perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kameralaukku.

Operaatio tuhoa-vanha-ja-ruma-toppaliivi-ja-tee-siitä-kameralaukku on päättynyt. Toppaliivi ei ole enää liivi vaan jonkinlainen kameralaukku - tai kameran laukkumainen suoja varsinaiseen laukkuun.
Ensin mittailin tarvittua pituutta, leveyttä ja syvyyttä. Mittojen mukaan leikkasin hommaan havelista muovista (joku askartelusuojana käytetty, maaliroiskeita ja muita näkyvissä) pohjakappaleen ja laitakappaleet.
Leikkasin toppaliivistä muovikappaleiden kummallekin puolelle pehmusteet. Ompelu meinasi syltätä, koska en jättänyt tarpeeksi ommeltavaa saumaa ja neula ei yllättäen tykännyt paksuhkosta muovista..
Ensin ajattelin päällystäväni koko höskän vanhalla villahuivilla (ensin päällystin, sitten yhdistin kappaleet toisiinsa), mutta vaihdoin pohjakappaleen ompelun jälkeen päällyskankaan lennosta puuvillaan, koska tarkemmin ajateltuna täysvillainen ratkaisu olisi ollut ihan järjettön riesa linssille..
Ja tälläinen siitä sitten tuli! (Ja olipahan kökköä kuvata järkkäriä vanhalla ja huonolla pokkarilla!)
Hyvin mahtuu järkkäri suojaan vaikka miten aseteltuna. Tuonne voisi sisälle vielä lisätä jonkinlaisen irroitettavan väliseinän ja kenties taskut, kuten esimerkiksi täällä: Howjoyful: Camera carrier insert.
Ja miten suojasta saa laukun? No laittamalla sen oikeeseen laukkuun sisälle! Olin todella iloinen, että löysin kameralaukuksi sopivan olkalaukun parilla eurolla kirpparilta (lisäsin siihen vain pidemmän hihnan). Taskuihin ym. mahtuu myös muut mukana pidettävät kamat kännykästä lompakkoon.
Aikaisemmin kameran suojana oli vain neuleella topattu kangassuoja. Oli sekin ihan toimiva ratkaisu, sillä ennen tuota väliaikaista ratkaisua kuljetin kameraa puolitoista kuukauden kuplamuovikääreessä!
Nyt on sitten ainakin kaksi aivan oivaa vaihtoehtoa kuljettaa järkkäriä mukana. Ihanaa, ettei tarvinnut ostaa oikeaa kameralaukkua, ne on niin juntteja ja rumia! Miksei kukaan ole täyttänyt markkinarakoa hauskoilla ja käytännöllisillä kameralaukuilla, joihin mahtuis samalla lailla muutki kamat mukaan?
Ja onko muuten edes vähän eroa edellisellä pokkarilla otetulla kuvalla ja nyt järkkärillä napsastulla kuvalla? Täytyy todellakin pitää kamera hyvässä suojassa, poissa kaikilta kolhuilta ja naarmuilta!
Löysin inspiraation laukun sisäiseen kameralaukkuun täältä: vanilla and lace: Diy camera pursebag.

Mahtava juttu tässä laukussa on myös se, että esimerkiksi ensi viikolla reissussa (Lontoo, täältä tullaan!!!!!) en näytä siltä, että kantaisin mukanani isoa kameraa. Oikea kameralaukku saattaisi houkutella enemmän kierojen varkaiden silmiä mitä tällainen osittain kulunut ja kulahtanut nahkaveska. 
post signature

10 kommenttia:

 1. Mua hirvittää aina kun joskus näkee ihmisiä, jotka tuuppaa järkkärin käsilaukkuun ilman mitään suojuksia. Ite en pystyisi millään, kun se on kuitenkin ollut sen verran iso investointi.

  Tällä hetkellä mun järkkäri kulkee Gollan pinkissä kameralaukussa, joka on ihan jees ja siitä hyvä, että se on kohtalaisen pieni. Mutta on kyllä hyvä kysymys, miksei mistään oikein saa tyylikästä ja silti toimivaa kameralaukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, en voi ymmärtää miten niin uskaltaa! Gollan onkin parhaimmasta päästä kameralaukkujen kanssa, parannusta silti tarvittaisiin markkinoille :)

   Poista
 2. Juuri tällaista olen kaivannutkin! Itselläni on samainen kamera, mikä kulkee nyt mukana pyyheliinaan käärittynä (mikä ei ole todellakaan kätevää!). Olen ihmetellyt samaa, miksi kameralaukkujen tarvitsee olla niin rumia ja sellaisia, mihin ei mahdu mitään muuta kuin kamera... Perustetaan yritys ja lähdetään kehittämään tätä ideaa eteenpäin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä juttu, siitä vain sitten tekemään niin ei tarvitse enää pyyheliinaa käyttää ;) eikun firma pystyyn vaan!

   Poista
 3. Ajattelin itsekin tehdä jonkinlaisen pehmusteen, jos vaan osaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun hommiin vain, jos ei onnistu niin eikun uusi yritys, siinä sitä oppii :)

   Poista
 4. Haa! Tästäpä lähtee kokeiluun, heti kun löydän jostain toppaliivin tms.! Mä myönnän usein heittäväni kameran laukkuun pelkiltään, tai sitten pipoon sujautettuna. Kameralaukku itsessään on niin tajuttoman ruma ja epäkäytännöllinen (ei mahdu edes kaikki objektiivit jos ihan kuvaamaan lähtee) Mulla on jo tähän soveltuva laukku, joten nyt lähden haalimaan kirppareita siinä toivossa, että jotain sopivaa löytyisi loppumatskuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toppaliivi, toppahousut, ihan mikä vain käy - miksei vaikka kaksinkertaisesti fleece tai paksu neule päälikankaan alla! :) tsemppiä projektiin! :)

   Poista
 5. Löysin tällaisen sivun josta löytää kiinalaisia kameralauun sisuksia, http://halpaahyotytavaraakiinasta.blogspot.fi/
  Näköjään kympillä parilla saa sisuksia laukkuun tai reppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) tosin olen sitä mieltä, että itsetehty on kuitenkin aina parempi kuin toiselta puolelta maailmaa tilattu :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.