sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äidille.

Onnea kaikille äideille! Oma äitini sai postin kuljettamana pienen äitienpäivälahjan korttikukkineen.
Korttikukilla tarkoitan kirjaimellisesti korttia, jonka sisältä putkahtaa "kukkakimppu". Tutoriaali täällä: marthastewart.com: Pop-Up Card ja vaikka ohje oli selvä, jossain meni pieleen. Taisin liimata terälehtiä liiaksi yhteen, koska kortin avaaminen rikkoi kukkakimpun. Olin aloittaa alusta, mutta tyydyin muotoilemaan puketin uusiksi omanlaiseksi versioksi. Vähän kukat rutussa ja vinksallaan, mutta samoin ollaan niin minä kuin äitinikin..joten aivan hyvä tuli vaikka Marthan versiot voittaa aina sata-nolla.
Itse äitienpäivälahja lähti tästä liikkeelle: se on minikakku kahvikupissa! Kuka muu on törmännyt näihin? Idea on siis tämä: kuivat ainekset pussissa ja pussi kaverille ja kaveri lisää kosteat ainekset, lyö koko komeuden mikroon ja voila: kaverilla on kupillinen tuoretta "kakkua" herkuteltavana!
Olin aiemmin hyvin skeptinen mikrossa valmistettaviin pikakakkuihin, joten hommaahan oli ensin kotona testattava. Ohjeita on netissä useampia, itse käytin kolmen aineksen reseptiä: sekoita ensin puoli desiä tomusokeria ja 2 ruokalusikallista kaakaojauhetta. Lisää kuppiin yksi kananmuna. Sekoita hyvin (!). Kuumenna tasan minuutti mikrossa. Valmista! Ohje/lahjaidea täältä: Studiodiy: Cake in a cup

Visuaalisesti "kakku" ei ole kovinkaan kaunis, mutta suosittelen pikaherkkua kaikille, jotka tykkäävät a) suklaasta b) nopeudesta/helppoudesta tai c) kosteista mutakakuista. Itse ainakin tykkäsin! Avopuoliso oli skeptinen loppuun asti, mutta ensimmäisen lusikallisen jälkeen mies oli täysin myyty.
Koska äiti tykkää suklaan lisäksi myös punaisesta, olihan pakettiin lisättävät myös punaisesta rautalangasta muotoiltu sydänkoriste. Sopii nyt kesää vasten ikkunaan ja jouluna vaikka joulukuuseen!
Ja eikä siinä vielä kaikki: äitienpäivälahjaan piti saada herkkujen ja koristeiden lisäksi myös jotain a) nättiä ja rentouttavaa sekä b) jotain kivaa pikkupuuhaa. Päädyin siis a) kynttiläväreillä koristeltuihin ihanilta tuoksuviin jättituikkuihin ja b) laukkuun mahtuvaan ristikkolehteen(, joita äiti harrastaa paljon).
Aina paketti ei tarvitse olla krumeluureja täynnä, vaan yksinkertainenkin on kaunista: vain kerran ympärikiertävä nauha ja tarrasomiste. Näillä sanoin, onnea kaikille äideille, etenkin omalleni!

2 kommenttia:

  1. Hei mahtava idea tuo mutakakku! Mun blogissa on sulle jotain... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kyllä on, jos makeasta tykkää (voisin syödä kymmenen tuollaista!). Kiitos, pitääpä kurkata mitä siellä on.. :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.