torstai 29. joulukuuta 2011

Lahjapostaus osa 2: Lahjoja kahdelle.

Huom: postauksen kuvat vanhalla kameralla.
Lahjapostaus kaksi. Aikaisempi osa täällä. Lähetin ennen joulua ihanalle veljentytölleni lahjan, joka sisälsikin monta pientä lahjaa itsessään. Tytöllä, kuin myös hänen vanhemmillaan, oli kuulemma ollut todella hauskaa katsoa mitä minkäkin pikkulahjan sisältä paljastui! Nyt tekin saatte nähdä:
Yllä olevastakin kuvasta näette kankaaseen sisälletyn pallon. Sisällä oli yksi maalattu Angry Bird-joulukuusenpallo. Idea kankaaseen paketoimisesta täältä: Good housekeeping.
Yksi pienimmistä paketeista oli laidoistaan ompelukoneella surrautettu kiinni. Hyvä pelastuskeino isompiinkin lahjoihin niinä hetkinä, kun teippi vetelee viimeisiään.
Ommellun pakkauksen sisällä oli kierrätetty rintamerkki: ensin spraymaalattu ja sitten tussattu.
Rintamerkin mukaan kirjateema jatkui myös kaulakoruriipukseksi. Nahkakannet ja huopasivut.
Tein myös toisen kaulakorun: ystäväpalapelit. Lakatut yhteen sopivat palat ja mukana viesti, joka ohjeistaa antamaan toisen puolen parhaalle kaverille. Harmi vain, että tämä jäi unohtui paketista pois!
Ylitin myös itseni ja tein yhden lahjan tästä kirjasesta: Karmivan suloiset amigurumit.
Ohje oli tämä: sirkusapina. Ohje oli vähän kummallinen enkä saanut tismalleen samanlaista apinaa, mutta ei se haittaa, ihan hyvä tulos sellaiselle, joka ei paljoa amigurumeja ole tehnyt.
Apinan tekohetkellä en jaksanut etsiä huopapussia, joten tein naaman trikoosta. Se vähän kusi, mutta sekään ei haittaa, koska saaja tykkäsi siitä silti! Oli jo kaveritkin kyseleet "Wau, mistä oot ton saanu!"
Kierrätysteema jatkuu: karkkipapereista pikkuinen Dumle-penaali. Aikasemmin olen tehnyt marianne-karkkipapereista meikkilaukun ja sen tutoriaali löytyy täältä.
Ja ei ilman penaalia kynää ja vihkoa. Kynä silkkipaperilla päällystetty ja koristeltu sulilla.
Pieniä vihkoja olen tehnyt myös täällä. Pahvikansien sijaan kontaktoin lahjapaperia (ks. kuva yllä).
Ainut ommeltu lahja veljentytölle oli fleecelapaset. Inspiraatio täältä: Penelope teapot: Geek mittens.
Lapasista saamme aasinsillan avomiehen lahjoihin. Tein hänellekin geek-lapaset. Näistä tuli paremmat!
Uudelle luurille uusi My phone-nahkasuojus. Sisällä villavuori.
Geek-teema jatkuu lego-robotti-kalvosinnappeihin.
Ostin uuden kauluspaidan ja tein siihen kravatin. Hyvä, että päädyin silkin sijaan halvempaan satiiniin, sillä kraka epäonnistui. Siitä tuli hituisen liian lyhyt ja vaikka satiinia leikatessa langansuunta oli oikea, kangas vetää paikoittain kupruille. Ehkä ongelma oli sitten kangasvalinnassa. Laitoin silti krakan kauluspaidan mukaan, koska se on ihan hyvä yritelmä ensimmäiseksi solmioksi. Teen joskus vielä uuden ja käyttökelpoisen krakan! Ohjeena käytin tätä: Purlbee.
Kun kraka epäonnistui, tein lisänä punaisen rusetin. Se olikin jouluna heti kaulassa!
Rusetin tein omasta päästä ja se onnistui hyvin! Kiinnityksenä pala tarranauhaa (helppoa!).
Edellä näytetyt lahjat (suojus, kalvosimet, rusetti) menivät samaan pakettiin kauluspaidan kanssa.
Lisänä oli vielä erillinen tpaita, koska väri ja printti huusi avomieheni tyyliä. En voinut olla ostamatta.
Loppuun piste iin päälle: kahden ostolahjan teollista puolta piti korreloida vielä yksillä itse tehdyillä yöshortseilla. Raidallista trikoota. Kaavat (ja kuvan) otin edellisistä shortseista sipisipivaihvihkaa.

Seuraavaksi itsetehtyjä lahjoja osa kolme (eihän nämä lopu koskaan)!
post signature

2 kommenttia:

  1. Voi että olet kyllä ahkerasti jaksanut ja ehtinyt tehdä kivoja lahjoja! Varsinkin robotti-kalvosinnapit on ihan huiput.

    t: kade ;)

    VastaaPoista
  2. Anniina,
    kiitos, vaikka viime hetkille lahjojen teko meni ;) onneksi joukossa oli monta nopeasti valmistuvaa lahjaa, esimerkiksi vaikka nuo mainitsemasi kalvosimet :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.