torstai 5. heinäkuuta 2012

Ruosteessa.

On se hyvä, että markettien tekstiiliosastolta saa muutamilla euroilla XLL-kokoisia hihattomia yläosia silloin, kun aikaa ei ole lähteä metsästämään hyvää jättikokoista yksilöä kirpputorien myyntipöydistä.
Vaikka kuinka yritin mieltäni vastustaa: pakko se oli sitten toteuttaa. Kaksi sanaa: kloriittivalkaisu ja solmumenetelmät. Päädyin niputtamaan paidan kuminauhoilla ja säikähdin kun valkaisussa alkoikin irtoamaan oranssia? WTF? Totuus löi vasten kasvoja, kylläpä olin hölmö. Kuinka ajattelinkin mustavalkoisesti, että mustan kun valkaisee, alta tulee ihania harmaita ja valkoisia raitoja? FAIL!
Annoin valkaisun kuitenkin mennä loppuun, pesin ja kuivasin paidan. Ja kysyin: oliko sittenkään täysin feilattu juttu? Vaikka musta olikin alta ruosteen värinen, lopputulos voisi olla kuitenkin ihan kiva, voisiko?
Viimeistelin projektin pienellä ompelulla: kavensin toppia sivusaumoista ja lisäsin vyötäisille nurjalle puolelle kuminauharypytyksen..ja vaakakuppi olkoi kallistumaan pikkuhiljaa tykkäämisen puolelle..
Kun mustan jättitopin - eikun ruosteraitaisen kesämekon - puki päälle, olin jo lopullisesti muuttanut mieltäni. Ei haittaa, vaikkei mekosta tullutkaan mustavalkoista, mä tykkään silti, sano muut mitä sanoo!
Mekko sai kaveriksi kaulaan jotain myös uutta: eiffelin, jonka maalasin hopeanvärisestä kultaiseksi.
Tällä kuvalla ei ole varsinaista pointtia. Joskus vain iskee pakottava tarve kuvata kenkiään (nro 21).
Tuntuu jonkin verran hassulta verrata ennen- ja jälkeen-kuvia. Jep, kyllä siinä sama yksilö silti on.

31 kommenttia:

  1. Mulla kävi sama homma mustien farkkujen kanssa! Harmi, oisin toivonut mielummin harmaata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuskin olemme ainoat, jotka on erehtynyt samaan harhaluuloon! :D

      Poista
  2. Miten tuo kuminauharypytys tehdään? Olen vasta aloittelija ompelukoneen kanssa enkä osaa tälläsiä juttuja, vaikka olisi kiva tehdä :D Hieno tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, en osaa sanoin ytimekkäästi ja selkesti sitä ohjeistaa. Ehkäpä teen tutoriaalin avuksesi! :)

      Poista
    2. Oi, se ois mahtavaa! :)

      Poista
  3. Voi jessus!! Ooon niin iloisesti yllättynyt ja rakastunut, että tässä alkaa itsekin nyt suunnittelemaan moista "valkaisua" =) IHANA!! Vaikka on vielä tuo säkkimekkokin tekemässä. Kankaan ja narun siihen olen jo ostanut(häpeäkseni myönnän, että kauan sitten) mutta ei ole vain tullut sitä INSPISTÄ ottaa ompelukon hyllystä ja kangas pussista ja vain... tehdä. Katotaan, meneekö tämäkin to-do-listalle säkkimekon seuraksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kivaa, että sinäkin pidit lopputuloksesta :) Se aloittaminen on vaikeinta, siihen on vain ryhdyttävä ja siitä se sitten vain lähteekin. Eikun hommiin, ei se to-do-lista tekemättä lyhene ;)

      Poista
  4. Tuli tosi kiva ja hauskan näköinen! Melkein voisin itellekkin tuollaisen huolia, hmmm. Saako idean kopioida? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Huoli pois, ideat täällä on tehty kopioitavaksi (kunhan muistaa ettei väitä toisen ideaa omakseen ja oikeaoppisesti antaa kunnian inspiraation antajalle, jos työstään jotain julkaisee) :)

