tiistai 25. lokakuuta 2011

Pizzamuffinssimaanantai!

Lomalla saa aina hulluja hajatelmia päähänsä. Eilen tuumasin "entä jos ois suolainen muffinssi?". Ajatus jäi muhimaan niin syvästi takaraivoon, että pakkohan se idea oli kokeilla teoriasta käytäntöön.
Tein pienen erän muffinssitaikinaa ihan normaalisti. Sokerin kun korvaa suolalla ja vaniljan tilalle tupsauttaa pizzamaustetta, niin taikina on muodonmuutoksensa tehnyt makeasta suolaiseksi.
Avomies: "Ööööö..näyttää koiran ruualta! YÄK, en syö!"
Täytteeksi kelpasi kaikki ihan peruspizzakaura, eli silputtuna paprikaa, meetvurstia, juustoa ja pikkaisen sipulia. Valkosipuli jäi laittamatta, koska eräs ei ollut muistanut ostaa sitä kaupasta.
Jännittävän paistoajan jälkeen pizzamuffinssit olivat valmiit! Tuoksu oli aika hyvä, verrattavissa kaikkiin suolaisiin piiraisiin ja leivonnaisiin. Keittiölaboratorion testaus: suolaiset muffinssit, check!
Ei se nyt kaunista syötävää ollut, mutta mitä sitä visuaalisuudelle, jos mahtava maku korreloi!
post signature

2 kommenttia:

  1. Kaveri teki joskus tämäntapaisia ja hyviä olivat! Niissä oli kanaa ja jotain muuta hyvää. Pitäisi joskus itsekin testata! Tuollaiset silikoni(?)vuuat olis varmaan näppärät... Taidan laittaa jouluksi tilaukseen! :)

    VastaaPoista
  2. Saara,
    kana kuulostakin hyvältä täytteeltä! :) En voi hekuttaa liiaksi silikonivuokia! Ne on parhautta, kun ne voi pakastaa ja pessä tiskikoneessa..Kunnon yksittäiset isot vuoat on aika tyyriitä mut niihin satsaaminen kannattaa :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.