli kyllä vähän huijattu olo, mistä ihmeestä tuo kaikki oranssinkellertävä valo tulee? Ei valo ollut tuollainen ennen pitsikerrosta. No kyllä tuolla kuitenkin vähän lukasee rivejä ennen kuin silmänsä sulkee.
Ja lopuksi niille, jotka miettivät oman lamppunsa päällystämistä: ompele mittojen mukaan kankaasta suoja (ylös ja alas vaikka kuminauhaa niin pysyy päällys paikallaan) tai tee niin kuin minä ja leikkaa kangasta varjostimen lieriötä vähän isompi kappale ja liimaa se reunoistaan varjostimen sisäpuolelle kuumaliimapyssyn avulla. Nopeaa ja helppoa. Ja jos päällys alkaa kyllästyttämään, kyllä se ainakin repimällä irti lähtee.
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.