lauantai 29. lokakuuta 2011

Pallo sormeen.

Tee-se-itse: 
Pallosormus. 

Tarvitset: askarteluliimaa, pikaliimaa, askartelu- tai koristehiekkaa (saa esim. Tiimarista), pienen massapallon, sormuspohjan ja paksun tikun (esim. paksu neula tai grillitikku).
Vaihe 1: Pistä tikku tai neula massapallon reikään. (Varmista, että on ja pysyy kiinni.)
Vaihe 2: Levitä liimaa pallon joka puolelle. (Ei liian paksusti!)
Vaihe 3: Upota pallo koristehiekkaan. (Tämä on se hauskin osuus!)
Vaihe 4: Anna vähän kuivaa välissä ja toista edelliset vaiheet 2-3 uudestaan.
Vaihe 5: Toista edelliskohtia 2-4 niin kauan, että pallo mielestäsi tarpeeksi hiekan peitossa tasaisesti. Muista antaa kuivata aina välillä. (Ja humps, sinne uppos taas! Itse taisin tehdä 3-4 kerrosta)
Vaihe 6: Sivele hiekan päälle vielä yksi liimakerros, jotta pinnasta tulee kestävämpi ja niin sanotusti lasittuneemman näköinen. Anna liiman kuivua ja poista sitten tikku/neula pallosta.
Vaihe 7: Ja vihdoin on liiman kuivuttua aika laittaa pikaliimaa pallon ja sormuspohjan väliin!
Vaihe 8: Ja se on valmis!
Tekijä tykkää, luonnollisesti. Tehdää tekin omanlaisenne pallosormus. Koristehiekkoja on myynnissä vaikka mitä värejä, pinkistä mustaan! Ja miettikää hei: pikkujoulufiilistä hilekerroksella?
Siinä se iso ja pyöreä nyt kököttää ja hymyilyttää. Hih.
post signature

6 kommenttia:

 1. Ei kyllä tartte muita värejä, tuo on just sopiva XD

  VastaaPoista
 2. Hieno!

  Tiedätkö, mistä saisi isompia sormuspohjia? Nettikaupuista löytämäni ovat kaikki maksimissaan sopineet minulla nimettömään, kun venytysvaraa ei voi loputtomasti venyttää.

  VastaaPoista
 3. Jokke,
  niin minustakin, mutta toisaalta koko mustakin voisi olla aika makea.. :)

  Kerttu,
  kiitos! :)

  Anonyymi,
  kiitos :) itse olen omani ostanut joko Sinooperista (kallista!) tai sitten netistä (www.slojd-detaljer.com), eikä noissa ole ollut koko-ongelmia. Muista ei valitettavasti ole kokemusta. Jos ei muu auta niin voithan opetella taivuttamaan omat pohjat? (esim vinkkejä: www.stylehive.com/blog/diy-wire-wrapped-ring TAI
  www.ecouterre.com/upcycle-old-electrical-wire-into-grains-hand-knotted-ring-diy-tutorial/grain-electric-love-ring-diy-13/) Tai entä vaihtoehtoiset materiaalit pohjiksi, kuten kuminauha? siinä ainakin saisi niin isot kuin vain venyy :)

  VastaaPoista
 4. näyttää ihan sellaiselta purkka-automaatin purkalta. niitä on sellasia sileitä, mutta myös tollasia röpöläpintaisia. ja ne purkat oli kirpeitä *flashback lapsuuteen*

  VastaaPoista
 5. Pantalaimon,
  Nyt kun ajattelee niin kyllähän se ehkä siltä vähän näyttää :D

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.