maanantai 24. joulukuuta 2012

Jouluaattoaamu.

Jouluaatto! Helinää, vilskettä ja kilinää kulkusten! Viikonloppuna kaikessa lahjapakkaamo- ja jouluhulinassa iski tajuntaan se vuotuinen välähdys: oh crap, en taaskaan ehtinyt askarrellapaskarrella kaikkea niitä jouluisia kivoja juttuja mitä kuun alussa vielä aion. Noh, olihan sitä vielä "aikaa" ottaa liima, paperi ja sakset käteen.
Vasemmalla "vanha" kuusikoriste, oikealla uusi tuuhea paperikuusi, inspiraatiosekoitus täältä ja täältä.
Kuusi oli tosi hauska tehdä. Leikkasin vanhasta kirjasta neliöitä ja pistin ne grillitikkuun. "Kannoksi" tökkäsin kindermunan puolikkaan. Hyvin pysyy pystyssä, vaikka tosi kevyenä kaverina ei pikkusta tuulta kestäkään.
Sitten kuusihulluus iski, tein monta kuusta lisää. Piti ensin lahjojen lisukkeeksi pistää, mutta pidänkin nämä itselläni, kun tuli niin ihastuttavat! Ensi jouluksi näistä kasvaa mukava kuusimetsä ikkunalaudalle. Ja tiedättekö mitä? Kuuset ovat liimattu pahvikartion päälle tästä koristenauhasta (alin kuva).
Sitten ompelin vielä uudet koristetyynyjen päälliset. Silent night (Inspiraatio täältä: dear lillie blog) tekstiilitussilla, Holy night "applikoitu". Nyt harmittaa tuo tekstinvalinta, Santa baby tai mikä vain olisi ollut holynightia kivempi. Noh, ensi jouluna uudestaan - ja silitettynä! Nyt en jaksanut enää tälle joululle vaivautua.
Nyt höpinät sikseen ja aaton viettoon! Joulutorttua nassuun ja jouluähkyä kasvattamaan! Palatkaamme vielä joulufiilistelyihin ja -lahjoihin myöhemmin, vaikkakin niiden esittely aaton jälkeen onkin aina vähän käpöstä.

Hyvää, rauhallista, rentouttavaa ja onnellista joulua!

12 kommenttia:

 1. Oisko sulla vinkkiä, et mistä täällä Oulusta sai kohtuuhintaan tekstiilitusseja ja/tai jotain väriä, joka ei leviäis pesussa? Samanlaisia yhteensopivia t-paitoja olisin värkkäilemässä itselle ja poikaystävälle, mutten viitsisi jouluviikoilla mennä kiertelemään kaupunkia. Ja oisko muita vinkkejä painantaan ja tällaiseen liittyen? c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma musta tekstiilitussini (myydään irrallisena, on myös värillisiä tussisettejä, mutta niistä ei ole kokemusta) on Tiimarista, se on edullinen ja ollut aivan hyvä (hyvä kärki, ei ole kuivunut jne). Pysyy myös tpaidassa kunhan muistaa pessä vaatteen ensin ja jälkeen sitten kiinnittää tussaus silittämällä. Olen kokeillut myös Tiimarin tekstiilimaaleja, nekin ovat olleet hyviä, kaikille tekstiileille ei ole pysynyt hyvänä, mutta sileäpintaiselle ja tiheälle trikoolle kyllä pysyy :) Tekstiilitusseja/-maaleja on myös Sinooperissa, mutta itse ostaisin Tiimarista :) Ja vinkkinä et jos teet maalilla painannan, niin älä turhaan mitään sabluunoja ja tuputussieniä osta, tarkkaan leikattu kontaktimuovi ja mikä vain vaahtomuovi (tai sukkahoususta ja vanusta tehdystä "pallosta") tai tavallinen pensseli ajaa aivan saman asian :) Tsemppiä tpaitojen tekemiseen! :) Toivottavasti vinkeistä oli jotain hyötyä :)

   Poista
 2. Ihana tuo kirjansivu kuusi! Tykkään tosi paljon vamhojen kirjojen uusiokäytöstä ja minusta lopputuloksesi on kauniimpi kuin kummassakaan alkuperäisessä ideassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nafisan, tuo oli nätisti sanottu! :) Tee sinäkin oma kirjakuusi ensi jouluksi :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.