keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kanaton häkki.

Tämä päivä jää historiaan päivänä, jona selvisi että vuokrasopimusta kirjottaessani (2008) sanottu "ei, teillä ei ole varastotilaa tai kanahäkkiä" fakta olikin täyttä potaskaa. Paljastui, että minulla on koko ajan ollut huoneistovarasto! En tiennyt oisinko itkenyt vai nauranut. Sain pahoittelut vuokranantajan taholta väärästä informaatiosta, mutta ei se poista sitä harmitusta, että turhaa on vuosia raahattu muualle säilöön mm. muovijoulukuusi ja parvekekalusteet, vaikka samassa rakennuksessa varastotila on ammottanut tyhjillään.
Olen kuitenkin riemuissani varastosta, koska se ei edes ole mikään kämänen kanahäkkyrä, vaan ihan oikea koppero. Vielä se on tyhjänä, mutta odottakaapas vain, kun raijaan sinne kirppiskamat, joulukoristeet ja muun riesanan olleen roinan. Ja alkaa tulla takaisin sitä kadonnutta tilaa!
Parasta varastohuoneessa on se, että niihin on oikeasti panostettu. Ei entisissäni ole ollut hyllykköä, naulakkoa saati sitten rekkiä, johon ripustaa talvitakit hengareissaan ja pukupusseissaan!
Otetaan varastosta aasinsilta roskiskatokseen. On kiva viedä roskia, kun voi dyykata jotain mukaansa. Tällä erää nappasin jonkun hylkäämän täysin ehjän säilytyslaatikon (roskis?). Siinä ei ollut mitään vikaa, likainen vain. Kunnon pesu putsautti sen kuin uudeksi.
Karistin dyykkauksen jäljet vielä kustomoimalla pönikän kannen. Liimalakalla kivaa kangasta päälle ja teippireuna laitojen peitoksi. Nyt on hieno säilytysloota vessaan, tällaista olinkin sinne juuri kaivannut.
post signature

2 kommenttia:

 1. Roskakatoksista dyykkaaminen on kivaa! Itsekin löysin vasta vähän aikaa sitten lintuhäkin (pervekekukille ensivuodeksi). Kierrätys kunniaan!

  Ps. On muuten kummallista, ettei kaatopaikalla saa dyykata. Kuulin erään sinne tavaraa kuljettaneen sanovan, että eikö sekin ole kierrätystä jos sinne vie tavaraa ja ottaa sitten itselleen sieltä hyödyllistä. Jännä fakta.

  VastaaPoista
 2. Nafisan,
  Kunniaan ne ihmiset, jotka laiskuudessaan jättävät muiden ihmisten iloksi roinaansa - toisen roska, toisen aarre, niinhän se menee!

  Ps. Eihän sitä saa dyykata oikeasti missään. Kauppojen roskiksetkin vuorataan tyyliin piikkilangalla ettei kukaan vain ota sieltä täysin syömäkelpoisia pakasteruokia itselleen. Julmaa, niillä kun ruokkis aika monet köyhyysrajan alapuolella asuvat!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.