tiistai 25. syyskuuta 2012

Kotona treffeillä.

Vietimme vasta avomiehen syntymäpäiviä. Päädyin pitkän pohdinnan jälkeen hiukan erilaiseen lahjaan..
..lahja nimittäisin sisälsi aikaa olla yhdessä! Treffipaketteja, kotona! Idea lähti kirjetreffeistämme (sen piti olla vuoden projekti, mutta olemme jo suorittaneet lähes kaikki treffit) ja let's stay home-taulustamme. Naureskelemme aina kuinka kuinka tylsiä koti-ihmisiä ollaan. No, minkäs teet jos koti on niin kiva paikka, että siellä viihtyy. Eli lahja: kokosin laatikkoon kaksitoista pakettia, jotka sisältävät pieniä treffejä, kaikkea mitä yhdessä nyt voi tehdä - mutta vain kotona. Eli paljon laatuaikaa ja uusien juttujen kokeilua.
Jokainen kuori sisältää treffien ohjeet sekä joko ostettua, itsetehtyä ja/tai kierrätettyä rekvisiittaa. Vinkkejä ja lisä-idiksiä toteutukseen. Pientä sälää ja hömppää. Osa menee höpöhöpö-luokkaan, mutta se sopii, koska ollaan itsekin vähän höpöhöpöjä. Ymmärrän, että kaikille tällainen lahja ei välttämättä sovi.
Monessa kuoressa on myös mukana treffeihin liittyviä "lahjakortteja" tai "lunastuskuponkeja".
Huijasin ensin miestä antamalla lahjaksi vain pienen kuoren, joka sisälsi pienen nipun erillisiä lahjakortteja (mm. "Vapautus kotitöistä", "Nalkutusvapaapäivä"). Mietin ensin onko lahjakorttien antaminen "tässä iässä" vähän lapsellista, mutta mies ilahtui näistä yllättävän paljon! Vapautus koiran lenkkeilystä on jo käytetty. Kyllä se vain niin on, että joskus ne aineettomat lahjat ovat enemmän kuin mieluisia.
Annoin lahjakorttien mukana myös lorunm joka sisälsi vihjeitä "oikean lahjan" sijainnista. Massiivisen pahvilootan piilottaminen ei ollut helppoa, mutta hyvin onnistuin naamioimaan sen, kun etsimiseen meni melko kauan. Niin kauan, että jouduin antamaan epämääräisiä lisävihjeitä lahjan sijainnista.
Ensimmäinen kotideitti-kirje avattiin vielä samalle iltaa. Se oli vihjelapulla "Kokeillaan jotain uutta" (kaikissa kuorissa on siis sisällöstä joku vihje). Kirje tosin sisälsi vain yhden asian: pressokahvipaketin. On muuten miehellä tyylikäs tapa avata kirjekuoret. Nauran aina kuinka barbaaristi se vetää kuoren keskeltä kahti.
Kokeillaan mielellään uusia kahveja ja pressokahvia ei vielä koskaan oltu kokeiltu. Meillä oli siis keittiössä pienet kahvitreffit. Pieni homma, silti saatiin aikaan kummallisen iso sotku, kahvinpuruja kaikkialla!
Hyvät oli minitreffit. Mainiota seuraa ja parempaa kahvia mitä osasi edes odottaa. Mitä nyt vähän hösseitä lilluskeli litkun mukana. Joskus kyllä tekee hyvää vain istahtaa hetki toisen kanssa paikallaan.

20 kommenttia:

 1. Mainio idea tämäkin! Sulla on aivan ihana blogi! Paljon tosi kivoja juttuja!

  VastaaPoista
 2. Kotitreffi-idea kuulostaa hauskalta. Ois varmasti ihan meidän juttu, kun tykätään olla kotona, mutta sit vaan jumitetaan jossain koneella. Ois jotain yhteistä tekemistä :D Jään innolla odottamaan muiden pakettien sisältöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteuta myös, vaikka joululahjana! Mikäs sen parempaa kuin laatuaika yhdessä :)

   Poista
 3. Minun lemmikin synttärit on tulossa lähiaikoina. Olen miettinyt pääni puhki mitä antaisin ja tästä voisi ottaa lahjavinkkiä. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana idea! Teillä oli varmasti superhauskaa!! Täytyy kokeilla itsekin tälläistä lahjaa joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli hauskaa ja tulee olemaan hauskaa, ihan odotan niitä päiviä, joina avataan loput kuoret..:)

   Poista
 5. Ihana lahjaidea! Välillä jotain muutakin kuin tavaraa! Ja kummahan se olisi, jos ei omassa kodissaan viihtyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aivan, vaikka sisältää nuo treffipaketitkin hiukan tavaraa, joskin ne on kertaluontosia treffiin tarvittavia tai sitten muuten arkikäyttöön tulevia :) Totta, olisi kyllä huono juttu, jos ei kotona viihtyisi lainkaan! :)

   Poista
 6. Tosi mukava idea, ja tuollaisen voi jokainen suunnitella mieleisekseen eli keksiä semmoisia treffi-ideoita mitkä omaan elämään ja makuun sopii :)

  Minä aina tuskailen miehen lahjojen kanssa, sillä ei koskaan toivo mitään eikä sille oikein voi itse tehdä mitään käsitöitäkään ja kaikki harrastukset on sellaisia etten minä tiedä niistä tarpeeksi ostaakseni jotain niihin liittyvä tilpehööriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niimpä, treffit voivat sisältää aivan mitä vain, mielikuvitus on rajana! Suurin osa miehistä, oli sitten kyse isästä, veljestä tai kumppanista, kuuluu tuohon samaiseen vaikeaan kategoriaan. Kovin on lahjojen anto tehty ongelmalliseksi! :D

   Poista
 7. Taas kerran loistoidea, joka meilläkin varmasti toimisi :). Treffikirjeistäsi innostuneena toteutinkin meillä treffipussin, ja nyt onkin jo viidet varsin onnistuneet treffit takana - ja luvassa on varmasti lisää hauskoja hetkiä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihanaa, että teillä on treffailtu! Jee! :) Toivotan teille lisää ihania, mukavia, onnistuneita treffejä! :)

   Poista
 8. Kyllä minunkin mieheni arvosti todella paljon käsintehtyä pikku kirjasta, jonka annoin hänelle hääpäivälahjaksi. Idean sain netistä: 12 things I love about you -kirjanen. Tämäkin olisi aika kiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen samankaltaisen vihkosen kerran antanut lahjaksi :) Ihanaa, että sielläkin sellaisesta tykättiin ja lahjaa arvostettiin :)

   Poista
 9. Jälleen kerran mahtava lahjaidea! Paljon parempi antaa yhteistä aikaa kuin pakolla ostaa jotain mistä ei edes ole varma että tykkääkö toinen. Jään innolla odottamaan mitä muita kotitreffi-ideoita sulta löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli :) Aivan, vaikka voihan treffipakettikin voi olla sellainen, josta mieheke ei välttämättä innostu..jännällä nähdään miten meidän pakettien suhteen käy :D

   Poista
 10. Onpa ihana idea! Saatanpa kopioida itsekin, on nimittäin miehen synttärit kohta tulossa. :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.