torstai 6. lokakuuta 2011

Risuja.

Muistin nähneeni jossain mielettömän hienot oksista tehdyt kupinaluset. Ajattelin, et siinäpä yhdeksi illaksi kiva, helppo ja nopea projekti. Kävin ulkona, hain risuja ja eikun punomaan oksia yhteen..
..tovi meni ja muutama ärräpää lensi. Aliarvioin täysin alusten teon. Ehkä syynä oli se, ettei risuni olleet samanpaksuisia saati sitten edes samaa lajiketta - enpä tullut risumetsällä tuota ajatelleeksi..
Kultalanka puikkelehtii vähän vinoon..risujen yhdistämiseen on keksittävä nokkelamman tavan.. Onko joku joskus tehnyt vastaavanlaisia? Vinkkejä parempaan tekniikkaan? Toimisiko rautalanka?
Ei risumatosta tullut mukille alusta, vaan sujautin sen kukan alle. Siellä sen on ihan hyvä olla.
post signature

7 kommenttia:

 1. Rautalanka on minun mielestä parempi...mutta siinäkin menee aikaa! :)

  VastaaPoista
 2. Juu, rautalanka toimii paremmin. Mitä vähemmän vänkyröitä keppejä, sen helpompaa on punominen. Ja kandee muistaa se, että tuoreet oksat kutistuvat kuivuessaan, eli punonta löystyy.

  VastaaPoista
 3. Olen vuosia sitten tehnyt yhden risutyön samalla tekniikalla, tosin suuremmassa mittakaavassa - seinälle. Kuivuttuaan on ongelmana oksien kutistuminen, joten langat roikkuvat nykyään löysinä. Rautalanka voisi toimia, itsellä oli käytössä vihreää juuttilankaa, joulukoriste kurssin nimissä.

  VastaaPoista
 4. Voisko tommosen tehdä kangaspuilla? :) Ku niillähän voi ainakin kaikenmaailman tikku ja pajuliinoja tehdä, siis silleen, että on poppanakudetta, niin luulen, että onnistuis ihan hyvin silleenkin, että jättäis sen kuteen välistä pois ja käyttäs pelkkiä oksia? En tiedä :D

  VastaaPoista
 5. Jonna,
  täytyy siis testata rautalanka vielä käytössä ja vertailla :)

  Lea,
  Kiitos, hyvä muistutus, että oksathan tosiaan kuivuvat..Ekan yrityksen risut oli pääosin jo kuivahtaneita - onneksi! :)

  Nafisan,
  juuttilankakin on varmaan parempi kuin kirjontalanka :D pitää kokeilla rautalankaa miten sillä onnistuisi...

  Hanna,
  mahtava idea! :) harmi vain, että kangaspuiden käyttöön ei ole mahdollisuutta :/

  VastaaPoista
 6. Muistaakseni Suomalainen pajutyökirja (tai jotain sinnepäin) neuvoo sidontaakin. Tai kokeile järviruokoa. Kevyttä ja ehkä suorempaa.

  VastaaPoista
 7. Jokke,
  kiitos vinkistä, pitääpäs tutkailla mikä olisi lähin paikka, josta saisi tuota järviruokoa! :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.