torstai 6. joulukuuta 2012

Suomen synttärit.

Olen ollut kipeänä. Viime päivät ovat menneet viltin alla, ipad sylissä, koira jaloissa ja "joulukirja" vieressä. Päällystin kirjan vanhalla pukkipaperilla (voi, kun et olisi ryppyilyt!), koska aion säilöä siihen kaikki jouluisat ideat askarteluista leivontaan ja lahjoista joulukoristeisiin. Pysyy ideat ja ohjeet yhdessä paikassa niin ei tarvitse tulevina jouluina miettiä, että missäs-ne-miljoonat-tekemättömät-joulu-ideat-taas-oli?
Kun pelkkä ipadin pyörittely ei enää riittänyt, oli eilen jo saatava käsille jotain tekemistä. Hyvää sairastajan puhdetyötä oli purkaa *aska pipo lankakeräksi. Sinne meni, mitäs tein huonon pipon!
Leikkelin myös jo valmiiksi joululahjoile simppeleitä pakettikortteja. Vielä pienempää puhdetyötä: minisydänkoristeita. Perinteiset punontasydämet ovat korkeudeltaan hurjat kuusi ja kolme senttimetriä.
En tiedä vaan mitä varten nuo taittelin. Ehkä liimaan ne paketoinnin yhteydessä lahjojen koristeeksi?
Nämä pakettikortit ovat suosikkini. Otin mallia jostain, mutta kuumehöyryissäni en enää muista mistä..!
Suurella innolla aloin myös virkkaamaan, mutta sitten puhti loppui ja sain aikaiseksi vain pienen tähtikoristeen. Samankaltainen, inspiraation antanut virkattu joulukoriste täällä: the new crochet: pattern.
Ja niin kudoinhan minä myös! Hammastikuilla, ha! Avomies katsoi kyllä epäilevästi "no-nyt-se-sekos", kun tikuilla tuhersin...mutta oli pakko kokeilla, aion tehdä siitä Tiimarin lehden mukaisesti joulukortin! 
Ja tietenkin tänään juhlitaan jo hyvään iän saavuttanutta Suomea! Parasta tässä päivässä on se, että voi katsoa Linnanjuhlat. Ja kun kerran linnassakin tyypit saa herkkuja, on meilläkin oltava jotain hyvää. Graavilohiruisleipiä, nakkipiiloja ja valkosipulikastiketta sekä ruusukaali"sipsejä" (ohje esim. täällä). Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille!

9 kommenttia:

 1. Voisiks taas tehä lemmikeille jotain kivaa.

  VastaaPoista
 2. Voisitko laittaa tänne paperimassan teko ohjeen ja tehä siitä vaikka jotain kivaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jemppu! Kiitos ehdotuksista :) Tällä hetkellä arjessani on melkoinen kiirus, joten en tiedä pystynkö ideoita toteuttamaan. Kirjoitan kuitenkin toiveesi ylös :) Ainakin lemmikki-juttuja tulee joululahjojen esittelyiden yhteydessä ja kukatieskenties ehkä aikaisemminkin mikäli aika antaa periksi :)

   Poista
 3. Ihana idea koota kaikki jouluisat jutut yksien kansien väliin. Täytyypä laittaa korvan taakse! :) Saako blogistasi muuten pinnata kuvia Pinterestiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, idea on täysin kopsattavissa ;) Saa tahtoessaan ladata pinterestiin, jos liittää kuvan yhteyteen oikean postauksen linkin (ei siis blogin linkkiä niinkuin liian moni tekee).

   Poista
 4. Kiva. :) Hyvä huomio, en olekkaan tullut aikaisemmin ajatelleeksi, minkä osoitteen tuo Pinterestin kirjanmerkki lisää kuvien yhteyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, liian moni ei sitä edes huomaa..suututtaa niin kovasti aina, kun tahtoisi nähdä jostain ideasta lisää, mutta sitten linkistä löytyykin pelkkä kuva tai blogin koko osoite, josta yksittäisen idean löytäminen voi olla ihan toivotonta. Juuri nuo kirjanmerkit ovat pahimpia :/ toivotaan, että jatkossa asia kohentuisi käyttäjien joukossa ;)

   Poista
 5. Lueskelen vanhoja postauksia jouluideoita etsien.
  Oli niin lohduttava tämä pipon kohtalo...Aina ei muillakaan kaikki onnistu. Itse 10 min sitten purin olga-sukan alun, en tarkistanut ohjetta vaan luulin tietenkin muistavani ulkoa kuvion. En muistanut. No, ne valmistuu jouluksi jollen löydä liikaa muita ideoita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui apua, luet kyllä tosiaan todella vanhonja postauksia :D en muistanut edes tätä! Mutta kyllä, kaikki epäonnistuu, ei ne kaikki mene aina niin kuin voisi luulla onnistuvan :) tsemppiä uuteen yritykseen! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.