keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Dyykkaustarina.

Vein roskat. Roskalaatikon päällä oli mytty vaatteita. Nyrpistin nenääni (yih, eihän sitä tiedä mitä ällötyksiä..!). Jatkoin matkaani. Näin roska-auton kurvaavan pihaan, voi ei! Kuin kylähullu lähdin juoksemaan roska-auton kanssa kilpaa. Ha, ehdin ensin! Kaappasin vaatemytyn ja voitonriemuisena säntäsin kotiin. Vasta sisällä katsoin minkälaisen saaliin pelastin kaatopaikalle joutumiselta.
Mytyssä oli kahdet farkkuhameet, liituraitainen jakku ja housut, yllä oleva röyhelötunika (ainakin on nätti kirjailu, jos ei muuta) ja samettimekko. Pesukonekierroksen jälkeen tein inventaarion: toinen farkkuhameista kirppiskasaan/kierrätykseen ja tunikan sekä jakkupuvun lahjoitan eräälle kooltaan sopivalle henkilölle, joka osaa myös varmasti muokata vaatteet mieleiseksi, jos ei sellaisenaan ole hyvä.
Entä samettimekko? Vedin mekon testiksi päälle ja ihan säikähdin kuinka hyvin se istui! Kiitos sinä, joka heitit mekon roskakatokseen, sain ilmaisen Mangon mekon! Tykkään mekon taskuista ja takanapeista!
Ja entä toinen farkkuhame? Vähän rikkinäinen, kulunut, vähän kummallinen, kertaalleen lyhennetty.
Pistin sen palasiksi ja tein farkkuesssun! En kokkailuun, vaan oman essun puutarhurileikkeihin. Sotken mullalla aina uskomattoman paljon, joten essu tulee tarpeen. Ompelin hameen etukappaleesta essun helmaosan ja takakappaleesta ylälärpäkkeen, niskalenkin ja sitomisnauhat. Silpuista tein vielä eteen pari lenksua koristeeksi, mutta myös paikoiksi, johon voisi laittaa esimerkiksi suihkepullon roikkumaan.
Essu pääsi jo käyttöön, kun siirsin parvekkeelta kylmää kituvat yrtit sisälle pienempiin purkkeihin. Jos pelastetut osat elpyisivät ja jaksaisivat vielä kasvaa edes vähän. Pidetään etenkin peukkuja veikeälle basilika-persilja-mutaatiolleni (eli basilika-siemenistä kasvoi ensin basilikaa, sitten se pukkasi samoista oksista persiljaa?! Toisaalta kätevä kaksi-yhden-hinnalla-yrtti, mutta..silti kovin..häiritsevää..?).

8 kommenttia:

 1. Onpas ollut kiva roskisreissu, harmi että jotkut heittävät käyttökelpoista tavaraa pois mutta hyvä että ehdit pelastamaan ne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, on käsittämätöntä, että heitetään suorilta pois (ja monet säkissä lootaan niin ettei kukaan vaan edes näe) eikä viedä kierrätykseen. Järjetöntä laiskuutta ja ajattelemattomuutta.

   Poista
 2. Farkkuessu <3 mäkin tartten tollasen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikun tekeen! :) Jos ei ole valmista hametta uhriksi niin saman voi myös tehdä farkuista :) Ja kirppis on niitä täynnä, jos ei omasta kaapista löydy :)

   Poista
 3. Hyvä että otit ne talteen. :D Mä en ymmärrä, miksi ihmiset heittävät hyvänkuntoisia vaatteita pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, vaikka ensin meinasin ne jättää ottamatta :) Voisin tähän vielä lisätä saman mitä tuohon jo yllä Wee Pigletille sanoin :)

   Poista
 4. Kivat löydöt! Varsinkin tuo samettimekko - miksi ihmeessä joku halusi heittää sen roskiin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, en käsitä kuinka tämä joku ei antanut sitä esimerkiksi jollekin ystävälle, vaan päätti heittää pois..mutta se oli minun onneni! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.