lauantai 24. syyskuuta 2011

You have lovely blog.

Gesi Helmitarinoista antoi blogitunnustuksen. Kiitos kaunis!

1. Lempiruoka:
Lempiruokani - nykyisin ihan mikä vain ruokaisa ja/tai raikas salaatti äidin valkosipulikastikkeella.

2. Lempimakeiseni:
Lempimakeiseni - aina ja ikuisesti suklaa. Makean perso on aikuistuttuaan oppinut tykkäämään vihdoin myös tummasta suklaasta. Kesällä aloin kokeilemaan myös raakasuklaata. Ei se kunnon maitosuklaata ikinä voita, mutta kahvin kanssa menee kivana maistiaisena.

3. Lempiluettavani:
Lempiluettavani - kaikki inspiroiva. Hömppäromaaneista Keri Smithin luovuuskirjoihin.

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä:
Lempipaikka käsitöille - kaikkialla muualla paitsi pöydällä: lattialla, sohvalla, sängyssä..Kuva vuosien takaa olohuoneeseen räjähtäneestä pienestä korupajasta. Paremman puutteessa kertakäyttömukit ovat muuten oivia lajittelupöniköitä korutarvikkeille.

5. Lempielokuva: 
Lempielokuva? Vaikea sanoa. En koskaan pysty mainitsemaan vain yhtä. Se lemppari riippuu niin genrestä, katsomistilanteesta ja -kerroista. Vastaan siis näin (kyllä, olen tottunut käyttämään elokuvista suurimmaksi osaksi vain alkuperäisiä nimiä): Romanttisista 500 days of summer. Komedioista I love you man. Övereistä The Hangover. Lapsuudesta My neighbor Totoro. Visuaalisista Inception. Pukudraamoista Ylpeys ja ennakkoluulo tai Marie Antoinette. Joka joulu katsottavista Love Actually. Klassikoista Tuulen viemää. Itkun aiheuttajista Me and Marley. Ns. myyttisistä Apocalypto. Viimeisimmistä chick flick-leffoista Bridesmaids. Eiköhän siinä ole yksi jos toinen jonkun muunkin lemppari listattuna!
post signature

5 kommenttia:

 1. Kivan näköinen salaatti, tykkään tosta pastasta mutten oo tainnut käyttää sitä salaatteihin. Nyt oon muutaman kerran käyttänyt täysjyväfusillia. Se on jännä, että vaikka makaronit ja pastat on periaatteessa ihan samaa tavaraa niin silti myös muoto vaikuttaa siihen mitkä on hyviä ja mitkä ei :D.

  Esim. pennepastasta tai perusmakaronista en tykkää kovinkaan paljon, mutta sitten cappelli-, fusilli- tai Gnocchipastat on hyviä. Pennepasta tuntuu aina jäävän jotenkin kamalan raa'an oloiseksi vaikka keittäis kauan ja viimeksi ravintolassa erehdyin ottamaan ruokaa missä sitä oli.

  Tykkään tehdä ihan perussalaatteja mutta nyt oon tehnyt ruokaisaa salaattia mitä tykkäsin tehdä noin 10 vuotta sitten. Tosin oon vaihtanut uunilenkin kinkkusuikaleisiin ja oon tainnut jättää muutaman muun aineksen pois.

  VastaaPoista
 2. Toi kuva sun korupajasta on tosi houkuttelevan ja ihanan näköne,tekis mieli vaan tyhjentää kaikki kaapit lattialla ja alkaa askarteleen,mut äiti tuskin tykkäis hirveesti :)

  VastaaPoista
 3. I'm lacking,
  kiitti :) mä käytän monesti pastaa tai riisiä salaattiin, jos tahdon siitä ruokaisemman :) tietty normimakarooni on pois laskuista, mut kaikki muu käy..miksi lie..:D

  dreamer,
  eikun anna mennä vaan, sano äidille että antaa lapsen olla luova! Kun lupaa siivota jäljet ja sanoo, että käsillä tekeminen on parempi vaihtoehto kuin netin/tv:n tuijottaminen niin eihän siinä äiti voi enää olla pahana ;)

  VastaaPoista
 4. Mä en tykkää käyttää riisiä salaatissa, ei oo vaan omaan makuun. Joskus mun äiti toi sen työpaikalta jotain salaattia missä oli riisiä ja mua aina ärsytti, kun salaateissa se riisi on jätetty vähän raa'aksi. Jos laittaisin itse riisiä salaattiin, niin keittäisin sitä ihan kunnolla.

  Riisi kyllä muuten on ihan hyvää.

  VastaaPoista
 5. I'm lacking,
  kyllä riisi sopii lohi/tonnikala-salaatteihin :) Varsinkin jos salaattiin saa jonkun siihen sopivan kunnon kastikkeen, jolloin kokonaisuus ei jää yhtään kuivaksi :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.