tiistai 31. heinäkuuta 2012

Turkoosia jalkaan.

Kuukausi vaihtuu, mutta niin vaihtuu myös erään vaatteen väri, sillä suoritin värjäysoperaation osa kaksi (ensimmäinen värjäyskokeilu täällä). Kun edelliset vaatteet värjäytyivät niin hyvin Nitor-väreillä, luotin samaan merkkiin uudelleen. Värin ostaminen meinasi käydä haastavaksi, metsästin aika kauan suurempaa värivalikoimaa sitä löytämättä. Kummallista kuinka suppea tarjonta hypermarketeillakin on! Värikarttasta löytyy kyllä monta kivaa väriä, mutta mistä niitä voi kaikkia ostaa kysynpähän vaan?
Uhri: Vilan valkoiset farkut, check! Väri: turkoosi, check! Vuonna 2009 minulla oli valkoiset farkut, buutsit ja tumma, lyhyt tukka. Buutseja ei ole, hiustyylistä puhumattakaan ja kohta ei ole enää valkoisia pökiäkään. Kieltämättä turkoosi housunväri vähän kyllä jännitti etukäteen, mutta katukuvassa on niitä pitkin kesää näkynyt niin paljon, että pakkohan se oli saada omat vaikka väkisin.
Värjäystulos: mahtava, check! Olen iloinen, nyt tulee hyvät farkut käyttöön ihan uudenlaisina!
Värjäsin myös samaan syssyyn erään toiseen vaatteen, mutta koska en vielä päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen miten muuten vaatetta muokkaisin uuteen muotoon, tarina jatkukoon myöhemmin.

18 kommenttia:

 1. ihanan väriset! :D tiedätkö muuten tunteen, kun selailee toisten blogeja, ja sit törmää just eikä melkein semmoseen projektiin mitä itse on toteuttamassa ihan pian? Tänään kävin nimittäin etsiskelemässä juurikin turkoosia väriainetta (enkä löytänyt) jotta saisin mun valkoisista farkuista värilliset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Tiedän! :D Todella hassua, että sait sellasen tunteen tästä postauksesta, meillähän on sitten ihan samat ajatukset olleet ;) Tsemppiä värin etsintään!

   Poista
 2. Ihanat tuli noista farkuista! Love it! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kieltämättä minäkin rakastuin farkkujen uuteen lookiin! :)

   Poista
 3. Oi ihanat! Hyvin tarttu väri eikä uskois että on itse värjätyt, vautsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi väri on suhteellisen vaalea, joten uskon, että se myös pysyy eikä haalene ekassa pesussa :)

   Poista
 4. ihanat! ne tekstilivärit ovat oikein kätevät, mä värjäsin kans turkoosiksi miehen hupparin, jossa oli epämääräisiä (ilmeisesti kebab-tahroja) ja vaate on kuin uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä, vaikkakaan eivät kovin ekologisia myrkkyjä itsessään ole niin kyllä niillä aina tuhriintuneet vaatteet uudistaa :)

   Poista
 5. Vautsi, ihanat!! Noi on jopa paremman väriset kun ne mitä myydään esim Ginassa tms. Nyt harmittaa, kun en omista valkoisia farkkuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oho, uskoiskohan moista kohteliaisuutta! :D hihi!

   Poista
 6. Onpa jäätävän ihana väri! Minäkin tahtoo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikun siis sitten väriainetta ostamaan ;)

   Poista
 7. Kylläpä vaan tulikin tasainen väri! Hienot pökät ja mahtava väri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) aluksi näytti toivottamalta, mutta tasaista jälkeä tuli sittenkin :)

   Poista
 8. Hei kuules!Mistä löysit nuin kivoja värejä?Ite en oo täältä oulusta vielä löytäny ko perus mustan ja ruskeen osastoa :/ Hputaalla kuulemma ois paljonki mut ei oo sinne asti tullu lähettyä kattoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaijonharjun Tokmanni on tähän mennessä ainut, josta olen löytänyt useampaa väriä. Muutama Dylan ja vähän isompi valikoima Nitoria :) Tuttu vinkkasi, että josko Kodin Anttilassa olisi myös, mutta sieltä en ole itse muistanut käydä katsomassa.

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.