sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Vaarin vaatteissa.

Kun boyfriend-style ei enää iske, eikä isinkään vaatekaapista löydy enää mitään lainattavaa, siirrytään sukupolvissa vanhempaan ja mennään vaarin vaatekaupoille:
..ja otetaan esimerkiksi tälläinen kunnon pappaneuletakki käyttöön! Kierrätyskeskuksesta 0,20e. Kiva neulekuvio, lämmin, pepun peittävä...joten miksipä ei?
Ensin vain kavennetaan vaarinneule pienempään kokoon: kyljistä ja hihoista sisään reippahasti. Ompelu sujuu hyvin saumurilla, ompelukoneen joustosaumalla tai vaikka käsin, jos ei konetta löydy.
Ja muodonmuutos on valmis: mukava, lämmin, oman koon pitkä neuletakki!
Vielä vain jäin pohtimaan - pitäisiköhän vaihtaa napit? Vai maalaisinko piristävämmän värisiksi?
Pappaneule osa kaksi: tämänkin meinasin vain kaventaa, mutta hihojen poikkikulkevat vauhtiraidat häiritsivät, joten keksin toisen muokkausvaihtoehdon.
Eikun hihat pois! Ompelin reunat ensin siksakilla (en jaksanut vaihtaa valkoisia lankoja saumuriin), käänsin ja tikkasin jousto-ompeleella. Otin samalla sivusaumaa vähän ylöspäin, jotta kaunaloaukot eivät roiku lantiolla asti.
Neuleliivistä tuli söpöine taskuineen piristävä lisä vaatekokoelmaan ja punaiseen yhdistettynä se on ihanan raikas ja jopa vähän merihenkinenkin.
Nyt onnistuneiden muokkauksien jälkeen voin palkita itseni laskiaispullalla! Hyvää laskiaissunnuntaita kaikille! Ja pssstt, kurkkaa uudistettu inspiraatio-sivuni, sieltä löytyy pientä aavistusta siitä, millaista inspiraatiota on seuraavaksi tulossa.
post signature

3 kommenttia:

 1. Loistoidea! Miestenvaatteista löytynee helpommin parempilaatuisia neulevaatteita, naisille kun tuntuu olevan lähinnä sitä kamalaa akryyliä tarjolla.

  VastaaPoista
 2. HelmiMummon täytyy kai täytyy katsella kanssa "sillä silmällä" kirpparin tankoja ;) jos vaikka löytyisi sopiva tuunaustakki.

  VastaaPoista
 3. M,
  kiitos :) on sitä akryylia miestenkin puolella, mutta yleisisti ottaen kyllä niissäkin on paljon eroa laadussa :)

  Anonyymi,
  siellä ne tangot ovat takkeja pulloillaan, joten eikun vaan sopivan valkkaukseen! :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.