      Poista
  5. Mulla onkin tulilla jo yksi valkaisuprojekti mustasta mekosta (topista?) joksikin muuksi, mutta pitää varmaan kokeilla tällaista raitajuttuakin! Täytyy vain toivoa, että ensimmäisestä projektista tulee oikeasti valkoinen ja toisesta vasta kaunis ruoste. Tuo sun yksilö on kyllä hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kuulin vinkin, että jos tahtoo tummasta vaalean niin voi myös kokeilla värinpoistoja? Itse en näitä ole kokeillut, mutta kuulemma aineita myydään samoin kuin tekstiilien värjäysaineita..

      Poista
  6. Tuosta tuli aika kiva! Kivat syysvärit :)

    VastaaPoista
  7. Tästähän tuli hieno! Sen verran itse leikkinyt kloriitilla, että osaa varautua mustan muuttuvan oranssiksi tai punaiseksi. Englanninkielisilä sivuilla mustat paidat ovat muuttuneet myös keltaiseksi ja jopa violetiksi - tietenkin riippuen siitä millä värikombolla paita on mustaksi saatu. Toisinaan tulee yllätyksiäkin. Tosi hauska mekko! :)

    VastaaPoista
  8. Just joo että on FAIL. Jos sulla tulee noin hienoja kämmejä niin kämmäilehän lisää ja tee mullekki tommone ihana kämmi. Ei siis todellakaan ole FAIL, ihanahan tuo on ku mikäki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D haha, kämmäilyjä varmasti tulossa jatkossakin, osa enemmän ja osa sitten vähän vähemmän kämmättyä :D

      Poista
  9. Wau! Mielettömän hieno, vaikka tulikin vahingon kautta. :D Ei kyllä olisi mullekaan tullut mieleen, että mustan alta voisi tulla joku kirkkaampi väri... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) joskus vahinko on kyllä parempikin kuin suunniteltu juttu! :)

      Poista
  10. tostahan tuli aivan upee! ♥ kateellisena täällä ihastelen...:) ite oon jotenkin nyt niin rakastunut tohon väriin, että ehdottomasti miellyttää silmää enempi tämä kun alkuperäinen suunnitelma harmaa-mustasta! :) voisin itsekin yrittää tuollasta, jos vaikka onnistuis - ja jos ei haittaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) älä ole kateellinen, tee vain oma versioisi itsellesi! :)

      Poista
  11. Olen joskus jostain lukenut, että monet mustat kankaat ovat alunperin pilalle menneitä muun värisiä tai kuviollisia kankaita. Joten valkaisussa voi tulla melkomoisia yllätyksiä. Nyt näyttää kyllä hyvältä yllätykseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) oho, melkoinen tärppitieto, joka kyllä tuntuukin jopa melko loogiselta!

      Poista
  12. on se klorite vaan kiva aine ;D rupean huomenna tuhoamaan (?) yhdet farkkushorstit tolla aineella, mutta pitäis varmaan joku toppikin samalla käsitellä kun toi sun ruosteraitapaita on kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kyllä vain on - vielä kun ei vain haisisi niin epämiellyttävälle ni kyllähän tuolla aineella käsittelisi monta muutakin vaatetta :)

      Poista
    2. Onneks näin kesällä on mahdollisuus (jos sattuu olee hyvä keli) voi sentään tehdä tälläsiä juttuja ulkona! http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2012/07/aatsipoppaa-pojat-teki-soppaa.html käyhän kurkkaamassa mun aikaansaannos! ;)

      Poista
    3. Jee, kiva, että kävit viskaamassa linkin, käynpäs heti kurkkaamassa! :)

      Poista
  13. Löysin juuri sivullesi ja kivoja juttuja sinulla.. Tosi hyvä tuo kloriitti tulos... vaikka mahdoton jos hengitysvaikeuksia.. Kivaa kesän jatkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jos hengitysvaikeudet eivät ihan niin kamalat ole (niinkuin itselläni) niin ihan perushengityssuojat auttavat kloriittia käsitellessä :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.